לפסק הדין בעניין מדינת ישראל נגד משה קצב
ביהמ"ש המחוזי בתל אביב קבע, בהתאם לבקשת המדינה, כי הדיונים במשפטו של משה קצב ייערכו בדלתיים סגורות, זאת מתוך חשש לפגיעה חמורה בפרטיותן של המתלוננות ובחופשיות עדותן בביהמ"ש.
משה קצב התנגד לבקשה בטענה כי המתלוננות התראיינו בכלי התקשורת ואין מקום ליתן להן להעיד מאחורי דלתיים סגורות. גופי תקשורת שונים שהצטרפו לבקשה כמשיבים, הביעו גם הם את התנגדותם לבקשת המדינה.
גופי התקשורת טענו כי הגבלת עיקרון פומביות הדיון תיעשה רק לאחר שקילה זהירה ועל דרך הצמצום, תוך הימנעות מפגיעה בזכות הציבור לדעת וביכולת לקיים שיח ציבורי. לפיכך ובהתאם לנפסק בבג"צ זהבה גלאון, יש להבחין בין העדויות השונות ולקבוע ביחס לכל עדות ועדות האם יש מקום לשמעה בדלתיים סגורות.
כמו כן טענו המשיבים כי מדובר בנאשם שכיהן בתפקיד ציבורי רם והעבירות המיוחסות לו נעשו תוך ניצול תפקידו וכן העניין זכה לסיקור תקשורתי רחב בארץ ובעולם.
השופט ג'ורג' קרא קבע, כי חרף חשיבותו, עיקרון פומביות הדיון איננו עיקרון מוחלט ועליו לסגת מפני זכויות ואינטרסים נוגדים, וכי העובדה שמי מהמתלוננות התראיינו בעבר בעילום שם לכלי התקשורת, אין בה כדי לשנות ממסקנתו, לאור העובדה שזהותן נותרה עלומה ופרטיותן לא נפגעה.
לאור האמור, המשפט יתנהל בדלתיים סגורות ולאחר שמיעת העדויות, תיבחן אפשרות פרסום מקצתן, אם בכלל, ככל שאין בפרסום פגיעה במתלוננות.
לפסק הדין בעניין מדינת ישראל נגד משה קצב
למדור: פלילי
אתר המשפט הישראלי "פסקדין"
www.psakdin.co.il
המידע המוצג במאמר זה הוא מידע כללי בלבד, ואין בו כדי להוות ייעוץ ו/ או חוות דעת משפטית. המחבר/ת ו/או המערכת אינם נושאים באחריות כלשהי כלפי הקוראים, ואלה נדרשים לקבל עצה מקצועית לפני כל פעולה המסתמכת על הדברים האמורים.
פרסומת - תוכן מקודם
פסקדין הוא אתר תוכן משפטי ופלטפורמה המספקת שירותי שיווק דיגיטלי למשרדי עורכי דין,
בהכנת הכתבה לקח חלק צוות העורכים של פסקדין.