חפש עורך דין לפי תחום משפטי
| |

תת"ע 6715-03-14 מדינת ישראל נ' יקיר ביטון

תאריך פרסום : 19/04/2015 | גרסת הדפסה
תת"ע
בית משפט השלום תל אביב - יפו
6715-03-14
01/03/2015
בפני השופט:
דן סעדון

- נגד -
מאשימה:
מדינת ישראל
נאשמים:
יקיר ביטון
הכרעת דין
 

 

 

נגד הנאשם נרשמה ביום 7.11.13 הודעת תשלום קנס שעניינה שימוש בטלפון נייד בעת תנועת הרכב שלא באמצעות דיבורית, בניגוד לתקנה 28 (ב) לת"ת. הנאשם ביקש לממש זכותו ולהישפט בגין העבירה המיוחסת לו. בישיבת ההקראה בתיק כפר הנאשם במיוחס לו בכתב האישום.

 

במסגרת פרשת התביעה העידה עורכת הדוח לנאשם, גב' אורנה בר זיו. באמצעות עדה זו הוגשה הודעת תשלום הקנס (ת/1). ממוצג ת/1 עולה כי בהיות העדה סטטית על רחוב המלך ג'ורג' 50 ת"א הבחינה בנאשם נוהג בקטנוע על רחוב המלך ג'ורג לכיוון כללי לרחוב בוגרשוב בנתיב שמאלי מבין 2 נתיבים. בעת היות הקטנוע בתנועה נצפה הנאשם אוחז בידו השמאלית מכשיר "מירס" במקביל ללוח השעונים של הקטנוע והסיט את מבטו מן הכביש אל עבר מכשיר "המירס". תגובתו של הנאשם למיוחס לו הייתה "רציתי להשתיק אותו" תרשמי שלא דיברתי בפלאפון. השתקתי אותו ברמזור". (הדגשה לא במקור -.ד.ס)

דיון והכרעה

שתי שאלות טעונות הכרעה בהליך זה. הראשונה, האם מכשיר "מירס" הוא כזה שחל עליו האיסור הקבוע בתקנה 28 (ב) לתקנות התעבורה?; שנית, ובהנחה והתשובה לשאלה הראשונה בחיוב, האם אכן עבר הנאשם לכאורה ועל פי המתואר בהודעת תשלום הקנס את העבירה לפי תקנה 28 (ב) לתקנות התעבורה והאם יש בגרסה שציין בפני עורכת הדוח ובבית המשפט משום יצירת ספק סביר שבכוחו להביא לזיכויו בדין?

1.האם האיסור הקבוע בתקנה 28 (ב) לתקנות התעבורה לוכד ברשתו גם את מכשיר המירס"

לטעמי התשובה לשאלה זו חיובית כעולה מפסיקתם העקבית של בתי המשפט בסוגיה. כך, נפסק בע"פ (מחוזי, ת"א) 70433/03 אברהם נ' פרקליטות מחוז המרכז,] תק-מח 2004(3) 4515, כי:

"אינני רואה כל הבדל בין מכשיר טלפון נייד ובין מכשיר מירס הפועל כטלפון נייד, או מכשיר מירס הפועל בדומה למכשיר קשר. מדובר במכשירים שנועדו לאפשר דיבור ושיח בין בני אדם. העובדה שמכשיר אחד מושתת על טכנולוגיה כזו והמכשיר השני מושתת על טכנולוגיה אחרת, אינה ממין הענין. כמו שההבדלים בין הטכנולוגיות השונות המפעילות את המכשיר, אינם מענייננו, כך אין משמעות לעובדה, שמכשיר אחד נקרא טלפון נייד, האחר נקרא מכשיר מירס, או שמא יקרא מכשיר "אישי" או מכשיר "העברה", "העצמה" או כל שם אחר. אין באלה כדי לשנות ולהבדיל. השאלה בעיקרה הינה מהות המכשיר ותכליתו. בשאלה שעל מדוכת דיוננו לא מצאתי כל הבדל מהותי בין מכשיר טלפון נייד לבין מכשיר מירס, הפועל בדרך מכשיר קשר".

