אינדקס עורכי דין | פסיקה | המגזין | טפסים | פסקדין Live | משאלים | שירותים משפטיים | פורום עורכי דין נגישות
חיפוש עורכי דין
מיקומך באתר: עמוד ראשי >> מגזין >> דיני משפחה >> ביהמ"ש: רכוש משותף הצמוד לדירה הינו חלק מהדירה לצורך חוק הירושה

ביהמ"ש: רכוש משותף הצמוד לדירה הינו חלק מהדירה לצורך חוק הירושה

מאת: יעל גורליק, עו"ד | תאריך פרסום : 04/04/2011 11:30:00 | גרסת הדפסה

להחלטה בעניין א.ד. נ' ר.ט.

האם חניה וגג הצמודים לדירה מהווים חלק ממנה על פי חוק הירושה? בית המשפט לענייני משפחה במחוז ת"א השיב בחיוב על השאלה וקבע, כי לא ניתן להפריד בין דירה לרכוש המשותף הצמוד לה.

לאחר שאשתו נפטרה, ירש בעלה את זכויותיה בדירת המגורים המשותפת שלהם ושני שליש מיתרת עזבונה, ואת השליש הנוסף ירשה אחותה. כעבור מספר שנים נפטר גם הבעל והוריש את רכושו, לרבות זכויותיו בדירה, לנתבע. בתביעה שהגישה האחות לבית המשפט לענייני משפחה, היא טענה כי הגג והחניה הצמודים לדירת המגורים של המנוחים, אינם מהווים חלק מזכויות המנוחה בדירה, ונחשבים לחלק מיתרת העזבון, ולפיכך שליש מהזכויות בהם מגיע לה.

השופט יהורם שקד הורה למחוק את התביעה על הסף באשר אינה מגלה עילה. נקבע, כי לא ניתן להפריד בין הדירה לבין הרכוש המשותף הצמוד לה, ובמקרה זה- החנייה והגג. נפסק, כי על פי חוק המקרקעין, נחשב הרכוש המשותף הצמוד לדירה כחלק בלתי נפרד מהדירה, וזאת נוכח ההוראה הקובעת, כי אין תוקף לעסקה נפרדת ברכוש הצמוד, וכי לא ייתכן שעל פי חוק הירושה יוקנה למונח "דירה" פרשנות שונה מזו של חוק המקרקעין.

"פרשנות סעיף 11 לחוק הירושה, לפיה יש להפריד בין הדירה לבין הרכוש הצמוד לה (החניה והגג), הינה פרשנות מרחיקת לכת, שבכל הכבוד, נעדרת סבירות והיגיון. אין זה סביר או הגיוני כי כל אימת שבן זוג יירש את זכויות בן זוגו המנוח בדירת המגורים, יחל מחול שדים מצידם של יתר היורשים שיבואו וידרשו את חלקם בעיזבון על דרך של שומת החלקים הצמודים לדירה.", כתב השופט והוסיף כי היקף דירה הינו דבר ידוע אשר כולל את כל השטחים הצמודים לה, וכך הדבר מצויין גם בנסח הטאבו. מה גם, שבמציאות בה כמעט לכל דירה מוצמדת חנייה, פרשנות לפיה חניה צמודה אינה חלק מהדירה חוטאת למטרת החוק, וכל ניסיון להפריד בין הרכוש הצמוד לדירה לבין הדירה הוא מלאכותי ומאולץ.

להחלטה בעניין א.ד. נ' ר.ט.

למדור: דיני משפחה

אתר המשפט הישראלי "פסקדין"

www.psakdin.co.il

המידע המוצג במאמר זה הוא מידע כללי בלבד, ואין בו כדי להוות ייעוץ ו/ או חוות דעת משפטית. המחבר/ת ו/או המערכת אינם נושאים באחריות כלשהי כלפי הקוראים, ואלה נדרשים לקבל עצה מקצועית לפני כל פעולה המסתמכת על הדברים האמורים.

פרסומת - תוכן מקודם
פסקדין הוא אתר תוכן משפטי ופלטפורמה המספקת שירותי שיווק דיגיטלי למשרדי עורכי דין,
בהכנת הכתבה לקח חלק צוות העורכים של פסקדין.

חוקים קשורים

קטגוריות


שאל את המשפטן
יעוץ אישי שלח את שאלתך ועורך דין יחזור אליך
* *   
   *
 


תגובות

הוסף תגובה
אין תגובות
שירותים משפטיים





עורכי דין בתחום דיני משפחה באזור :
ערים נוספות
ערים נוספות
ערים נוספות
ערים נוספות
ערים נוספות
ערים נוספות











כתבות נוספות בתחום דיני משפחה
בין הפטיש לסדן - על גישור בעסק המשפחתי
אילוסטרציה: Photo by rawpixel on Unsplash

כל הזכויות שמורות לפסקדין - אתר המשפט הישראלי
הוקם ע"י מערכות מודרניות בע"מ