לפסק הדין בעניין נאהדה מנסור נגד חסון עבדאלה חלבי
בית משפט השלום בת"א הורה למפעילי אתר האינטרנט www.karmel.co.il להסיר מהכתבה שכותרתה: "צדק, צדק תרדוף, עירית הכרמל חייבת 12 מ' ש"ח ל'כרמים בעמק'", את הפסקאות המתייחסות באופן ישיר לגזברית עיריית עיר כרמל, ואשר יש בהן משום פגיעה לכאורה בשמה הטוב ו/או מהוות איום ישיר או מרומז עליה.
ס' הנשיאה זהבה אגי דחתה את הבקשה לחשוף את זהותם של 15 מן הגולשים באתר אשר פרסמו תגובות מכפישות לכתבה, לרבות שמם, כתובתם וכתובת ה- IP שלהם, וקבלה את הבקשה רק ביחס לתגובה אחת, שחרגה מהבעת דעה גרידא על דרך התנהלותה של המבקשת כגזברית.
השופטת ציינה, שהפסיקה אינה אחידה ביחס להתערבות בחופש הביטוי באינטרנט וחשיפת פרטי גולש, וכי דעתה נוטה לטובת הגישה המחמירה, לפיה רק בהתקיים יסוד ה'כוונה לפגוע' יתאפשר גילוי זהותו של מוסר המידע.
ביחס לתגובה אשר חשיפת פרטי הכותב שלה הותרה, נקבע כי עולה מהדברים כוונה זדונית לפגוע במבקשת, ודי בכך כדי לבסס דרישת היסוד הנפשי הנדרש לעבירה לשון הרע.
- ב"כ המערערת: עוה"ד אילון אגרט ושות'
- ב"כ המשיב: עוה"ד עמיר מבורך, עוה"ד חיים נתיב
לפסק הדין בעניין נאהדה מנסור נגד חסון עבדאלה חלבי
למדור קניין רוחני
אתר המשפט הישראלי "פסקדין"
www.psakdin.co.il
המידע המוצג במאמר זה הוא מידע כללי בלבד, ואין בו כדי להוות ייעוץ ו/ או חוות דעת משפטית. המחבר/ת ו/או המערכת אינם נושאים באחריות כלשהי כלפי הקוראים, ואלה נדרשים לקבל עצה מקצועית לפני כל פעולה המסתמכת על הדברים האמורים.
פרסומת - תוכן מקודם
פסקדין הוא אתר תוכן משפטי ופלטפורמה המספקת שירותי שיווק דיגיטלי למשרדי עורכי דין,
בהכנת הכתבה לקח חלק צוות העורכים של פסקדין.