אינדקס עורכי דין | פסיקה | המגזין | טפסים | פסקדין Live | משאלים | שירותים משפטיים | פורום עורכי דין נגישות
חיפוש עורכי דין
מיקומך באתר: עמוד ראשי >> מגזין >> ביטוח לאומי >> החתן שבר את הכוס – ואיש הסאונד את הגב

החתן שבר את הכוס – ואיש הסאונד את הגב

מאת: מערכת פסקדין | תאריך פרסום : 09/01/2024 10:39:00 | גרסת הדפסה

אילוסטרציה: Kaley Dykstra on Unsplash

סאונדמן שהעמיס ציוד לקראת חתונה על ספינה בנמל חיפה, הרגיש לפתע כאב חד בגב. בית הדין לעבודה הפך את החלטת ביטוח לאומי שסירבה להכיר בפריצת הדיסק כתאונת עבודה

בית הדין לעבודה בירושלים קיבל לאחרונה תביעה של איש סאונד נגד החלטת ביטוח לאומי שלא להכיר בו כנפגע עבודה. התובע סיפר שבמהלך הכנות לקראת אירוע חתונה על אונייה הרים ציוד הגברה כבד ולפתע הרגיש כאב חד בגב התחתון. ביטוח לאומי התכחש כאמור לאירוע תוך שטען כי התובע היה באותו זמן במילואים, אך השופט דניאל גולדברג דחה את עמדתו.

התובע, שיוצג בהליך באמצעות עו"ד יהונתן מרסיאנו, תיאר עצמו כעובד עצמאי ופרילנס במתן שירותי סאונד לאירועים. לדבריו, באוגוסט 2017 הוזמן לעבוד עבור חברת הגברה ותאורה בחתונה שהתקיימה על ספינה שיצאה מנמל חיפה. העמסת הציוד אל הספינה בוצעה באמצעות מנוף, אך מי ששינע את הציוד בין מפלסי הספינה היו התובע ויתר חבריו לעבודה.

איש הסאונד (35) המשיך וסיפר כי באחת ההעמסות, בשעה שהרים בתנועה חדה ארגז ציוד ששוקל 60 ק"ג, הרגיש מיד כאב חד בגבו והחל להיאנק מכאבים. גרסה זו נתמכה בעדותם של אנשים נוספים אשר עבדו על הספינה באותו יום. אחד העובדים העיד שלפתע שמע "צרחה" של התובע ו"שהוא פשוט צעק מכאבים. התכופף ושכב על הרצפה".

חרף האמור, ביטוח לאומי סירב להכיר בפגיעה כתאונת עבודה בנימוק שלא הוכח אירוע תאונתי תוך כדי ועקב עבודתו של התובע. מכאן התביעה שהוגשה לבית הדין בינואר 2020. ביטוח לאומי, שיוצג באמצעות עו"ד ענבל לש, המשיך באותו קו כשטען שבמועד האירוע הנטען התובע שהה בכלל בשירות מילואים.

מאמץ חריג

אבל השופט גולדברג דחה טענה זו בנימוק שלא נתמכה בראיות מתאימות, וקבע כי גרסתו של הסאונדמן מסתברת יותר. כלל עדי התביעה שנכחו באירוע תיארו את העבודה על הספינה כעבודה ממושכת, אינטנסיבית, מאומצת וחריגה באופייה. אותם עדים סיפרו כי בניגוד לעבודות "רגילות" בהן ציוד ההגברה מגיע במשאית למקום האירוע באופן שניתן לגלגל אותו למקום המיועד ללא צורך בפעולת הרמה – באירוע נשוא התביעה היה עליהם להרים את הציוד באופן ידני ולשנע אותו בין חלקי הספינה. השופט ציין שעדותם הותירה רושם אמין.

כחלק מבירור התביעה מינה השופט מומחה רפואי מטעם בית הדין שקבע כי קיימת סבירות גבוהה שמדובר בפריצת דיסק חריפה על רקע מכני, אשר התרחשה בעת עבודתו של התובע במועד הנטען. המומחה ציין בחוות הדעת שהפגיעה בעמוד השדרה גרמה לתובע לאי כושר עבודה מלא לתקופה של שלושה חודשים.

גם אשתו של איש הסאונד העידה שמאז התאונה בעלה סובל מאוד מהגב התחתון ומכאבים שמקרינים לרגל, וכי ישנם חודשים שלמים בהם הוא בקושי מסוגל לתפקד.

בנסיבות אלה קבע השופט שיש להכיר באירוע כתאונת עבודה וכפועל יוצא מכך לקבל את תביעת הסאונדמן לדמי פגיעה מהביטוח הלאומי. בנוסף נפסקו לטובת התובע הוצאות ושכ"ט עו"ד בסך 6,000 שקל.

המידע המוצג במאמר זה הוא מידע כללי בלבד, ואין בו כדי להוות ייעוץ ו/ או חוות דעת משפטית. המחבר/ת ו/או המערכת אינם נושאים באחריות כלשהי כלפי הקוראים, ואלה נדרשים לקבל עצה מקצועית לפני כל פעולה המסתמכת על הדברים האמורים.

בהכנת הכתבה לקחו חלק צוות העורכים של אתר פסקדין

 

פסקי דין קשורים

קטגוריות


שאל את המשפטן
יעוץ אישי שלח את שאלתך ועורך דין יחזור אליך
* *   
   *
 


תגובות

הוסף תגובה
אין תגובות
שירותים משפטיים





עורכי דין בתחום ביטוח לאומי באזור :
ערים נוספות
ערים נוספות
ערים נוספות
ערים נוספות
ערים נוספות
ערים נוספות











כתבות נוספות בתחום ביטוח לאומי
נפצעתם בהתנדבות? מגיע לכם כסף וסיוע
עו"ד יוסי ניזרי | אילוסטרציה חיצונית: CHUTTERSNAP on Unsplash
הלב של תמר קרס בזמן אזעקה – האם תוכר כנפגעת איבה?
עו"ד שירה פינקלשטיין | צילום: גיל דור, אילוסטרציה: CA Creative, Unsplash

כל הזכויות שמורות לפסקדין - אתר המשפט הישראלי
הוקם ע"י מערכות מודרניות בע"מ