חפש עורך דין לפי תחום משפטי
| |

השינוי שחל בתפיסת מחלת האיידס-שיקול בהפחתת עונשו של נאשם בהפצת המחלה

מאת: שירה הימן, עו"ד | תאריך פרסום : 24/06/2008 09:19:00 | גרסת הדפסה

לפסק הדין בעניין סרפו נגד מדינת ישראל

בית המשפט העליון קבע בדעת רוב, כי יש להפחית בעונשו של המערער אשר הורשע בעבירות אינוס, ובהדבקת נשים במחלת האיידס מ-25 ל-22 שנות מאסר. אחד השיקולים המרכזיים להחלטה, הינו השינוי שחל בתפיסת מחלת האיידס כמחלה כרונית ולא כמחלה סופנית וחשוכת-מרפא.

השופטת ארבל קבעה, כי מבלי להקל ראש בחומרת מחלת האיידס, הרי שמשנמצא כי התפיסה עליה נסמך בית המשפט קמא לעניין חומרת המחלה אינה מדויקת עוד, יש קושי בהותרת העונש כפי שהוא. שיקולים נוספים להפחתה בעונש הינם היותו חמור בהרבה מעונשים שנגזרו במקרים דומים, וכן נסיבותיו האישיות של הנאשם.

השופט מלצר יצא כנגד הרטוריקה בה השתמש בית המשפט קמא ביחס למחלת האיידס, אשר נמצא מחזק, שלא בטובתו, מגמה של סטיגמטיזציה ודה-הומניזציה של מחלת האיידס. לכן, לגישתו, גם שיקול זה, של העמדת דברים על מכונם, מצדיק הפחתה מסוימת בעונש שהושת על המערער.

לפסק הדין בעניין סרפו נגד מדינת ישראל

למדור: פלילי

אתר המשפט הישראלי "פסקדין"

www.psakdin.co.il

המידע המוצג במאמר זה הוא מידע כללי בלבד, ואין בו כדי להוות ייעוץ ו/ או חוות דעת משפטית. המחבר/ת ו/או המערכת אינם נושאים באחריות כלשהי כלפי הקוראים, ואלה נדרשים לקבל עצה מקצועית לפני כל פעולה המסתמכת על הדברים האמורים.

פרסומת - תוכן מקודם
פסקדין הוא אתר תוכן משפטי ופלטפורמה המספקת שירותי שיווק דיגיטלי למשרדי עורכי דין,
בהכנת הכתבה לקח חלק צוות העורכים של פסקדין.

חוקים קשורים

קטגוריות


שאל את המשפטן יעוץ אישי, שלח את שאלתך ועורך דין יחזור אליך
*
*
*
*


תגובות

הוסף תגובה
אין תגובות
כתבות נוספות בתחום פלילי
המשטרה מצאה סמים ברכב – הנוסע טען שישן כל הדרך וזוכה
עו"ד אמיר מורשתי (צילום: פלג אלקלאי, אילוסטרציה חיצונית: Igor Miske, Unsplash)

חיפוש עורך דין לפי עיר

המידע המשפטי שחשוב לדעת – ישירות למייל שלכם!
הצטרפו לניוזלטר וקבלו את כל מה שחם בעולם המשפט
עדכונים, פסקי דין חשובים וניתוחים מקצועיים, לפני כולם.
זה הזמן להצטרף לרשימת התפוצה
במשלוח הטופס אני מסכים לקבל לכתובת המייל שלי פרסומות ועדכונים מאתר פסק דין
הוקם ע"י מערכות מודרניות בע"מ