חפש עורך דין לפי תחום משפטי
| |

תא"מ 55028-06-13 נירוסופט תעשיות בע"מ ואח' נ' שחאדה ואח'

תאריך פרסום : 23/07/2015 | גרסת הדפסה
תא"מ
בית משפט השלום חיפה
55028-06-13
10/07/2014
בפני השופטת:
איילת הוך-טל

- נגד -
תובעות (הנתבעות שכנגד):
1. נירוסופט תעשיות בע"מ
2. דראל - רם בע"מ
3. ליסקאר רם בע"מ

נתבעים (התובעת 2 תובעת שכנגד):
1. ופיק שחאדה
2. ש. שלמה רכב בע"מ

פסק דין
 

 

  1. עסקינן בתביעה (על סך 24951 ₪ ) ובתביעה שכנגד (על סך 25345 ₪) בגין נזקי רכוש שנגרמו לשני כלי רכב של הצדדים עקב תאונת דרכים מיום 5.3.13.

  2. מהראיות שהוצגו ונשמעו עולה כי ביום 5.3.13 נהגה גב' הדר קולר ברכב סקודה מ"ר 15-552-71 (להלן- הסקודה) הנמצא בבעלות ו/או בחזקת התובעות.

  3. מר ופיק שחאדה נהג אותה עת ברכב פורד פוקוס מ"ר 51-828-75 (להלן – הפוקוס) שבבעלות ו/או בחזקת הנתבעים.

  4. גב' קולר נסעה ברחוב הנפח בכרמיאל, שהינו כביש ראשי. מר שחאדה יצא אותה עת מחנייה באזור מפעל נירלון וביקש להשתלב בכביש הראשי של רחוב הנפח. מר שחאדה פנה ימינה לכיוון הכביש הראשי, הראות בצומת לא היתה טובה עקב צמחיה במקום, לכן "גלש" עם רכבו לתוך הצומת על מנת לשפר את שדה הראייה לצורך השתלבות ברחוב הנפח.

  5. מר שחאדה מציין בעדותו כי הבחין ברכב הסקודה מתקרב ברחוב הנפח, אולם סבר כי יצליח להשתלב בכביש הראשי ולא הספיק. כך אירעה ההתנגשות.

  6. הנהגים הסכימו לגבי מקום אירוע התאונה, צורפו תמונות של המקום (ת/1) וכן תמונות של הנזקים שנגרמו לכל אחד מכלי הרכב (ת/2 , נ/1).

  7. לאחר שבחנתי את טענות הנהגים, את הדיווח שנמסר מטעם גב' קולר בנוגע לאופן התרחשות התאונה בסמוך לאחר התרחשותה (צורף לכתב התביעה), את תאורו של כל אחד מהנהגים לגבי אופן התרחשות התאונה במסגרת עדותו ואת אופי הפגיעות שנגרמו לכל אחד מהרכבים, המלצתי לצדדים כי חלוקת האחריות תתבצע כך שעיקר האחריות לתאונה תושת על נהג הפוקוס ואילו לנהגת הסקודה ייוחס אשם תורם. הצדדים קיבלו ההמלצה והוסכם כי חלוקת האחריות תהא כזו שלנהג הפוקוס תיוחס אחריות בשיעור 90% ואילו לנהגת הסקודה – 10%.

  8. למעלה מן הדרוש, אציין כי ביסוד הצעתי העובדה כי מהראיות התברר שנהג הפוקוס "גלש" לתוך צומת, אגב השתלבות לכביש ראשי, ראה את רכב הסקודה מתקרב, אמד ככל הנראה בטעות את המרחק וגרם להתנגשות בין כלי הרכב. יחד עם זאת, יש לייחס אשם תורם מסוים לנהגת הסקודה, אשר ראתה בזווית את רכב הפוקוס מתקרב, אולם לא שיערה כי יזנק לכביש ולכן לא נקטה בכל אמצעי הזהירות המתבקשים כדי למנוע תאונה (כמו למשל האטת מהירות נסיעתה, מעבר לנתיב השמאלי, צפירת אזהרה וכדומה). בגין כך יש לייחס לה אשם תורם בשיעור הנקוב.

  9. עיקר המחלוקת בין הצדדים נוגעת לשאלת הנזק.

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות: הורד קובץ לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.



שאל את המשפטן יעוץ אישי, שלח את שאלתך ועורך דין יחזור אליך
*
*
*
*

חיפוש עורך דין לפי עיר

המידע המשפטי שחשוב לדעת – ישירות למייל שלכם!
הצטרפו לניוזלטר וקבלו את כל מה שחם בעולם המשפט
עדכונים, פסקי דין חשובים וניתוחים מקצועיים, לפני כולם.
זה הזמן להצטרף לרשימת התפוצה
במשלוח הטופס אני מסכים לקבל לכתובת המייל שלי פרסומות ועדכונים מאתר פסק דין
הוקם ע"י מערכות מודרניות בע"מ