לפני תביעה לתשלום שכר עבודה בסך 74,125 ₪ בגין תכנון הנדסי של מערך ייצור במפעל.
התובע עמוס עברון הוא מהנדס תעשייה וניהול ועוסק בין היתר בתכנון פונקציונאלי של מפעלים, מערכי וקווי ייצור (להלן: "התובע"). הנתבע- ניר צדוק, הוא בעל העסק – באר הנדסה ניהול פרויקטים ויזמות (להלן: "הנתבע"). במהלך דצמבר 2013 הוסכם בין הנתבע לתובע כי התובע ייתן שירותי תכנון עבור מפעל Vishay Precision Group (VPG) (להלן: "Vishay" ) אשר עבר מאזור התעשייה עמק שרה בבאר שבע לגן התעשייה בעומר. התובע נשכר לשמש כקבלן משנה של הנתבע אשר התקשר ישירות עם Vishay. התובע שלח לנתבע תכנית עבודה מפורטת והצעת מחיר אך זו לא נחתמה בין הצדדים. לאחר סיום העבודה, התגלע סכסוך בין הצדדים בנוגע לגובה השכר המגיע לתובע. הנתבע שילם עד עתה סכום של 12,980 ₪ (כולל מע"מ) וטוען כי בכך מסתכמים חובותיו לתובע. לטענת התובע מגיע לו תשלום בגובה 74,125 ₪ בגין השירותים שנתן ובגין שירותים נוספים שנתן מעבר להסכם.
הצדדים חלוקים ביניהם במספר שאלות עובדתיות:
מהו גובה השכר המוסכם לביצוע העבודה. האם הוסכם על 46,000 ₪ (כולל מע"מ) או על 40,000 ₪ (כולל מע"מ).
האם חרג התובע מלוח הזמנים שהוקצב לעבודה אם לאו.
האם ביצע התובע את כל העבודות המוסכמות המפורטות בתכנית העבודה אם לאו.
האם ביצע התובע בידיעת הנתבע ובאישורו עבודות נוספות מעבר למפורט בהצעת העבודה או שמא לא הוסכם על ביצוע עבודות נוספות וכל עבודתו של התובע כלולה בתכנית העבודה שפירט.
מבין השיטין עולה גם ויכוח עקרוני בין הצדדים הנוגע לשאלת גמישותו של התובע אל מול הבקשות הרבות והשינויים התכופים שהציגו בפניו ב- Vishay.
דיון והכרעה
באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.
האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.