לפסק הדין בעניין בוטלזי נ' מלון שלום פלאזה אילת בע"מ
בית הדין הארצי לעבודה קיבל ערעורו של עובד זר וקבע, כי עפ"י ס' 5 לחוק הגנת השכר, יש לראות את שכרו הגלובאלי של עובד כשכר הבסיס לחישוב הפרשי השכר המגיעים לו.
המערער, עובד זר, עבד כטבח במלון במשך כארבע שנים באמצעות קבלנים שונים. ביה"ד האזורי לעבודה קבע, כי המלון היה מעסיקו בכל תקופת עבודתו שם, וחייב אותו לשלם לעובד את זכויותיו הסוציאליות עפ"י דין.
לטענת העובד, שולם לו שכר גלובאלי, ועל פי החוק יש לחשב את הפרשי השכר לפי ערך שעתי הנגזר ממנו, דהיינו, לחלק את כלל השכר בשעות העבודה של משרה מלאה. כן נטען, כי קביעת השכר כגלובאלי נועדה לאפשר למלון להתחמק מתשלום שכר מינימום ושעות נוספות. מנגד טען המלון, כי ביה"ד האזורי היה מודע לטענתה זו של העובד, אך בחר לפסוק על דרך האומדן, ואין במקרה זה הצדקה שערכאת הערעור תתערב בכך.
בית הדין הארצי קיבל את הערעור וקבע, כי בניגוד לטענת המלון, ביה"ד האזורי לא אמד את הסכום אלא קיבל את הודאת המלון עפ"י תחשיב שהוגש באשר לשעות העבודה של העובד. עם זאת, קבלת הודאת המלון באשר לשעות העבודה, אינה מחייבת את קבלת טענתו כי יש לחשב את ההפרשים עפ"י שכר המינימום, שכן הדבר יאפשר לו "שלא לשאת בתוצאה הנובעת מהפרת ההוראה לקבוע שכר כולל המתחייבת על פי החוק".
החוק, כך נפסק, קובע כי שכר הבסיס לחישוב ההפרשים יהיה "שכר העבודה הכולל", ובמקרה זה, השכר הגלובאלי ששולם. מכאן, ששווי שעת עבודה יהיה שכר זה, המחולק במכסת השעות החודשית עפ"י חוק, צו הרחבה או הסכם קיבוצי- לפי החישוב המיטיב עם העובד.
לפיכך, התקבל הערעור, ועל המלון לשלם לעובד 13,892 ש"ח וכן שכ"ט עו"ד בסך 5,000 ש"ח.
לפסק הדין בעניין בוטלזי נ' מלון שלום פלאזה אילת בע"מ
למדור: עבודה
אתר המשפט הישראלי "פסקדין"
www.psakdin.co.il
המידע המוצג במאמר זה הוא מידע כללי בלבד, ואין בו כדי להוות ייעוץ ו/ או חוות דעת משפטית. המחבר/ת ו/או המערכת אינם נושאים באחריות כלשהי כלפי הקוראים, ואלה נדרשים לקבל עצה מקצועית לפני כל פעולה המסתמכת על הדברים האמורים.
פרסומת - תוכן מקודם
פסקדין הוא אתר תוכן משפטי ופלטפורמה המספקת שירותי שיווק דיגיטלי למשרדי עורכי דין,
בהכנת הכתבה לקח חלק צוות העורכים של פסקדין.