- דיני חוזים
- מומחים לדין הזר
- ייפוי כוח מתמשך
- משפט מסחרי
- הדין האמריקאי
- דיני תעופה
- מטבעות דיגיטליים
- אשרות עבודה
- דיני עבודה
- תביעות ביטוח ונזקי רכוש
- פלילי
- מקרקעין ונדל"ן
- דיני צרכנות ותיירות
- קניין רוחני
- דיני משפחה
- דיני חברות
- הוצאה לפועל
- רשלנות רפואית
- נזקי גוף ותאונות
- תקשורת ואינטרנט
- מיסים
- תעבורה
- חוקתי ומנהלי
- גישור ובוררויות
- צבא ומשרד הבטחון
- ביטוח לאומי
- תמ"א 38
- פשיטת רגל
- תביעות ייצוגיות
- לשון הרע
- דיני ספורט
- אזרחויות ואשרות
- אזרחות זרה ודרכון זר
- ירושות וצוואות
- נוטריון
בוטל הסכם לרכישת יחידת נופש משהוכח כי הקונה לא התכוון לבצע עסקה זו
לפסק הדין בעניין דובדבני נגד שמואל
התובע ואשתו הינם בעלי זכויות ביחידת נופש בקלאב הוטל אילת. נציגי החברה הנתבעת, אשר עסקה ברכישת יחידות נופש מגורמים שונים, במטרה לסחור בהן, ביקשו להיפגש עמם עקב רצונם למכור את היחידה. בתום פגישה ממושכת, חתם התובע על הסכם לרכישת יחידת נופש נוספת, שכן לטענתו, הבטיחו לו נציגי החברה, למכור אותה ואת יחידת הנופש הראשונה יחד, וזאת לאחר שיסיים לשלם עבורה.
בית המשפט לתביעות קטנות בפתח תקוה קיבל את התביעה להשבת סכום של 15,592.80 ש"ח ששילם התובע לחברה. השופט מקובר קיבל את גירסת התובע, כי לא הבין את מהות העסקה עליה חתם, וזאת בהתאם לפסקי הדין העוסקים בתוקפם של הסכמים למכירת יחידות נופש, הנחתמים באמצעות שיטות שיווק אגרסיבית שנועדו להחליש ולשבש את שיקול דעת הלקוחות.
בהתאם לכך נקבע, כי התובע רשאי היה לבטל את ההסכם מכוח סעיף 15 לחוק החוזים, שכן בעת החתימה לא היה כלל מפגש רצונות בין הצדדים, וכן עקב הטעיית התובע בדבר סוג העסקה עליה חתם.
לפסק הדין בעניין דובדבני נגד שמואל
למדור: חוזים
אתר המשפט הישראלי "פסקדין"
פרסומת - תוכן מקודם
פסקדין הוא אתר תוכן משפטי ופלטפורמה המספקת שירותי שיווק דיגיטלי למשרדי עורכי דין,
בהכנת הכתבה לקח חלק צוות העורכים של פסקדין.
