חפש עורך דין לפי תחום משפטי
| |

נהג שנפל לבור לאחר שהסיר מכשול בדרך לא נפגע ב"תאונות דרכים"

מאת: שירה הימן, עו"ד | : | גרסת הדפסה

לפסק הדין בעניין אליהו חברה לביטוח בע"מ נגד אליעד שביט

האם אירוע במהלכו נהג שיצא מרכבו על מנת להסיר מכשול בדרך, נפל לבור ובדרכו חזרה לרכבו, מהווה "תאונת דרכים" כהגדרתה בחוק פיצויים לנפגעי תאונות דרכים ?

בית המשפט המחוזי בחיפה השיב בשלילה על שאלה זו. בדעת רוב, נקבע כי האירוע כולו, אינו נופל בדרך טבעית בגדרו של המונח "נסיעה". וכי הנפילה לבור, אשר גרמה לפגיעת הנהג, אינה נכללת בגדרו של הסיכון התעבורתי הנובע מהשימוש ברכב.

בעת שנהג, הבחין המשיב 1 במשטחי עץ ופח שהיו מונחים במרכז הצומת שלפניו ואשר מנעו מעבר כלי רכב. הנהג העמיד את רכבו בצד הדרך, ירד ממנו כשמנועו ממשיך לפעול ודלת הנהג פתוחה, התרחק מרחק שבעה עד עשרה מטר כדי להסיר את המכשול ולהמשיך בנסיעה. בשובו לרכב, נפל לפתע לתוך בור שעומקו כשני מטרים.

השופטת וילנר קבעה, כי אף שהסרת המכשול חיונית להמשכת הנסיעה, הרי שפעולה זו, והנפילה לבור, אינם מהווים, על פי הגיונם של הדברים ומבחן השכל הישר, חלק מ"הליך הנסיעה". כמו כן, לא מתקיים הקשר הסיבתי המשפטי בין הנפילה לסיכון שיצר הרכב ע"פ המבחן המשולב שיש להחיל בעקבות תיקון מס' 8 לחוק הפיצויים.

בדעת מיעוט, קבע סגן הנשיא השופט גריל , כי עצם העובדה שהנהג עקב נפילה לתוך בור, אינה מובילה בהכרח להוביל למסקנה שאין המדובר בתאונת דרכים. יציאתו הקצרה של הנהג מהרכב ולמרחק של 10-7 מ' לצורך סילוק המכשול, והליכתו בחזרה לתא הנהג, מתוך כוונה להמשיך בנסיעה, אמורה להיכלל במינוח "נסיעה ברכב", ויש לראות את האירוע כחלק אינטגרלי של הנסיעה ברכב.

לפסק הדין בעניין אליהו חברה לביטוח בע"מ נגד אליעד שביט

למדור: נזיקין

אתר המשפט הישראלי "פסקדין"

www.psakdin.co.il

המידע המוצג במאמר זה הוא מידע כללי בלבד, ואין בו כדי להוות ייעוץ ו/ או חוות דעת משפטית. המחבר/ת ו/או המערכת אינם נושאים באחריות כלשהי כלפי הקוראים, ואלה נדרשים לקבל עצה מקצועית לפני כל פעולה המסתמכת על הדברים האמורים.

פרסומת - תוכן מקודם
פסקדין הוא אתר תוכן משפטי ופלטפורמה המספקת שירותי שיווק דיגיטלי למשרדי עורכי דין,
בהכנת הכתבה לקח חלק צוות העורכים של פסקדין.

חוקים קשורים


קטגוריות


שאל את המשפטן יעוץ אישי, שלח את שאלתך ועורך דין יחזור אליך

תגובות