תא"מ
בית משפט השלום תל אביב - יפו
|
22627-08-14
26/11/2015
|
בפני השופטת:
שרון הינדה
|
- נגד - |
תובעת:
ש. שלמה רכב בע"מ
|
נתבעות:
1. נאורה בכר גיטר 2. שמרית גיטר 3. ביטוח חקלאי אגודה שיתופית מרכזית בע"מ (נמחקה)
|
פסק דין |
1.לפני תביעה לפיצוי התובעת בגין נזק שנגרם לרכבה כתוצאה מתאונה שארעה ביום 30.1.14.
2. התביעה הוגשה כנגד הנתבעת 1 – נהגת הרכב המעורב בתאונה עם רכב התובעת, הנתבעת 2 – בעלת הרכב ומתירת השימוש בו, והנתבעת 3 – חברת הביטוח, אשר בדיון שהתקיים בפני ביקשה התובעת למחקה מהתביעה
3. על פי הנטען בכתב התביעה רכב הנתבעות נסע לאחר ופגע ברכב התובעת.
4. בכתב ההגנה שהוגש מטעם הנתבעת 1 בלבד נטען כי רכבה חנה במקום בטוח, כשהוא דומם והיא ניקתה אותו מבפנים וכי אינה יכולה לנסוע לאחור ולפגוע ברכב מכיוון שיש לה מצלמה והיא רואה בדיוק מה קורה.
5. בדיון שהתקיים בפני העידו נהג רכב התובעת (להלן: "נהג התובעת") והנתבעת 1 (להלן : "הנתבעת"). בנוסף הוגשו לעיוני תמונות הנזק וההודעות לחברות הביטוח.
6. נהג התובעת העיד כי בדרכו לעבודה, ביציאה מיבנה יש מפרץ בו עמד אוטובוס. לטענת נהג התובעת עמד מאחורי האוטובוס, על מנת לדבר בטלפון, ובערך שתי דקות לאחר מכן האוטובוס נסע לאחור. נהג התובעת טען כי צפר כמה וכמה פעמים והאוטובוס פגע ברכבו. עוד טען כי יצא החוצה והנתבעת לא הסכימה לפתוח את הדלת ולאחר שפתחה את הדלת לא הסכימה למסור פרטים ובסופו של דבר מסרה את הפרטים. נהג התובעת אף העיד כי אין לו אינטרס בהליך משום שאינו משלם השתתפות עצמית.
7.הנתבעת העידה כי היא נוהגת להחנות את האוטובוס במפרצון על מנת לטאטא את האוטובוס לאחר מכן היא מנקה את האוטובוס או שהיא קוראת עיתון עד לצהריים. לטענת הנתבעת ישבה באוטובוס ובדיוק לקחה את העיתון ומישהו דפק לה על הדלת בחוזקה ואמר לה שהיא נסעה לאחור. הנתבעת טענה כי השיבה לו שזה לא יכול להיות כי המנוע דומם, ירדה עמו לראות מה קרה ושאלה אותו כיצד נסעה לאחור והאוטובוס לא זז. עוד טענה כי אמרה לו שאין לו נזק והוא הראה לה את השריטה לגביה אמרה לו שיראה את גובה האוטובוס ואת גובה הרכב שלו ושבכלל אין שרטה. הנתבעת גרסה כי נהג התובע צעק עליה ואמר שיזמין משטרה, התקשר לקצין בטיחות והתחיל לצעוק וביקש את פרטיה והיא ונתתי לו.
בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד
יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת