אינדקס עורכי דין | פסיקה | המגזין | טפסים | פסקדין Live | משאלים | שירותים משפטיים | פורום עורכי דין נגישות
חיפוש עורכי דין
מיקומך באתר: עמוד ראשי >> חיפוש פסקי-דין >> תו"ב 56650-04-13 ועדה מקומית לתכנון לב השרון נ' ניסני ואח'

תו"ב 56650-04-13 ועדה מקומית לתכנון לב השרון נ' ניסני ואח'

תאריך פרסום : 21/05/2015 | גרסת הדפסה

תו"ב
בית משפט השלום
56650-04-13
15/08/2014
בפני השופטת:
הדס רוזנברג שיינרט

- נגד -
מבקשת:
גליה ניסני
משיבה:
ועדה מקומית לתכנון ולבניה לב השרון
החלטה
 

 

1. לפניי בקשה להארכת המועד לביצוע צו איסור שימוש חורג שיפוטי, בהתאם לסעיף 207 לחוק התכנון והבניה.

 

2. מדובר בצו איסור שימוש חורג, שניתן במסגרת גזר דין בתו"ב 56650-04-13 בתאריך 10/11/13, ואשר בהתאם להחלטת בית המשפט, מועד ביצועו נדחה ליום 12/8/14, אלא אם יהיה בידי המבקשת אישור לשימוש האמור. לא למותר להוסיף, כי הצו ניתן לאחר שהמבקשת הורשעה, עפ"י הודאתה, בכתב אישום, אשר ייחס לה, בין היתר, ביצוע שימוש חורג במקרקעין נשוא הבקשה. מדובר בהסבת שטח בכפר הס, המיועד עפ"י היתר הבניה לחניה במרתף, לשימוש לגן ילדים-משפחתון, ללא קבלת היתר לשימוש חורג ובניגוד להיתר הבניה ולת.ב.ע החלה במקום.

 

3. בנימוקי הבקשה צוין, כי בהתאם לייעוץ משפטי שקבלה המבקשת, השימוש אותו היא מבצעת במקרקעין, אינו טעון בהכרח היתר, ובהיעדר מדיניות ברורה בעניין זה, משכה המבקשת את הבקשה שהגישה לקבלת היתר לשימוש חורג. עוד נטען, כי במידת הצורך, תוגש בקשה להיתר לשימוש חורג מטעם המבקשת ויש סיכוי טוב לקבלתה.

 

4. המשיבה מתנגדת לבקשה בהדגישה כי בקשת המבקשת להיתר לשימוש חורג ( בקשה מספר 20130034 ), הורדה מסדר היום לבקשת המבקשת. כן מבהירה המשיבה, כי כנגד השימוש החורג המתקיים במקום במשך כשנתיים לפחות, קיימים מתנגדים ומתלוננים, הטוענים כי השימוש במקום כפעוטון מטריד, מפריע, גורם רעשים ואינו מתאים לאופיו של הרחוב. לשיטת המבקשת, בהתאם למדיניות ועדת המשנה של הועדה המקומית, ברי כי קיים צורך בהיתר לשימוש החורג שבנדון ואין לדעת האם יתקבל היתר כאמור, ככל שתוגש בשנית הבקשה. מדובר לפיכך, בהנצחת שימוש בלתי חוקי, בניגוד לקריטריונים שנקבעו בפסיקה.

 

5. נדמה כי בנימוקיה המפורטים של הבקשה דנן, שמשו להם בערבוביה שיקולים שונים והפניות לפסיקה, אשר עיקר עניינם באופן בחינת החלטות רשויות התכנון, בנוגע להנפקת היתרים לשימוש חורג, בהקשרם של פעוטונים. דא עקא, ההליך בו עסקינן אינו נוגע לביקורת שיפוטית או מנהלית על החלטת גופי התכנון, אלא בשאלה כלום ראוי לדחות מועד ביצועו של צו שיפוטי, אשר ניתן במסגרת גזר דין חלוט.

 

6. מעובדותיו הבסיסיות של מקרה זה מתבקשת המסקנה, כי לאחר מועד גזר הדין, ידעה המבקשת אל נכון, שהשימוש במקרקעין למטרת גן ילדים-משפחתון, הנו אסור וטעון היתר על פי דין. בהמשך לכך, ובהתאם לנוסחו המפורש של גזר הדין, היה על המבקשת להגיש בקשה לקבלת היתר לשימוש חורג במקרקעין ואין בסיס לעשיית הדין העצמית מטעם המבקשת. נוכח הקביעות בפסק הדין, עליו בחרה המבקשת שלא לערער, השימוש במקרקעין כפעוטון ל – 15 ילדים, מהווה שימוש חורג. לפיכך, אין בידי לקבל את טיעון המבקשת, לפיו סברה כי השימוש האמור אינו טעון היתר ולכן בטלה את בקשתה לקבלת אישור כאמור.

 

7. לא זו עם זו, ממהותו של השימוש החורג בו מדובר, ומאחריותה של המבקשת כלפי ההורים והילדים עמם התקשרה, ניתן היה לצפות כי המבקשת תקפיד הקפדה יתרה על קיום הוראות החוק והוראות פסק הדין שניתן בעניינה, ותנקוט מבעוד מועד את כל הצעדים המשפטיים הדרושים, לשם הסדרת הפעילות, טרם פתיחתה של שנת לימודים חדשה. לא היה מקום, בהקשר זה, להחלטת המבקשת למשוך את בקשתה לקבלת היתר ואין לה להלין, בנוגע למצב שנוצר, אלא על עצמה.

 

8. בהתאם להלכה הפסוקה, על המבקש לעכב ביצועו של צו, בהתאם לסעיף 207 לחוק, להראות כי קבלת ההיתר הנה בהישג יד ( ראו למשל ע"פ 654/10 אורה מושב עובדים להתיישבות ואח' נ' מ"י וכן עפ"א (מחוזי נצרת) 112/10 מ"י, הוועדה המחוזית לתו"ב מחוז צפון נ' נחמיאס ).

לעת הזו, אין עומדת לדיון כל בקשה להיתר לשימוש חורג מטעם המבקשת. יתרה מכך, מתגובת המשיבה עולה כי קיימות לשימוש המבוקש התנגדויות שונות מטעם השכנים, כך שאין לדעת האם תאושר הבקשה, ככל שתוגש. מכל מקום, במצב הנוכחי, אין ניתן לומר כי הוצבה בפניי תשתית ראייתית, לפיה קבלת ההיתר מצויה בהישג יד.

עוד אעיר, כי אינטרס ההורים בקיום וודאות לגבי המסגרת החינוכית של ילדיהם הקטינים, מוביל למסקנה, שאין לאשר פתיחת הפעוטון נשוא הבקשה, במתכונתו הנוכחית, למשך שנה נוספת, אלא ככל שיהא ברור כי הנו פועל בהתאם לחוק, על כל המשתמע מכך.

 

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות: הורד קובץ לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.



שאל את המשפטן
יעוץ אישי שלח את שאלתך ועורך דין יחזור אליך
* *   
   *
 

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

כל הזכויות שמורות לפסקדין - אתר המשפט הישראלי
הוקם ע"י מערכות מודרניות בע"מ