תא"מ
בית משפט השלום ירושלים
|
22737-04-13
06/11/2014
|
בפני הרשמת:
מאיה אב-גנים ויינשטיין
|
- נגד - |
תובע:
אבנר מזרחי
|
נתבעים:
1. מקסים פוליאצ'וק 2. הראל חברה לביטוח בע"מ
|
פסק דין |
לפניי תביעה כספית שהוגשה בגין נזקים שנגרמו לרכב התובע כתוצאה מתאונת דרכים.
העובדות הצריכות לעניין ותמצית טענות הצדדים:
ביום 01/01/13 ארעה תאונת דרכים בצומת הרחובות הדישון והשועל בירושלים, בה ניזוקו רכב התובע ורכב הנתבע. תביעת שיבוב שבביסה הנזק שנגרם לרכב הנתבע, הוגשה אך טרם הוכרעה (תא"מ (ת"א) 54032-05-13 הראל חברה לביטוח בע"מ נ' אבנר מזרחי ומנורה מבטחים בע"מ).
אליבא דתובע, כנטען בכתב התביעה שהוגש מטעמו, הגיע לצומת באיטיות מירבית. עת חצה את הצומת, פגע ברכבו רכב הנתבע 1, אשר הגיע משמאלו. לגישת התובע, הנתבע לא פעל בהתאם לחובתו ליתן זכות קדימה, המשיך בנסיעה לתוך הצומת ומכאן, שהאחריות לתאונה רובצת לפתחו של הנתבע, אשר אף הודה באחריותו וברשלנותו.
גרסת הנתבע שונה. בכתב ההגנה שהוגש מטעמו ובתצהירו נטען, כי בטרם חצה את הצומת, האט לכדי עצירה ונתן זכות קדימה לרכב אחר שפנה שמאלה מרח' השועל לרח' הדישון. לאחר שהרכב פינה את הצומת ולא הייתה תנועה נוספת, המשיך הנתבע בחציית הצומת במהירות של 30 קמ"ש לערך. לפני שהספיק לסיים את חציית הצומת, הבחין ברכב שהגיע מרח' השועל במהירות, כשהוא מתעלם מתמרור המחייבו להאט וליתן זכות קדימה. לנוכח האמור ובשים לב לכך שרכב התובע פגע בכנף הקדמית של רכב הנתבע, הרי שהתובע הוא האחראי לנזקי התאונה.
דיון והכרעה:
בתום שמיעת העדים ובחינת התשתית הראייתית שהונחה לפניי, הגעתי לכלל מסקנה כי דין התביעה להידחות.
התאונה ארעה בסמוך לכניסה לצומת מכיון נסיעת התובע ("אני הייתי ממש בכניסה", פרוט' עמ' 5, ש' 30), עוד בטרם הספיק להתיישר בנתיבו (פרוט' עמ' 5, ש' 26), כאשר מנגד- בשעת התאונה הנתבע הספיק לחצות כשני נתיבי נסיעה והיה קרוב להשלמת חציית הצומת. קרי- התובע נכנס לצומת שלא היה פנוי, למרות שבכיוון נסיעתו הוצב שלט המחייבו ליתן זכות קדימה.
בכגון דא קובעת תקנה 64(ג) לתקנות התעבורה, תשכ"א-1961 את שלהלן:
"נוהג רכב המתקרב בכביש לצומת או להתמזגות כבישים שלפניהם מוצב תמרור המציין מתן זכות קדימה לתנועה בדרך החוצה, יאט ובמקרה הצורך יעצור את רכבו כדי לתת זכות קדימה לרכב אחר המתקרב או הנכנס לצומת או להתמזגות הכבישים מכביש אחר".
תקנה 65 ממשיכה ומורה:
בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד
יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת