תא"מ
בית משפט השלום חיפה
|
52197-07-13
16/07/2014
|
בפני השופט:
אחסאן כנעאן
|
- נגד - |
תובעים:
עמידר - החברה הלאומית לשיכון בישראל בע"מ
|
נתבעים:
שמואל אחימן
|
החלטה |
לפני שתי בקשות: בקשת התובעת "עמידר" לאחד תביעה זו עם תביעה שהוגשה כנגדה על ידי הנתבע כאן במסגרת תיק 4424-08-11 (להלן: "התביעה השניה"). הבקשה השניה הינה בקשת הנתבעת להעביר את התובענה לבית משפט השלום במחוז תל-אביב לו הסמכות המקומית לדון בתובענה.
הנתבע רכש מהתובעת חלק מבנין ברחוב העצמאות 80 בחיפה. התביעה המונחת לפי הינה תביעה כספית בסדר דין מהיר לתשלום השתתפות בדמי אחזקת הבנין.
התביעה השניה הוגשה על ידי הנתבע כאן במסגרתה התבקשתי להורות לעמידר לחתום שני חוזים עימו לרכישת שתי דירות מגורים (כאשר אחת מהן היא אותה דירה ברחוב העצמאות 80 חיפה) כאשר חוזים אלו לא יכללו חיוב במע"מ ויהיו בנוסח זהה לשה שצורף למכרז. כן התבקשתי להורות לעמידר למסר חזקה בנכסים אלו כשהם פנויים מכל אדם וחפץ. עוד התבקשתי להורות לעמידר לבצע תיקונים בהתאם למפורט בתביעה באחת מהדירות. עמידר במסגרת תביעה זו הגישה תביעה שכנגד שהינה כספית במהותה לפיה התבקשתי לחייב את הנתבע להשיב לה עלות תיקונים שביצעה לתיקון הנכס ברחוב השומר בחיפה אשר הוכרז כמבנה מסוכן.
באשר לבקשה לאיחוד תובענות לדעתי אין שאלות עובדתיות משופות בין שתי התובענות. התביעה הכספית בשני ההליכים עוסקת בנכסים שונים. אופי ההתקשרות החוזית ותנאי החוזה והאם העסקאות חייבות במע"מ אינם קשורים לתביעות הכספיות. לכן אין כל מקום לאחד את שתי התובענות.
באשר לבקשה השניה של חוסר סמכות מקומית טוען הנתבע כי הסמכות לבית משפט במחוז תל-אביב מאחר וכתובת המשרד הראשי על עמידר היא בתל-אביב.
בתגובה לבקשה זו עמידר אינה חולקת כי משרדה הראשי נמצא בתל-אביב ואינה טוענת לקיום סמכות לבית משפט השלום בחיפה מטעם כלשהו המנוי בתקנות. כל שטוענת עמידר כי יש לאחד את שתי התובענות לפני, זאת לאחר שסקרה את ההליכים הרבים שניהלו הצדדים, ולאור זאת אין להעביר את התובענה לתל-אביב.
אולם משדחיתי את הבקשה לאיחוד תובענות נופלת טענת עמידר ועל כן אני נעתר לבקשה ומורה על העברת התובענה למחוז תל-אביב.
התיק יועבר לנשיאת בתי המשפט השלום במחוז תל-אביב יפו אשר תחליט לפי ראות עיניה לאיזה בית משפט במחוז ינותב התיק.
בנסיבות העניין אין צו להוצאות.
בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד
יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת