בפסק דין שניתן על יד כב' השופט חיים ארמון, בבית הדין האזורי לעבודה בנצרת, נקבע בהתאם לקביעת בית הדין הארצי לעבודה, כי תאונה שארעה לתובעת בתוך שטח חצרה הפרטית, הנה תאונה שארעה לאחר שהסתיימה הדרך מהעבודה ולכן איננה תאונת עבודה.
התובעת, עובדת כמטפלת במעון ויצו במגדל העמק. התובעת נוהגת ללכת ברגל ממקום מגוריה לעבודתה ובחזרה. התובעת גרה בבית פרטי עם חצר פרטית. כאשר שבה ישירות לביתה מהעבודה, ללא עצירות בדרך, פתחה את שער הכניסה והבחינה כי בול עץ חוסם את דרכה. תוך כדי זריקה של בול העץ לתוך החצר, פגעה ידה הימנית של התובעת בקיר אבנים החוצץ בין החצר לבין המדרכה, ואצבע הקמיצה של היד נחבלה. בית המשפט דן בשאלה, האם מדובר במקרה הנדון בתאונת עבודה, אם לאו.
השופט, לאחר שסוקר את האמור בפסקי הדין בעניין אטיאס ובעניין גלולה של בית הדין הארצי לעבודה, מוצא כי ביה"ד הארצי מייחס נפקות לשאלת הבעלות בשטח בו ארעה הפגיעה. אם מדובר בשטח שהוא קניינו הפרטי של המבוטח - אין בית הדין הארצי לעבודה רואה לנכון לראותו כחלק מ"הדרך" שבין המעון לבין העבודה.
בענייננו, התאונה ארעה בתוך שטח החצר הפרטית, לאחר שהתובעת כבר חצתה את סף השער המפריד בין רשות הרבים לבין החצר. לפיכך, בהתאם להלכה הפסוקה, לדברי ארמון, אין אנו יכולים לראות את התאונה שארעה לתובעת כתאונה שארעה בדרך מהעבודה, אלא כתאונה שארעה לאחר שכבר הסתיימה הדרך.
ב"ל 1959/00, ויקטוריה טולדנו נ' המוסד ביטוח לאומי
אתר המשפט הישראלי "פסקדין"
www.psakdin.co.il
המידע המוצג במאמר זה הוא מידע כללי בלבד, ואין בו כדי להוות ייעוץ ו/ או חוות דעת משפטית. המחבר/ת ו/או המערכת אינם נושאים באחריות כלשהי כלפי הקוראים, ואלה נדרשים לקבל עצה מקצועית לפני כל פעולה המסתמכת על הדברים האמורים.
פרסומת - תוכן מקודם
פסקדין הוא אתר תוכן משפטי ופלטפורמה המספקת שירותי שיווק דיגיטלי למשרדי עורכי דין,
בהכנת הכתבה לקח חלק צוות העורכים של פסקדין.