בשא 1852/02, עמותת "תנו לחיות לחיות" נגד מנהל השירותים הוטרינריים במשרד החקלאות
ביהמ"ש השלום בראשל"צ קבל את בקשתה של עמותת "תנו לחיות לחיות", ונתן צו מניעה זמני , האוסר על הטסתם של גורי הכלבים, שהובאו מישראל לאוזבקיסטן, מהטעם ששילוח הגורים, במצבם הנוכחי, לארץ מוצאם יהיה בכדי התעללות אסורה כלשון החוק.
השופט אורנשטיין קבע, כי לבימ"ש השלום הסמכות העניינית לדון בבקשה, שכן המחוקק הסמיך מפורשות את בית משפט השלום ליתן צו האוסר על התעללות בבעלי חיים. לפיכך כל עוד מונחת בפני בית המשפט בקשה לאסור את ההתעללות, הסמכות הייחודית לדון בה הינה לבית משפט השלום.
כן דחה השופט את טענת המשיב, כי הבקשה אינה מגלה עילה. קבלת פרשנות המשיב לפקודת מחלות בע"ח תגרום למצב שאינו מתקבל על הדעת, שכן יוענק חיסיון כנגד הפעולות של התעללות שלא לצורך, גם אם נעשו על ידי גורמים מוסמכים.
השופט קבע, כי הוכחו 3 היסודות המנויים בחוק צער בע"ח, שעל פיהם נבחנת השאלה אם הטסת הגורים לארץ מוצאם הינה בגדר התעללות במצבם כמות שהוא: ראשית, אין צורך בכוונה לפגוע ולענות את בעלי החיים ודי בכך שהדבר יתממש באופן אובייקטיבי. שנית, קיום הסבל אצל החיה. שלישית, יסוד המידתיות- על-פיו מגיע השופט למסקנה, כי אינו רואה צורך דחוף להורות על שילוחם של הגורים לאלתר מבלי שיתחזקו עד שניתן יהיה להניח שמצבם הפיזי מאפשר את הטסתם חזרה לארץ המוצא ללא סיכון וללא הסבל העשוי להיגרם אילו ישולחו כבר עתה.
לאור האמור נקבע, כי כל הגורים יישארו בישראל בהסגר במהלכו יקבלו את הטיפול לו הם זקוקים והכל בפיקוח הרשויות המוסמכות, וזאת למשך 30 יום.
בשא 1852/02, עמותת "תנו לחיות לחיות" נגד מנהל השירותים הוטרינריים במשרד החקלאות
למדור סד"א
אתר המשפט הישראלי "פסקדין"
www.psakdin.co.il
המידע המוצג במאמר זה הוא מידע כללי בלבד, ואין בו כדי להוות ייעוץ ו/ או חוות דעת משפטית. המחבר/ת ו/או המערכת אינם נושאים באחריות כלשהי כלפי הקוראים, ואלה נדרשים לקבל עצה מקצועית לפני כל פעולה המסתמכת על הדברים האמורים.
פרסומת - תוכן מקודם
פסקדין הוא אתר תוכן משפטי ופלטפורמה המספקת שירותי שיווק דיגיטלי למשרדי עורכי דין,
בהכנת הכתבה לקח חלק צוות העורכים של פסקדין.