אינדקס עורכי דין | פסיקה | המגזין | טפסים | פסקדין Live | משאלים | שירותים משפטיים | פורום עורכי דין נגישות
חיפוש עורכי דין
מיקומך באתר: עמוד ראשי >> חיפוש פסקי-דין >> אייזנברגר ואח' נ' אלוניאל בע"מ

אייזנברגר ואח' נ' אלוניאל בע"מ

תאריך פרסום : 27/03/2017 | גרסת הדפסה

תא"מ
בית משפט השלום חיפה
12252-07-13
23/03/2017
בפני השופטת:
עידית וינברגר

- נגד -
התובעים:
1. שלמה אייזנברגר
2. אסתר אייזנברגר

עו"ד נעמה סלע
הנתבעת:
אלוניאל בע"מ
עו"ד אמיר זנדר
פסק דין

 

  1. תביעה לתשלום הפרש דמי שכירות בסך 58,902 ₪, בגין מבנה מסחרי שהתובעים השכירו לנתבעת, זכיינית מקדונלד'ס בישראל, לצורך הפעלת סניף של רשת המזון המהיר, בהתאם להסכם שכירות מיום 22.06.08.

     

  2. בסעיף 9.1 להסכם השכירות, נקבע מנגנון חישוב דמי השכירות באופן שיהיו 3,000 דולר לחודש, בצירוף מע"מ או אחוזים מהפדיון במושכר (ללא מע"מ), לפי הגבוה מביניהם.

     

  3. אין חולק כי הנתבעת שילמה לתובעים את דמי השכירות, החל משנת 2010 ועד שנת 2013 באופן הבא:

    בכל רבעון שילמה הנתבעת דמי שכירות בגין שלושה חודשים, בסכום חודשי של 3,000$ בערכם השקלי, בצירוף הפרשי הצמדה מיום חתימת ההסכם – בכך פעלה על פי סעיף 9.2.1 להסכם, בצירוף מנגנון ההצמדה שנקבע בסעיף 9.2.2 להסכם.

    בתום כל שנה, ערכה הנתבעת חישוב של דמי השכירות על פי האופציה הקבועה בסעיף 9.1.1 ו- 9.1.2 להסכם, היינו באחוזים מהמחזור השנתי, וככל שהיו הפרשים, כלומר ככל שדמי השכירות על פי אופציית המחזור השנתי עלתה על הסכום לתשלום על פי 3,000$ בשקלים ובצירוף הצמדה, שילמה את ההפרש.

     

  4. לטענת התובעים, הנתבעת הפרה את הסכם השכירות, בכך ששילמה רק את דמי השכירות הבסיסיים בסך של 3,000$ כשהם צמודים למדד, אך את הסכום המחושב באחוזים מהפדיון, לא הצמידה למדד. באופן זה, נוצר לטענתם מצב שבו רק חלק מדמי השכירות הוצמדו בניגוד להסכם.

    התובעים מעלים טענה נוספת לפיה, הנתבעת הגביהה את המדרגה הראשונה של המחזור שהיתה שלושה מיליון על ידי הצמדתו, ושללה מהם עקב כך את הזכות לקבל אחוזים מהפדיון בשיעור 7% גם מהדרגה השנייה, אך מאחר שאין חולק כי הנתבעת קיבלה את עמדת התובעים בנדון, אין הטענה מצריכה הכרעה.

     

  5. מנגד, טוענת הנתבעת, כי סעיף 9.2 להסכם קובע כי שיש לתרגם את הסך של 3,000 דולר ארה"ב לשקלים, ואת אותו הסכום בשקלים יש להצמיד למדד הבסיס. מלשון הסעיף, עולה לטענתה, כי הפרשי הצמדה יש להוסיף רק לסכום המתורגם מדולרים, כלומר לא לסכום המחושב כנגזרת ממחזור המכירות. לטענתה, התנהלות זו מתיישבת גם עם ההיגיון שכן כל הצמדה נוספת היא, למעשה, הצמדה כפולה של אותו סכום, מאחר שדמי השכירות הנגזרים מהפדיון כבר מוצמדים, מעצם היותם נגזרים מהפדיון, המושפע מהמדד עצמו ועליית המחירים.

    מוסיפה וטוענת הנתבעת, כי במשך השנים 2010 ועד 2012 קיימו הצדדים את ההסכם כלשונו כאשר בשום שלב במשא ומתן או לאחריו, ובמהלך השנים לא התבקשה הנתבעת להצמיד למדד את הסכומים שהמתקבלים מחישוב אחוזים ממחזור המכירות. רק בשנת 2013 כשהעמידו התובעים את הנכס למכירה, וגורמים שגילו עניין ברכישת הנכס חזרו בהם לאחר שגילו כי הפדיון של הנתבעת בנכס אינו גבוה דיו, ניסו התובעים להעלות את דמי השכירות באמצעות פרשנותם היצירתית לסעיף 9.2.2 להסכם, על אף לשונו הברורה של ההסכם.

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות: הורד קובץ לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.


חזרה לתוצאות חיפוש >>
שאל את המשפטן
יעוץ אישי שלח את שאלתך ועורך דין יחזור אליך
* *   
   *
 

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

כל הזכויות שמורות לפסקדין - אתר המשפט הישראלי
הוקם ע"י מערכות מודרניות בע"מ