תא"מ
בית משפט השלום תל אביב-יפו
|
36666-04-13
19/09/2014
|
בפני השופטת:
ד"ר פנינה נויבירט
|
- נגד - |
תובעים:
1. איילון חברה לביטוח בע"מ 2. שי גולדשטיין
|
נתבעים:
1. ליאון לבנת 2. הכשרה חברה לביטוח בע"מ
|
פסק דין |
בפני תביעה, אשר עניינה תאונת דרכים שאירעה ביום 16.9.12 בהרצליה.
הצדדים ורקע כללי
התובעת 1 הינה המבטחת של כלי רכב, נושא מ.ר. 77-121-23 (להלן: "רכב התובעת"). התובע 2 הינו הבעלים של רכב התובעת, אשר נהג ברכב התובעת במועד התאונה. התובעת פיצתה את המבוטח, התובע 2, על הנזק שנגרם לו בעקבות התאונה, והגישה את התביעה כנגד הנתבעים. בנוסף התובע 2 תובע את הנתבעים בגין ההפסדים שנגרמו לו בשל אבדן פרמיה.
הנתבע 1 הינו המחזיק במונית, נושאת מ.ר. 61-688-25 (להלן: "המונית"), אשר נהג במונית בעת התאונה. הנתבעת 2 הינה המבטחת של המונית.
התאונה בין רכב התובעת ובין המונית התרחשה ברחוב הרב קוק בהרצליה. אין מחלוקת בין הצדדים, כי התאונה אירעה בעת שרכב התובעת נוסע בכיוון התנועה בעוד המונית במצג של אלכסון ביחס לנתיב התנועה. הצדדים חלוקים בשאלה האם המונית היתה במצב של נסיעה לאחור, כטענת התובעים, או במצב של עמידה מוחלטת, כטענת הנתבעים. עוד חלוקים הצדדים בשאלה, האם קודם לתאונה חנתה המונית לצד הדרך, כאשר החלק האחורי שלה בולט לנתיב הנסיעה, כטענת התובעים, או שמא חסמה את כל נתיב הנסיעה, כטענת הנתבעים.
תמצית טענות התובעים
מטעם התובעים העיד התובע 2, אשר נהג ברכב התובעת, ביום התאונה. לטענתו, בעת שנסע ברח' הרב קוק בהרצליה, שהוא רחוב בו נתיב תנועה אחד לכל כיוון, ראה את המונית חונה בצד הדרך באלכסון. החלק האחורי של המונית בלט לכביש באופן בו ניתן עדיין לנסוע בנתיב התנועה. כאשר עבר רכב התובעת את המונית, החלה המונית בנסיעה לאחור. התובע 2 סטה שמאלה על מנת להימנע מתאונה אך בכל זאת הוא התנגש במונית. בשל הסטיה שמאלה, עלה רכב התובעת על אי תנועה שהיה משמאל לנתיב הנסיעה. התובע 2 העריך, כי המונית חנתה באלכסון על מנת להעלות נוסעים. הוא טען, כי ראה את אורות הרוורס של המונית כאשר זו החלה בנסיעה לאחור קודם לתאונה.
תמצית טענות הנתבעים
בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד
יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת