אינדקס עורכי דין | פסיקה | המגזין | טפסים | פסקדין Live | משאלים | שירותים משפטיים | פורום עורכי דין נגישות
חיפוש עורכי דין
מיקומך באתר: עמוד ראשי >> חיפוש פסקי-דין >> תא"ק 56777-12-15 ברדה ואח' נ' בנק ירושלים בע"מ

תא"ק 56777-12-15 ברדה ואח' נ' בנק ירושלים בע"מ

תאריך פרסום : 08/06/2016 | גרסת הדפסה

תא"ק
בית משפט השלום כפר סבא
56777-12-15
03/06/2016
בפני הרשם:
הבכיר איתי רגב

- נגד -
מבקש:
בנק ירושלים בע"מ
משיבים:
1. אלון עמרם
2. עמי ברדה

החלטה

בפני בקשה למחיקת כותרת.

המשיבים הגישו תביעה בסדר דין מקוצר, על סך קרוב ל-140 אלף ₪, ובה נטען כי כספי ביטוח המגיעים להם בקשר לאירוע טביעתה של סירה בכנרת מעוכבים שלא כדין על ידי המבקש.

על פי כתב התביעה ניתן פסק דין בתביעה לסעד הצהרתי (ה"פ 34103-10-14, שלום ת"א) ביחס לזכויות המשיבים בסירה וכפועל יוצא מכך בתגמולי הביטוח, ולמרות זאת מחזיק המבקש בכספי המשיבים.

המבקש טוען כי כתב התביעה אינו נתמך בחוזה או בהתחייבות בכתב, וכי טענות המשיבים הם לזכות מכח קיומו של פסק דין – ועל כן, אין התביעה עונה לדרישות התקנות באשר לאלו שניתן להגישן בסדר דין מקוצר. לעמדת המבקש, אין פסק הדין מלמד על התחייבותו בכתב למשיבים, כאמור.

עוד נטען כי מפסק הדין ההצהרתי ניתן ללמוד על זכותם של המשיבים באשר לסירה אולם בית המשפט השמיט, ולא בכדי, כל קביעה באשר לזכותם לתגמולי הביטוח.

בתגובה טענו המשיבים שטענות המבקש הינן התחכמות שאף נדחתה, למעשה, במסגרת בקשה שהוגשה על ידי המבקש להבהרת פסק הדין ההצהרתי. עוד נטען כי תמוהה הטענה שפסק דין אינו מהווה ראיה בכתב להתחייבות המבקש.

המבקש השיב לתגובה.

ראשית יצוין כי שאלת כשרותה של תביעה להיות מוגשת בסדר דין מקוצר כאשר עילתה בהוראות פסק דין שנטען כי לא קוים הוכרעה, לכאורה, כבר ברעא 7420/95‏ ‎ ‎בתיה אריאל נ' רותם חברה לביטוח בע"מ, פ''ד נ(4) 514, כאשר נקבע מפי כב' הש' טירקל: "חיוב הנובע מפסק-דין אף הוא בגדר חיוב במשמע, והחזקות, הקבועות בפרק ו' לחוק החוזים (חלק כללי) תחולנה עליו, אלא אם משתמע אחרת מפסק הדין" (המאמץ את דברי כב' הנשיא שמגר בר"ע 29/84 דונקלמן ואח' נ' אריאלי, פ"ד לח (2) 185).

משכך, על פניו דין הבקשה להורות על מחיקת הכותרת להדחות.

יחד עם זאת, נוכח העולה מן הבקשה למחיקת הכותרת, התגובה לה והתשובה לבקשה, ומבלי לקבוע מסמרות בטרם נשמעו הצדדים, דומה כי ממילא מלמדת המחלוקת בין הצדדים על הצורך במתן רשות להתגונן בפני התביעה – בשים לב להלכות המקלות הנוהגות בשאלה זו.

מוצע, לפיכך, כי ישקלו הצדדים להגיש הודעה משותפת בשאלה זו, ככל שיוכלו להגיע להסכמות דיוניות מתאימות, ותוך חסכון ניכר במשאביהם ובזמנם עד שתוכרע שאלת מתן הרשות להתגונן ככל שיידרש בית המשפט לדיון ולמתן החלטה בבקשה.

הודעת הצדדים תוגש עד ליום 22.6.16 ובהתאם להודעה שתימסר תינתנה הנחיות נוספות לצדדים.

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות: הורד קובץ לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.


חזרה לתוצאות חיפוש >>
שאל את המשפטן
יעוץ אישי שלח את שאלתך ועורך דין יחזור אליך
* *   
   *
 

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

כל הזכויות שמורות לפסקדין - אתר המשפט הישראלי
הוקם ע"י מערכות מודרניות בע"מ