תא"מ
בית משפט השלום חיפה
|
28814-08-15
08/06/2016
|
בפני השופטת:
נסרין עדוי
|
- נגד - |
התובע:
חגי אנסון ליאור שבי ואח' עו"ד ליאור שבי ואח'
|
הנתבעות:
1. אליאב סוכנויות רכב בע"מ משה לוי ואח' 2. מאסטרו טסט בע"מ אורן סלעי ואח'
עו"ד משה לוי ואח' עו"ד אורן סלעי ואח'
|
פסק דין |
תביעה לתשלום פיצויים בגין הנזקים שנגרמו לתובע, לטענתו, עקב מעשי תרמית, מרמה, רשלנות והפרת חובות חקוקות מצד הנתבעות כלפי התובע.
רקע וטענות הצדדים
ביום 5.6.2015 התובע רכש רכב מסוג טויוטה היילקס, מ.ר 9549160, שנת ייצור 2000 (להלן: הטויוטה). הטיוטה נרכשה בעסקת חליפין מאת הנתבעת 1, אליאב סוכנויות רכב בע"מ (להלן: הסוכנות), שהינה חברה פרטית העוסקת בתחום מכירות והחלפת רכבים משומשים בחיפה. במסגרת עסקת החליפין (נספח 1 למוצג ת/1), התובע מסר לנתבעת את רכבו, רכב מסוג סקודה פאביה, מ.ר 6462873, שנת ייצור 2011 (להלן: הסקודה), ובתמורה לכך הוא קיבל לידיו את רכב הטויוטה, מבלי ששולמה תמורה כספית נוספת כלשהי (להלן: העסקה).
הנתבעת 2, מאסטרו טסט בע"מ (להלן: מאסטרו טסט), הינה חברה פרטית העוסקת במבדק רכבים טרם קנייה.
לטענת התובע, טרם אישור העסקה וקבלת רכב הטויוטה, הוא נשלח על ידי הסוכנות למכון המבדק של מאסטרו טסט לצורך בדיקת תקינות הרכב ושילם 800 ₪ עבור הבדיקה. עוד לטענתו, במאסטרו טסט נמסר לו כי הרכב תקין ללא כל ירידת ערך או נזק מהותי וללא פגיעה בשלדה, למעט שריקה קלה בטורבו של המנוע, דליפה זניחה בבורג הקרטר והצורך בביצוע איזון פרונט, שנחשבות, לטענת התובע, כבעיות קלות וחסרות משמעות. באשר לדו"ח הבדיקה של הרכב, התובע טוען כי דו"ח זה לא הוצג בפניו ואף הוסתר ממנו בזדון. מכל מקום, לאור הדברים שנמסרו לו כאמור, התובע ביצע את העסקה.
בשלב מאוחר יותר, התברר לתובע, בדיעבד, כי נפל לתרמית וקנוניה מכוונת שנעשתה בין מאסטרו טסט לבין הסוכנות. גילוי זה היה עת ערך התובע בדיקה לרכב הטויוטה אצל שמאי רכב מומחה בסמוך לאחר מועד העסקה, ושממצאי בדיקתו העלו כי הרכב פגוע בשלדה, מנועו הרוס ועוד. לטענת התובע, מדבור בממצאים קשים שמהווים סכנת חיים לבטיחות הנהג ברכב ולנהגים אחרים.
מכאן, התובע פנה למאסטרו טסט לקבלת דו"ח הבדיקה של הרכב, ולאחר קבלתו לידיו התברר לו כי דו"ח הבדיקה של הטויוטה אינו נושא את שמו, אלא שם אחר, ששון אוליביה, ומעלה תמונה קשה ביחס למצבה המכני של הטויוטה (דו"ח הבדיקה צורף כנספח 3 לכתב התביעה).
בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד
יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת