תא"מ
בית משפט השלום תל אביב - יפו
|
31040-10-15
23/01/2017
|
בפני השופטת:
איילת טופז-אחיעזר
|
- נגד - |
מבקשת:
שלמה א אנגל בע'מ
|
משיבים:
1. מנורה מבטחים ביטוח בע"מ 2. רמי חדד
|
החלטה |
לפני בקשה לצירוף תובעת בהתאם לתקנה 24 לתקנות סדר הדין האזרחי, התשמ"ד-1984.
העובדות הצריכות לענייננו, הנן כדלקמן:
ביום 8.1.17 נערך בפני דיון הוכחות בתביעת רכוש-רכב אשר במסגרתו נחקרו עדי הצדדים.
בתום הדיון ב"כ הנתבעת בסיכומיה טענה לראשונה, שהתובעת איננה בעלת הרכב. ב"כ הנתבעת הבהירה שהטענה עלתה במסגרת כתב ההגנה בו הכחישה בכלליות את הבעלות ברכב מחוסר ידיעה. ב"כ הנתבעת עמדה על כך שדין התביעה להידחות בהעדר יריבות.
לאור כך שהבקשה לדחיית התביעה על הסף מחמת העדר יריבות שהינה בגדר טענה מקדמית נטענה, בניגוד לתקנות, בתום הדיון ולאחר שמיעת כלל העדים וחקירתם, ועל מנת שלא לייתר את הדיון שנערך בפניי, מצאתי לנכון לפנים משורת הדין ליתן לצדדים שהות על מנת להגיע להסדר דיוני בנדון. ברם, בהעדר הסכמה הוגשה הבקשה שבפני לצירוף תובעת.
טענות הצדדים:
ב"כ התובעת עתר מבית המשפט לעשות שימוש בסמכותו עפ"י תקנה 24 לתקנות סדר הדין האזרחי התשמ"ד – 1984 ולצרף את בעלת הרכב "איגוד ליסינג בע"מ ח.פ XXX" (להלן: "בעלת הרכב") כתובעת נוספת. שכן, בהתאם ללשון התקנה לביהמ"ש סמכות בכל שלב להורות על הוספת תובעת ובנסיבות דנן דחיית הבקשה תביא לכך שהתביעה תוגש מחדש, דבר שידרוש התייצבות העדים וחקירתם בשנית תוך בזבוזם זמנם וזמנו של ביהמ"ש. ב"כ התובעת צירף לבקשתו הסכמה בכתב מבעלת הרכב להצטרף כתובעת. לחילופין, נטען שיש לראות בתובעת כבעלת הרכב מכוח חוק המכר שכן מדובר בליסינג מימוני. לחילופי חילופין, נטען שבהתאם לפסיקה ולחוזר המפקח 19-12-1998 הנתבעת מנועה מלטעון טענה בדבר העדר יריבות מהטעם שזו לא הועלתה על ידה במכתב הדחייה.
ב"כ הנתבעת טענה מנגד שיש לדחות את הבקשה לצירוף תובעת מהטעם שמדובר בעשיית עושר. המבקשת אינה בעלת הרכב ועל כן דין התביעה היה להידחות בתום הדיון. בנוסף, לצדדים ניתנה שהות להגיע להסדר דיוני אך משלא הושגה הסכמה, הגשת הבקשה לצירוף תובעת נעשתה שלא כדין. הנתבעת טענה כי אומנם ניתן לצרף תובעת "בכל שלב משלבי הדיון" אך לא ניתן לצרף תובעת לאחר שהדיון הסתיים. הנתבעת טענה שהדבר יפגום ביכולתה לחקור את בעלת הרכב על גובה הנזקים.
דיון:
תקנה 24 לתקנות סדר הדין האזרחי, התשמ"ד – 1984, קובעת כדלקמן:
בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד
יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת