בג"ץ 3045/05, יוסי בן-ארי ואח' נגד מנהל מינהל האוכלוסין במשרד הפנים
בג"ץ הכריע בעתירה שהוגשה ע"י חמישה זוגות הומוסקסואלים, אזרחי ישראל ותושביה, אשר נשאו זה לזה בטקס נישואין אזרחי בטורונטו שבקנדה המוכר על פי הדין במדינה זו. לאחר חזרתם לישראל הם ביקשו להירשם כנשואים במרשם האוכלוסין, ובקשתם נענתה בשלילה, באשר נאמר להם כי: "נישואין שכאלו אינם מוכרים באופן חוקי במדינת ישראל, ולפיכך לא ניתן לרושמם בקובץ המרשם".
הנשיא בדימ' אהרון ברק, קבע בדעת רוב ובאופן תקדימי, כי יש לקבל את העתירה ולרשום את העותרים כנשואים.
הנשיא ברק בחן את היקף שיקול דעתו של פקיד הרישום לאורה של פרשת פונק-שלזינגר, במסגרתה נקבע כי על פקיד מרשם האוכלוסין לרשום זוג כנשוי אם בא הזוג לפניו, ועמו ראיה לכאורה להוכחת טקס נישואין שנעשה במקום אחר, ואין לו לפקיד לבדוק את תוקף הנישואין, וקבע כי במסגרת מעמדו הסטטיסטי-רישומי של מרשם האוכלוסין, ועל רקע תפקידו של פקיד הרישום כמאסף חומר סטטיסטי לצורך ניהול המרשם, על פקיד הרישום לרשום במרשם האוכלוסין את העולה מהתעודה הציבורית המוגשת לו על ידי העותרים, לפיה העותרים נשואים. הנשיא ציין, כי אין בקביעה זו כדי לומר כי בג"ץ מחליט כי בישראל מוכרים נישואים בין בני אותו מין, או כי בג"ץ מכיר בסטטוס חדש של נישואים אלה; בג"ץ אינו נוקט כל עמדה באשר להכרה בישראל של נישואין בין בני אותו מין הנערכים מחוץ לישראל.
השופט א' רובינשטיין, בדעת מיעוט, הציע לדחות את העתירה, שכן לסברתו, הענקת הזכויות הכלכליות-חברתיות לזוגות הומוסקסואליים, שיש בה משום הגינות אנושית ומשפטית, אינה "תבנית משפטית" בדומה לרישום נישואין. ישנו קו המפריד ביניהם, שחצייתו מחייבת התייחסות המחוקק.
בג"ץ 3045/05, יוסי בן-ארי ואח' נגד מנהל מינהל האוכלוסין במשרד הפנים
למדור מנהלי
אתר המשפט הישראלי "פסקדין"
www.psakdin.co.il
המידע המוצג במאמר זה הוא מידע כללי בלבד, ואין בו כדי להוות ייעוץ ו/ או חוות דעת משפטית. המחבר/ת ו/או המערכת אינם נושאים באחריות כלשהי כלפי הקוראים, ואלה נדרשים לקבל עצה מקצועית לפני כל פעולה המסתמכת על הדברים האמורים.
פרסומת - תוכן מקודם
פסקדין הוא אתר תוכן משפטי ופלטפורמה המספקת שירותי שיווק דיגיטלי למשרדי עורכי דין,
בהכנת הכתבה לקח חלק צוות העורכים של פסקדין.