ראו לעניין זה גם את פסק הדין בעניין אבודרה (תת"ע (ת"א) 871-01-13  מדינת ישראל נ' יצחק אבודרה (מיום 7.3.13) אשר הגיע למסקנה דומה.

 

העולה מן האמור עד כה הוא כי ניתן לראות במכשיר "מירס" כמכשיר באמצעותו ניתן לקיים את יסודות העבירה ע"פ תקנה 28 (ב) לתקנות התעבורה.

 

האם על פי המתואר בכתב האישום הנאשם עבר את העבירה המיוחסת לו לפי תקנה 28 (ב)?

 

כאמור, הנאשם נצפה על ידי עורכת הדוח כשהוא מחזיק את מכשיר המירס במקביל ללוח השעונים של האופנוע והסיט מבטו מן הכביש לעבר המכשיר. אם הדברים אכן נכונים ראוי לשאול אם יש בהם, לכאורה, משום עבירה על תקנה 28 (ב) לתקנות התעבורה. נזכיר כי על פי ההלכה המנחה, החזקת טלפון נייד בלבד איננה מהווה עבירה לפי תקנה 28 (ב) לתקנות התעבורה. כך נקבע בעפ"ת (ת"א) 9847-04-13‏ ‏ תומר ברין נ' מדינת ישראל (מיום 16.5.13) – " דעתי היא שעיון בתקנה בכללותה, על כל מרכיביה ויסודותיה, מחייב להגיע למסקנה שהאיסור הוא להשתמש בטלפון, כלומר, לדבר בו, לשלוח ולקרוא מסרונים, לשחק בו, או אף להשתמש באפליקציות כגון G.P.S, אך לא לשאתו בלבד. הפרשנות הנכונה היא לראות קיומו של האיסור רק כאשר השימוש הוא שימוש אופייני למכשיר הטלפון, וכמובן טלפון חכם, לא שימוש בו כחפץ דומם."

 

במקרה שלפני, נצפה הנאשם לא רק כשהוא אוחז במכשיר אלא גם כשהוא מסיט את מבטו מן הכביש לעברו. העולה מהאמור בעפ"ת 9847-04-13 שצוטט לעיל הוא כי האיסור הקבוע בתקנה 28 (ב) לתקנות התעבורה חל גם על קריאת מסרונים כאשר לדידי אין כל הבדל בין קריאת מסרון במכשיר טלפון או מירס לבין קריאת טקסט אחר באותו מכשיר. בשני המקרים, ומקרה זה יוכיח, נדרש הנהג להסיט את מבטו מן המתרחש לפניו בכביש ולמקד את שימת ליבו בטכסט המופיע במכשיר הטלפון. במובן זה, הסיכון שאותו באה למנוע תקנה 28 (ב) לתקנות התעבורה מתקיים הלכה למעשה. לכן, אני סבור כי ניתן לקבוע שמן האמור בדוח עולה כי הנאשם עבר לכאורה את העבירה המיוחסת לו על תקנה 28 (ב) לתקנות התעבורה.

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות: הורד קובץ לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.



שאל את המשפטן יעוץ אישי, שלח את שאלתך ועורך דין יחזור אליך
*
*
*
*

חיפוש עורך דין לפי עיר

המידע המשפטי שחשוב לדעת – ישירות למייל שלכם!
הצטרפו לניוזלטר וקבלו את כל מה שחם בעולם המשפט
עדכונים, פסקי דין חשובים וניתוחים מקצועיים, לפני כולם.
זה הזמן להצטרף לרשימת התפוצה
במשלוח הטופס אני מסכים לקבל לכתובת המייל שלי פרסומות ועדכונים מאתר פסק דין
הוקם ע"י מערכות מודרניות בע"מ