אינדקס עורכי דין | פסיקה | המגזין | טפסים | פסקדין Live | משאלים | שירותים משפטיים | פורום עורכי דין נגישות
חיפוש עורכי דין
מיקומך באתר: עמוד ראשי >> מגזין >> חוקתי ומנהלי >> ביהמ"ש הורה לבטל החלטת משרד הפנים לגרש פליטה אריתראית

ביהמ"ש הורה לבטל החלטת משרד הפנים לגרש פליטה אריתראית

מאת: יעל גורליק, עו"ד | תאריך פרסום : 04/05/2011 11:51:00 | גרסת הדפסה

לפסק הדין בעניין ה.ט. ואח' נ' משרד הפנים

בית המשפט לעניינים מנהליים במחוז המרכז ביטל החלטת משרד הפנים לגרש פליטה אריתראית ומתח ביקורת נוקבת על התנהלות משרד הפנים כשקבע, כי החלטתו בעניינה הייתה שרירותית, ולא ראויה.

משרד הפנים החליט לגרש את העותרת לאחר שלא קיבל את טענתה כי הינה אזרחית אריתראית הזכאית להגנה, ואף סירב לבקשתה להתחיל הליך לשם קבלת מעמד בעקבות מערכת יחסים שהיא מנהלת עם אזרח ישראלי. לפיכך עתרו בני הזוג לביהמ"ש לעניינים מנהליים לביטול ההחלטה.

משרד הפנים טען, כי העותרת אינה אריתראית ולכן אינה זכאית להגנה קולקטיבית, ולחילופין, כי העובדה שהיא גם בעלת אזרחות אתיופית שוללת ממנה את הזכות להגנה. עוד טען, כי הקשר הזוגי בין העותרים אינו כן ואמיתי ועל כך מעיד, בין היתר, פער הגילאים בין השניים.

השופט רמי אמיר קיבל את העתירה, ביטל החלטת משרד הפנים וקבע כי העותרת זכאית לאשרה הן מכח ההגנה קולקטיבית בהיותה נתינה אריתראית, והן לתחילת הליך לקבלת מעמד מכח מערכת יחסיה עם העותר, זאת לאחר שהעביר ביקורת נוקבת על התנהלות משרד הפנים בפרשה.

נקבע, כי בתחילה קיבל משרד הפנים טענת העותרת כי הינה אריתראית, אולם לאחר מכן החליט לפתע, ללא כל הנמקה או הסבר, כי אינה אריתראית, ולא נימק את החלטתו למרות שהתבקש לעשות זאת ע"י ביהמ"ש.

"לא ייתכן שניתנות החלטות ברורות ומפורשות של ביהמ"ש, ומשרד הפנים יתעלם מהן ", כתב השופט וציין, כי רק מסיבה זו מוצדק היה לבטל ההחלטה. עם זאת, קבע השופט, כי גם לגופו של עניין דין ההחלטה להתבטל באשר העותרת, אשר נתנה גרסה מפורטת ועקבית לגבי מהלך חייה הקשים באריתריאה, הצליחה להוכיח כי הינה אזרחית המדינה.

לעניין הטענה בדבר אזרחותה הכפולה נקבע, כי הגם שזו עלולה במקרים מסוימים לשלול את הזכות להגנה קולקטיבית, הרי שבמקרה זה לא עמד משרד הפנים בנטל ההוכחה, כי לעותרת אזרחות אתיופית בנוסף לזו האריתראית.

לעניין זכאות העותרת להתחיל הליך לקבלת מעמד מכח חייה המשותפים עם בן זוגה הישראלי נקבע, כי החלטת משרד הפנים אינה סבירה, שרירותית, מגמתית ופסולה, באשר הגרסה שהציג אינה מבוססת, אינה נסמכת על עובדות מדויקות ואינה מפורטת. נותרת תחושה לא נוחה, כך נפסק, סביב האופן שבו ניהל משרד הפנים את הראיונות עם בני הזוג במיוחד נוכח טענתו הלא ראויה, כי פער הגילים בין העותרים עשוי ללמד על כוונות לא כנות מצד העותרת.

לפסק הדין בעניין ה.ט. ואח' נ' משרד הפנים

למדור: חוקתי ומנהלי

אתר המשפט הישראלי "פסקדין"

www.psakdin.co.il

המידע המוצג במאמר זה הוא מידע כללי בלבד, ואין בו כדי להוות ייעוץ ו/ או חוות דעת משפטית. המחבר/ת ו/או המערכת אינם נושאים באחריות כלשהי כלפי הקוראים, ואלה נדרשים לקבל עצה מקצועית לפני כל פעולה המסתמכת על הדברים האמורים.

פרסומת - תוכן מקודם
פסקדין הוא אתר תוכן משפטי ופלטפורמה המספקת שירותי שיווק דיגיטלי למשרדי עורכי דין,
בהכנת הכתבה לקח חלק צוות העורכים של פסקדין.

קטגוריות


שאל את המשפטן
יעוץ אישי שלח את שאלתך ועורך דין יחזור אליך
* *   
   *
 


תגובות

הוסף תגובה
אין תגובות
שירותים משפטיים





עורכי דין בתחום חוקתי ומנהלי באזור :
ערים נוספות
ערים נוספות
ערים נוספות
ערים נוספות
ערים נוספות
ערים נוספות











כתבות נוספות בתחום חוקתי ומנהלי

כל הזכויות שמורות לפסקדין - אתר המשפט הישראלי
הוקם ע"י מערכות מודרניות בע"מ