בש"א 1729/05 Can West Global Communications Corp נגד אלי עזור
בית המשפט המחוזי בירושלים קיבל את הבקשה לביטול היתר המצאה מחוץ לתחום, ולעיכוב הליכים לפי חוק הבוררות, וקבע כי ניתן לראות במשיב כצד להסכם, למרות שאינו חתום עליו.
המשיב הינו בעל השליטה בחברה החתומה על הסכם הקובע כי סכסוכים בין הצדדים יוכרעו בהליך בוררות בניו-יורק. המשיב הגיש כנגד התובעת תובענה בישראל בהליך של המרצת פתיחה, במסגרתה קיבל היתר המצאה מחוץ לתחום .
ברע"א 4716/04 Hotels Com. נ' זוז תיירות בע"מ, נקבע כי בנסיבות בהן חלה אמנת ניו יורק על ההסכם, ככלל על בית המשפט להורות על עיכוב הליכים ולהפנות את הצדדים לבוררות, אלא אם כן מתקיים אחד משלושת החריגים המנויים בסעיף 3(2) לאמנה.
השופט רביד קבע, כי אמנם לא ניתן לראות במשיב כחליף החברה, שכן החליף נכנס באופן מוחלט בנעלי בעל הזכות המקורי, כשזה נעלם, ואילו במקרה זה, מדובר בחברה אשר בבעלות המשיב, כשהוא נתבע יחד איתה ולא במקומה, אך ניתן לראות בו צד להסכם הבוררות מכוח הסכמת הצדדים אותה ניתן ללמוד באמצעות פרשנות אומד דעתם הסובייקטיבי והתנהגותם.
בנוסף, ניתן לראות בבעל השליטה העיקרי בחברה כצד להסכם בוררות ע"י הרמת מסך ההתאגדות, כאשר הדבר נחוץ למניעת שימוש לרעה באישיות המשפטית הנפרדת של החברה.
בהתאם לזאת, נקבע כי יש לעכב את ההליכים המשפטיים בישראל, להעביר את הסכסוך לדיון בפני הבורר שהתמנה בני-יורק, ולבטל את היתר ההמצאה מחוץ לתחום.
בש"א 1729/05 Can West Global Communications Corp נגד אלי עזור
למדור סדר דין אזרחי וראיות
אתר המשפט הישראלי "פסקדין"
www.psakdin.co.il
המידע המוצג במאמר זה הוא מידע כללי בלבד, ואין בו כדי להוות ייעוץ ו/ או חוות דעת משפטית. המחבר/ת ו/או המערכת אינם נושאים באחריות כלשהי כלפי הקוראים, ואלה נדרשים לקבל עצה מקצועית לפני כל פעולה המסתמכת על הדברים האמורים.
פרסומת - תוכן מקודם
פסקדין הוא אתר תוכן משפטי ופלטפורמה המספקת שירותי שיווק דיגיטלי למשרדי עורכי דין,
בהכנת הכתבה לקח חלק צוות העורכים של פסקדין.