אינדקס עורכי דין | פסיקה | המגזין | טפסים | פסקדין Live | משאלים | שירותים משפטיים | פורום עורכי דין נגישות
חיפוש עורכי דין
מיקומך באתר: עמוד ראשי >> מגזין >> נזקי גוף ותאונות >> השלום: סירוב העיתון 'מקור ראשון' לפרסם מודעה לקהילה הגאה אינו מפלה

השלום: סירוב העיתון 'מקור ראשון' לפרסם מודעה לקהילה הגאה אינו מפלה

מאת: יעל גורליק, עו"ד | תאריך פרסום : 01/01/2012 13:13:00 | גרסת הדפסה

לפסק הדין בעניין האגודה לשמירת הפרט נ' מקור ראשון המאוחד בע"מ

בית משפט השלום בת"א דחה תביעה שהגישה עמותה הפועלת למען הקהילה ההומו-לסבית כנגד העיתון 'מקור ראשון', בה טענה כי סירוב מערכת העיתון לפרסם מודעה המיועדת לציבור הקוראים המבולבל באשר לנטייתו המינית, הינו בגדר הפליה פסולה.

האגודה לשמירת הפרט, הפועלת למען הקהילה ההומו-לסבית, ביקשה לפרסם בעיתון הדתי-לאומי "מקור ראשון", מודעה שזו לשונה: 'את מבולבלת? אתה מפחד? רוצה לדבר על זה? את/ה לא לבד- יש עם מי לדבר. קו הקשב והמידע לקהילה הגאה...". לאחר שהעיתון סירב לפרסם את המודעה, הגישה האגודה תביעה לפיצוי של 60,000 ש"ח בעילת הפלייה.

האגודה טענה, כי ביקשה לפרסם מודעה דווקא בעיתון המיועד לקהילה הדתית נוכח מאבקה בהפליה על רקע נטייה מינית, ובמטרה לסייע דווקא לקוראי העיתון, אשר נאלצים להתמודד עם יחס שונה ומנדה. לטענתה, המדובר במודעה סולידית, המציעה אוזן קשבת ותמיכה, והעיתון סירב לפרסמה אך ורק בשל הנטייה המינית של הקהילה אותה האגודה מייצגת.

העיתון טען, כי סירב לפרסום רק לאחר ששקל את כל השיקולים והנימוקים והגיע למסקנה, כי פרסום המודעה עלול לפגוע ברגשות קוראיו, בזכותו הקניינית ובהכנסותיו, היות ומדובר במודעה פרובוקטיבית שעלולה לגרום לעידוד הקורא לנהוג בניגוד להלכה היהודית. נטען, כי העיתון אינו שולל באופן גורף פרסום תוכן הנוגע לנטייה חד מינית, וכראיה, מפורסמות בו לא מעט כתבות הנוגעות לעיסוק בזהות המינית, אולם זאת תוך הקפדה על הגבולות בין קודש וחול, נוכח הידיעה כי ישנם נושאים שלא יתקבלו בברכה בקרב קוראי העיתון, מה גם שהאגודה יכולה לפרסם את המודעה באין ספור אמצעי תקשורת אחרים.

השופטת לימור רייך קבעה, כי אמנם פרסום מודעה בעיתון כפוף להוראות בדבר איסור הפליה, ואין לבעל העיתון חופש בלתי מוגבל, אולם במקרה זה, בו העיתון נוהג לפרסם לא מעט כתבות הנוגעות לנושא הנטייה המינית, הוכח, כי הסירוב לא נבע מטעמי הפלייה מינית, אלא התבסס על תוכן המודעה המסוימת, שעלול לדעת עורכי העיתון, לפגוע ברגשות הקוראים ובזכויותיו הקנייניות.

"במקרה שלפני, הפרסום עלול לפגוע ברגשות ציבור קהל הקוראים, שהינו דתי לאומי, הפועל על פי ההלכה היהודית האוסרת "משכב זכר" וכפועל יוצא, לפגוע באופן שאיננו מידתי בזכות הקניין של הנתבעת..." כתבה השופטת והוסיפה, כי זאת גם בהתחשב ביכולתה של האגודה לפרסם את המודעה בשלל אמצעי תקשורת אחרים.

השופטת ציינה, כי נכון להיום, לחברה הדתית (ואף לחברה הכללית) עדיין קשה לקבל מערכות יחסים שאינן מסורתיות, ובהקשר זה גם למימד הזמן ישנה חשיבות, כך שייתכן שהרעיון להציג מודעה שכזו בעיתון המיועד לציבור הדתי הקדים את זמנו.

לפסק הדין בעניין האגודה לשמירת הפרט נ' מקור ראשון המאוחד בע"מ

למדור: נזיקין

אתר המשפט הישראלי "פסקדין"

www.psakdin.co.il

המידע המוצג במאמר זה הוא מידע כללי בלבד, ואין בו כדי להוות ייעוץ ו/ או חוות דעת משפטית. המחבר/ת ו/או המערכת אינם נושאים באחריות כלשהי כלפי הקוראים, ואלה נדרשים לקבל עצה מקצועית לפני כל פעולה המסתמכת על הדברים האמורים.

פרסומת - תוכן מקודם
פסקדין הוא אתר תוכן משפטי ופלטפורמה המספקת שירותי שיווק דיגיטלי למשרדי עורכי דין,
בהכנת הכתבה לקח חלק צוות העורכים של פסקדין.

קטגוריות


שאל את המשפטן
יעוץ אישי שלח את שאלתך ועורך דין יחזור אליך
* *   
   *
 


תגובות

הוסף תגובה
אין תגובות
שירותים משפטיים





עורכי דין בתחום נזקי גוף ותאונות באזור :
ערים נוספות
ערים נוספות
ערים נוספות
ערים נוספות
ערים נוספות
ערים נוספות











כתבות נוספות בתחום נזקי גוף ותאונות
יורשי הנספים בחרבות ברזל יוכלו לתבוע את המדינה?
עו"ד עמית אוריה | צילום: סטודיו תומאס, אילוסטרציה: Cole Keister on Unsplash

כל הזכויות שמורות לפסקדין - אתר המשפט הישראלי
הוקם ע"י מערכות מודרניות בע"מ