אינדקס עורכי דין | פסיקה | המגזין | טפסים | פסקדין Live | משאלים | שירותים משפטיים | פורום עורכי דין נגישות
חיפוש עורכי דין
מיקומך באתר: עמוד ראשי >> מגזין >> נזקי גוף ותאונות >> העליון: רק במקרים קיצוניים במיוחד אחראי מעסיק לאירוע לבבי שנגרם לעובד

העליון: רק במקרים קיצוניים במיוחד אחראי מעסיק לאירוע לבבי שנגרם לעובד

מאת: שירה הימן, עו"ד | תאריך פרסום : 14/06/2011 12:32:00 | גרסת הדפסה

לפסק הדין בעניין אסותא-מרכזים רפואיים בע"מ נגד פלוני

בית המשפט העליון קיבל ערעור שהגיש המרכז הרפואי אסותא, וקבע כי המרכז אינו אחראי לאוטם שריר הלב שנגרם לאחד מעובדיו במהלך ויכוח סוער בינו לבין חבריו לעבודה.

המשיב, טכנאי רנטגן במקצועו, הועסק ב'אסותא' כטכנאי MRI ו-CT. לטענתו, בעקבות סכסוך עבודה בין הטכנאים לבין הנהלת המקום לגבי תוספת תשלום עבור משמרות לילה, הוא היה הטכנאי היחיד שהמשיך לעבוד במשמרות לילה, דבר שגרם לריבים ומתחים בינו לבין הטכנאים האחרים. לטענתו, באחד הימים כאשר הגיעו לעבודה, ארבעה טכנאים תקפו אותו מילולית וצעקו עליו, וכי הויכוח התנהל ב"טונים גבוהים", כלל הטחות של מילות גנאי, צעקות ואיומים, ולמחרת היום לקה בליבו.

בית הדין לעבודה הכיר בקשר הסיבתי בין אוטם הלב בו לקה המשיב באירוע זה לבין הויכוח החריג בעבודה, והמשיב הוכר כנפגע עבודה, ונפסק לו פיצוי של 5,349,127 ש"ח.

בערעור שהגישה, טענה המעסיקה כי העובדות שנקבעו בפסק הדין אינן מעוגנות כלל בתשתית העובדתית שהונחה בפניו, כך לטענתה, לא הוכח כלל שהיתה התנכלות כלפי המשיב; לא הוכח כי המעסיקה ידעה על הסכסוך, ועוד.

השופט עמית קיבל כאמור את הערעור. ראשית, הביע השופט ספק אם קביעותיו של בית משפט קמא אכן מעוגנות בתשתית העובדתית, אך קבע כי גם בהנחה כי המעסיקה ידעה על מערכת היחסים העכורה בין המשיב ליתר הטכנאים וכי לאירוע הלבבי קדם ויכוח חריף, הרי שאין להטיל אחריות בגין אירוע זה על המעסיקה.

"בעולם אידילי, העבודה השוטפת אמורה להתנהל ברוגע, בשובה ובנחת. איש יקדם את רעהו בברכת שלום ובחיוך, עובד לעובד יעזורו "ולאחיו יאמר חזק" (ישעיהו, מא 6), וגר מעביד עם עובד ועובד עם מעבידו ירבץ, לא ירים מי מהם את קולו ולא ירגז, ופנים שוחקות באשר תפנה. אלא שאיננו בעולם אידילי, ולא טבעו של עובד או מעביד זה כשל אחר. יש מרגיזים מחד ויש מורגזים מנגד, יש "הלוקחים" ללב ויש שאינם לוקחים ללב". כתב השופט וקבע כי במקרה הנדון גם אם המעסיקה יכולה הייתה לצפות את הויכוח, היא לא היתה יכולה לצפות כי הדבר יביא לאוטם שריר הלב, ויתר על כן, לא היתה צריכה לצפות זאת.

שיקולי מדיניות משפטית, כך נפסק, שוללים הטלת אחריות על המעסיק, שכן הכרה ברוגז ובהתרגשות במהלך העבודה, שסופם באירוע לבבי, תגדיל מאד את מעגל הניזוקים ואת אחריות המעסיק.

השופטת חיות הוסיפה, כי גם אם ניתן לקבל עקרונית כי על המעסיק לדאוג לכך שלא יתנכלו לעובד במקום העבודה, הרי שהטלת חובה על מעסיק להתערב בוויכוחים בין עובדים מהווה הרחבה מרחיקת לכת של גבולות האחריות ומציבה סטנדרט בעייתי וקשה ליישום.

לפסק הדין בעניין אסותא-מרכזים רפואיים בע"מ נגד פלוני

למדור: נזיקין

אתר המשפט הישראלי "פסקדין"

www.psakdin.co.il

המידע המוצג במאמר זה הוא מידע כללי בלבד, ואין בו כדי להוות ייעוץ ו/ או חוות דעת משפטית. המחבר/ת ו/או המערכת אינם נושאים באחריות כלשהי כלפי הקוראים, ואלה נדרשים לקבל עצה מקצועית לפני כל פעולה המסתמכת על הדברים האמורים.

פרסומת - תוכן מקודם
פסקדין הוא אתר תוכן משפטי ופלטפורמה המספקת שירותי שיווק דיגיטלי למשרדי עורכי דין,
בהכנת הכתבה לקח חלק צוות העורכים של פסקדין.

קטגוריות


שאל את המשפטן
יעוץ אישי שלח את שאלתך ועורך דין יחזור אליך
* *   
   *
 


תגובות

הוסף תגובה
אין תגובות
שירותים משפטיים





עורכי דין בתחום נזקי גוף ותאונות באזור :
ערים נוספות
ערים נוספות
ערים נוספות
ערים נוספות
ערים נוספות
ערים נוספות











כתבות נוספות בתחום נזקי גוף ותאונות

כל הזכויות שמורות לפסקדין - אתר המשפט הישראלי
הוקם ע"י מערכות מודרניות בע"מ