- דיני חוזים
- מומחים לדין הזר
- ייפוי כוח מתמשך
- משפט מסחרי
- נפגעי פעולות איבה
- דיני עבודה
- ביטוח
- פלילי
- מקרקעין ונדל"ן
- דיני צרכנות ותיירות
- קניין רוחני
- דיני משפחה
- דיני חברות
- הוצאה לפועל
- רשלנות רפואית
- נזקי גוף ותאונות
- דיני תקשורת ואינטרנט
- מיסים
- תעבורה
- משפט מנהלי וחוקתי
- גישור ובוררויות
- משפט בינלאומי
- צבא ומשרד הבטחון
- ביטוח לאומי
- פשיטת רגל
- תביעות ייצוגיות
- לשון הרע
- דיני חינוך
- דיני ספורט
- אזרחויות ואשרות
- ירושות וצוואות
- נוטריון
מדינת ישראל נ' ע׳
|
תת"ע בית משפט השלום עכו |
10424-01-21
31.10.2021 |
|
בפני השופטת: אסתר טפטה גרדי |
|
| - נגד - | |
|---|---|
|
מאשימה: מדינת ישראל עו"ד מערוף סעב |
נאשם: מ.ע. עו"ד חנא ח'ורי מטעם הסנגוריה הציבורית |
| גזר דין | |
-
הנאשם שלפני הורשע, על סמך הודאתו, בעבירה של נהיגה בפסילה, בניגוד לסעיף 67 לפקודת התעבורה התשכ"א-1961.
-
על פי כתב האישום, ביום 22.1.21, סמוך לשעה 11:00, נהג הנאשם ברכב פרטי, תוצרת "פורד", מ.ר. xxxxx, בטמרה. אותה עת נהג הנאשם כשהוא פסול מנהיגה בתיק 13114-10-18, מיום 18.10.20, כשהודע לו על הפסילה ביום 18.10.20.
-
ב"כ המאשימה עתר להשית על הנאשם עונש במרכז מתחם הענישה. נטען שמתחם הענישה נע בין 15 ימים ל-20 חודשי מאסר בפועל, פסילה בפועל, ממספר חודשים ועד 60 חודשים, מאסר על תנאי, פסילה על תנאי, וקנס. הוטעם שהנאשם אוחז ברישיון נהיגה משנת 1971, ולחובתו 44 הרשעות קודמות. המאשימה עתרה להפעלת התחייבות ופסילה מותנית, שהוטלו עליו, בחודש אוקטובר 2020, עת הורשע בנהיגה בפקיעת רישיון נהיגה מעל שנתיים.
-
הסנגור עתר, מנגד, שלא למצות עם הנאשם את הדין, בהתחשב במצבו הרפואי, ולהסתפק בפסילה צופה פני עתיד ומאסר מותנה מרתיע. הוטעם שהנאשם, בן 72, חולה סרטן, בשלב מתקדם (הוגש אישור רפואי, נ/1), ומפאת מצבו הבריאותי אינו יכול לשאת מאסר בעבודות שירות. נטען שהנאשם הודה ונטל אחריות על ביצוע העבירה בהזדמנות הראשונה, לנאשם וותק נהיגה רכב, וזוהי לו עבירה ראשונה מסוגה. לטענת הסנגור, הנאשם סבר בטעות שביום בו נתפס תמה תקופת הפסילה. בהתאם לגזר הדין, בו נפסל, היה עליו להפקיד רישיונו עד יום 22.11.20, כך שסבר, בטעות, שביום בו נתפס, 22.1.21, חלפו 61 יום והוא אינו פסול. בפועל רישיונו הופקד ביום 13.12.20. צוין שהנאשם אף טען זאת בפני השוטר במקום הארוע. אשתו ובתו של הנאשם, צוין, סובלות אף הן ממחלות קשות, והנאשם זקוק לרישיונו לטיפוליו הרפואיים.
-
נהיגה בפסילה היא מבין העבירות החמורות ביותר בפקודת התעבורה, שהמחוקק אף ראה להורות בצידה על עונש של 3 שנות מאסר (סעיף 67 לפקודת התעבורה).
על חומרתה של נהיגה בפסילה עמד כב' השופט י' אלרון, ברע"פ 2910/20 הייב מוחמד נ' מדינת ישראל (07.05.2020):
"כפי שציינתי ברע"פ 1483/19 ליפשיץ נ' מדינת ישראל (6.3.2019):
"נהיגה בכבישי הארץ בזמן פסילת רישיון טומנת בחובה סכנה לביטחונם ולשלומם של הנהגים והולכי הרגל שבסביבה, והיא אף משקפת יחס מזלזל בחיי אדם, בצווי בית המשפט ובחוק".
על כן, נהיגה בזמן פסילת רישיון עשויה, בנסיבות מסוימות להצדיק עונש מאסר בפועל מאחורי סורג ובריח."
מדיניות הענישה הנהוגה
-
בעפ"ת 59810-07-12 דרור אביטל נגד מדינת ישראל (9.10.12), בהתייחסה למתחם הענישה, בעבירות של נהיגה בפסילה, ציינה כב' השופטת ט' חיימוביץ': "מתחם הענישה הקבוע לעבירות של נהיגה בזמן פסילה, נע בין מאסר על תנאי בנסיבות קלות באופן מיוחד, עד לתקופת מאסר בת שנה."
| הודעה | Disclaimer |
|
באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי. האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר. |
|
חזרה לתוצאות חיפוש >>
