אינדקס עורכי דין | פסיקה | המגזין | טפסים | פסקדין Live | משאלים | שירותים משפטיים | פורום עורכי דין נגישות
חיפוש עורכי דין
מיקומך באתר: עמוד ראשי >> מגזין >> דיני חברות >> מורשה חתימה בחברה שפורקה חויב לשלם בגין חובה

מורשה חתימה בחברה שפורקה חויב לשלם בגין חובה

מאת: פיני קרן | תאריך פרסום : 11/04/2002 13:57:00 | גרסת הדפסה

שופט בית משפט השלום בתל אביב, דן גבאי, חייב את דוד דיאמנט, מי שהיה מוסמך לחתום בשם חברת מחיש שירותים לרכב - חברה שנמחקה מפנקס רשם החברות, לשלם לחברת הדלק "דלק", סך של כ-25 אלף שקל בתוספת ריבית והצמדה מאפריל 98'. סכום זה ישולם, אם לא יוחזר הציוד שהושאל מחברת דלק. כן חויב דיאמנט בתשלום הוצאות משפט בסך 6000 שקל.

חברת דלק, שיוצגה ע"י עו"ד ברוך שטיימן, חתמה עם חברת מחיש על הסכם להשאלת ציוד. בשם חברת מחיש חתם דיאמנט. ציוד זה, לא הוחזר לתובעת.

השאלה שהועלתה במשפט הייתה לגבי אחריותו של דיאמנט, שהנו בעל מניות בחברה. דיאמנט לא מונה כמנהל בחברה, אך הוסמך לחתום בשמה.

השופט, שקבע שיש לחייב את דיאמנט בתשלום, קבע כי דיאמנט הציג את עצמו כבעל חברת מחיש וכי היה פעיל בחברת מחיש. כן קבע כי דיאמנט העביר את הציוד לחברה אחרת שבה יש לו ולאשתו מניות.

א' 043045/98 דלק חברת הדלק הישראלית בע"מ נ' מחיש שירותים לרכב בע"מ

אתר המשפט הישראלי "פסקדין"

www.psakdin.co.il

המידע המוצג במאמר זה הוא מידע כללי בלבד, ואין בו כדי להוות ייעוץ ו/ או חוות דעת משפטית. המחבר/ת ו/או המערכת אינם נושאים באחריות כלשהי כלפי הקוראים, ואלה נדרשים לקבל עצה מקצועית לפני כל פעולה המסתמכת על הדברים האמורים.

פרסומת - תוכן מקודם
פסקדין הוא אתר תוכן משפטי ופלטפורמה המספקת שירותי שיווק דיגיטלי למשרדי עורכי דין,
בהכנת הכתבה לקח חלק צוות העורכים של פסקדין.

קטגוריות


שאל את המשפטן
יעוץ אישי שלח את שאלתך ועורך דין יחזור אליך
* *   
   *
 


תגובות

הוסף תגובה
אין תגובות
שירותים משפטיים





עורכי דין בתחום דיני חברות באזור :
ערים נוספות
ערים נוספות
ערים נוספות
ערים נוספות
ערים נוספות
ערים נוספות











כתבות נוספות בתחום דיני חברות

כל הזכויות שמורות לפסקדין - אתר המשפט הישראלי
הוקם ע"י מערכות מודרניות בע"מ