אינדקס עורכי דין | פסיקה | המגזין | טפסים | פסקדין Live | משאלים | שירותים משפטיים | פורום עורכי דין נגישות
חיפוש עורכי דין
מיקומך באתר: עמוד ראשי >> חיפוש פסקי-דין >> רוט נ' גזיאל

רוט נ' גזיאל

תאריך פרסום : 11/02/2018 | גרסת הדפסה

תא"מ
בית משפט השלום נתניה
32160-06-16
05/02/2018
בפני השופטת הבכירה :
סמדר קולנדר-אברמוביץ

- נגד -
תובעים:
אברהם רוט
עו"ד ורד בן אור
נתבעים:
שושנה גזיאל
עו"ד יחזקאל סיבק
פסק דין

 

 

שיק על סך 40,200 ₪ שהוגש ללשכת ההוצאה לפועל ע"י מחזיק השיק, אברהם רוט כנגד עורכת השיק שושנה גזיאל. הנתבעת הגישה התנגדותה וטענה שלא חתמה על השיק וכי השיק נגנב ככל הנראה על ידי בנה יניב, שהסתבך כלכלית. ניתנה לנתבעת רשות להגן.

התיק עבר להליך של סדר דין מהיר לאור סכומו.

התובע טען בתצהירו שהשיק התקבל מבעלה של הנתבעת רוברט גזיאל וכי הוא מסר לו בתמורה 10,000 דולר.

ביום 5.2.18 התקיים הליך הוכחות במסגרתו נחקרו התובע והנתבעת.

טענת הנתבעת שהשיק נגנב ממנה ע"י בנה וכי היא לא חתמה על השיק לא נסתרה כלל ועיקר. התובע לא ראה את הנתבעת חותמת על השיק, ולא הביא כל ראיה שאכן החתימה על גבי השיק הינה חתימתה.

מנגד הנתבעת הציגה אישור תלונה שהגישה במשטרה בענין זה.

 

כאשר אמיתותה של חתימה שנויה במחלוקת, זה טוען שהיא זויפה וזה טוען כי אמיתית היא, המסתמך על החתימה חייב בהוכחת אמיתותה שכן על יסוד חתימה אמיתית בלבד יכול להוציא מחברו – ראה זוסמן "דיני שטרות" מהדורה שישית עמ' 50. כן ראה ע"א 5293/90 בנק הפועלים בע"מ נ' שאול רחמים ואח' מז (3) 240 .

 

 

לאור האמור לעיל לא עמד התובע בנטל ההוכחה להוכחת תביעתו.

 

יתרה מכך, התובע העיד שהעיסקה בינו לבין בעלה של הנתבעת היתה עסקת המרת כספים במסגרתה קיבל בעלה של הנתבעת סך של 10,000 דולר ומסר בתמורה את השיק.

ת'1 הינו שוברי התשלום בגין עיסקה זו. עיון בהם מעלה שבאותו היום 4.2.18 ניתן סך של 6200 דולר שערכו בשקלים 24,242 ₪ וכן סך נוסף של 5800 דולר שערכו 22,678 ₪.

חישוב שני סכומים אלה מגיע לסך של 46,920 ₪. מדוע אם כן יסכים התובע, שזהו עיסוקו לקבל סכום שיק בערך שיקלי נמוך יותר? לא קיבלתי ממנו כל הסבר מספק לכך.

מדוע יש צורך בשני שוברים כאשר העיסקה הינה אחת?

יתרה מכך, התובע בבית המשפט העיד שנתן את סכום הכסף בדולרים לבעלה של הנתבעת ולא קיבל שיק בתמורה ולמרות זאת הוציא קבלה:

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות: הורד קובץ לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.


חזרה לתוצאות חיפוש >>
שאל את המשפטן
יעוץ אישי שלח את שאלתך ועורך דין יחזור אליך
* *   
   *
 

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

כל הזכויות שמורות לפסקדין - אתר המשפט הישראלי
הוקם ע"י מערכות מודרניות בע"מ