תא"ק
בית משפט השלום ירושלים
|
43174-03-14
22/08/2014
|
בפני השופטת:
קרן אזולאי
|
- נגד - |
תובעת:
עירית ירושלים
|
נתבעים:
1. נדאל סלימי 2. נעים סלימי 3. אסמעיל סלימי
|
החלטה |
1.מונחת לפניי בקשת רשות להתגונן כנגד תביעת ארנונה שהוגשה על ידי התובעת, עיריית ירושלים.
2.למבקשים מספר טענות במסגרת בקשתם למתן רשות להתגונן. ראשית, טוען המבקש (נתבע) 1 כי רק הוא מתגורר בנכס הנדון, ולפיכך יש למחוק את נתבעים 2 ו-3. שנית, טוען מבקש 1 כי אין מקום לחייבו בחוב של אביו בנכס הארנונה, הואיל ואביו שכר את הנכס, והוא עצמו לא ירש את הנכס, אלא שכר אותו לאחר פטירת אביו. שלישית, נטען כי אין רלוונטיות לחובות של האב בגין הנכס, מאחר שממילא החוב הנתבע על ידי המשיבה הוא משנת 2012 ואילך, קרי, לאחר פטירת האב.
3.עיון בטענות בעלי הדין מעלה כי קיימות טענות הראויות להתברר, ובהן, הטענה כי זכות האב כדייר מוגן לא הועברה בירושה לילדיו כולם ובפרט למבקש 1. בנוסף, ובהקשר לכך, מתעוררת שאלת חבותם של מבקשים 2 ו-3, וזאת נוכח הודייתו של מבקש בכך שהתגורר בנכס לאחר פטירת אביו, ונכונותו לשאת בתשלום עבור תקופה זו.
4.טענות המבקשים מספיקות בשלב זה של ההליכים כדי לאפשר להם הגנה, ולו לכאורה, מפני התביעה. כידוע, הכלל בבקשת רשות להתגונן הוא שאין בית המשפט נדרש להכריע בטענות בעלי הדין או לבחון את מהימנות גרסת המבקש או עוצמת ראיותיו. די בכך שיצביע על ראשית ראיה כדי שתינתן לו אפשרות להתגונן (ראו, ע"א 518/87 פטלז'אן נ' בנק איגוד לישראל בע"מ (25.11.1993): "ההלכה היא, שבבחינת בקשת רשות להתגונן מספיקה הגנה לכאורה להצדקת הבירור המשפטי, ואין צורך לפסוק בדבר טיב הזכויות והטענות לגופן. הנתבע איננו נדרש להוכיח את גרסתו, אלא רק להראות הגנה אפשרית. השופט מצדו לא ייכנס לבחינת שאלות של מהימנות".
5.לפיכך, נוכח כל זאת, ובהתאם להוראות תקנה 205(ג) לתקנות סדר הדין האזרחי, התשמ"ד- 1984 (להלן: התקנות), והואיל וטענות המבקשים עשויות להקנות להם הגנה לכאורה מפני התביעה, אני מורה על קבלת ההתנגדות.
6.נוכח סכומה תידון התובענה בסדר דין מהיר. בעלי הדין יפעלו בהתאם להוראות פרק טז1 לתקנות סדר הדין האזרחי. התובעת תמציא לבית המשפט ולנתבעים את המסמכים שיש לצרף לכתב התביעה לפי תקנות 214ג ו- 214ח, בתוך 30 יום מהיום, וכן תפרע את הפרשי האגרה אותם עליה לפרוע על פי דין.
הנתבעים ימציאו לבית המשפט ולתובעת את המסמכים אותם יש לצרף לכתב ההגנה כמפורט בתקנות 214ג ו- 214ח, וזאת בתוך 45 יום מיום קבלת מסמכי התובעת.
היה והתובעת לא תגיש את המסמכים ולא תפרע את הפרשי האגרה בחלוף המועד שנקצב לכך, תמחק התביעה.
מועדי הפגרה יבואו במניין הימים.