סק 5/03, בשא 323/03 הסתדרות העובדים הכללית החדשה ואח' נ' התאחדות התעשיינים בישראל ואח'
בית הדין הארצי לעבודה דחה את בקשת המדינה למחוק את עתירת הסתדרות העובדים להצהיר על בטלות פרק בחוק התכנית להבראת כלכלת ישראל בשל העדר סמכות.
סעיף 25(1) לחוק בית הדין לעבודה, מקנה לביה"ד סמכות לדון בתובענה בין מי שיכולים להיות צדדים להסכם קיבוצי כללי. המדינה טענה כי מהות עתירת הסתדרות העובדים היא תקיפה ישירה של החוק להבראת הכלכלה, בעלי הדין האמיתיים הם ההסתדרות והמדינה כשלטון, ועל כן, אין סכסוך בין מי שיכולים להיות צדדים להסכם קיבוצי כנדרש בחוק.
נשיא בית הדין הארצי דחה את טענות המדינה וקבע, שהגם שהמדינה ב"כובעה" השלטוני אינה צד להסכם קיבוצי, תכלית חוק בית הדין לעבודה הנה להכריע במהירות בסכסוכים ביחסי עבודה במשק. עיקר הסכסוך בתביעה הוא בתחום יחסי העבודה ולכן פרשנות שתגשים את החוק, תקים לבית הדין סמכות לדון בה.
בדעת מיעוט, קבע השופט רבינוביץ, כי הסכסוך האמיתי הוא בין ההסתדרות ובין המדינה כשלטון. תכלית בקשת ההסתדרות הוא לבטל את חוק ההבראה, כשלמעשה אין סכסוך אמת בין ההסתדרות להתאחדות התעשיינים. בנסיבות אלו, הדרך להגשמת תביעת ההסתדרות היא באמצעות תקיפה ישירה של החוק בבג"ץ.
סק 5/03, בשא 323/03 הסתדרות העובדים הכללית החדשה ואח' נ' התאחדות התעשיינים בישראל ואח'
למדור דיני עבודה
אתר המשפט הישראלי "פסקדין"
www.psakdin.co.il
המידע המוצג במאמר זה הוא מידע כללי בלבד, ואין בו כדי להוות ייעוץ ו/ או חוות דעת משפטית. המחבר/ת ו/או המערכת אינם נושאים באחריות כלשהי כלפי הקוראים, ואלה נדרשים לקבל עצה מקצועית לפני כל פעולה המסתמכת על הדברים האמורים.
פרסומת - תוכן מקודם
פסקדין הוא אתר תוכן משפטי ופלטפורמה המספקת שירותי שיווק דיגיטלי למשרדי עורכי דין,
בהכנת הכתבה לקח חלק צוות העורכים של פסקדין.