חפש עורך דין לפי תחום משפטי
| |

ת"ת 12503-11-15 וריפון ישראל בע"מ נ' מזיגית

תאריך פרסום : 02/11/2016 | גרסת הדפסה
בת"ת
בית משפט השלום חיפה
12503-11-15
03/01/2016
בפני הרשם:
הבכיר ניר זיתוני

- נגד -
המבקש/הנתבע:
רמי מזיגית
המשיבה/התובעת :
וריפון ישראל בע"מ
עו"ד ויקטור עטיה
החלטה
 

 

בעניין התנגדות לביצוע תביעה

 

1. ביום 7.7.15, הגישה התובעת נגד הנתבע בלשכת ההוצל"פ תביעה על סכום קצוב על סך 755 ₪ בגין דמי יציאה מוקדמים בהתאם להסכם שכירות של מסוף לסליקת כרטיסי אשראי/קופה רושמת, מיום 10.4.13.

 

2.הנתבע הגיש התנגדות במסגרתה טען כי במעמד חתימת ההסכם מול נציג התובעת ששמו קובי, העלה הנתבע את נושא סגירת העסק מסיבות שלא קשורות לחובות לפני תום תקופת ההתחייבות. נטען כי קובי אמר לנתבע שבמקרה כזה התובעת לא מחייבת את הלקוח להמשך ההתחייבות. הנתבע טוען כי התובעת יודעת כי הנתבע החזיר את הקופה בשל סגירת העסק מסיבה שלא קשורה לחובות. עוד נטען כי ההסכם הוא חוזה אחיד שחסר בו פירוט ולכן יש לפרש אותו לרעת המנסח ובאופן המיטיב עם הלקוח.

 

3.ביום 3.12.15, הוגשה תגובת התובעת להתנגדות. נטען כי ב"כ התובעת בדק את טענות החייב עם מנהלת הגבייה של התובעת ומצא כי לא היו דברים מעולם. נטען כי הנתבע שילם את דמי השכירות עבור המסוף, מחודש 4.13 עד חודש 1.14. נטען כי הנתבע חתם על הסכם מיום 9.4.13 בו נכתב במפורש כי תקופת השכירות המינימלית היא 12 חודשים. נטען כי לאור קריאת פירוק שבוצעה ע"י הנתבע, פורק המסוף אבל הנתבע לא היה מוכן לשלם, את דמי היציאה בהתאם להסכם.

 

4.ביום 31.12.15, הוגשה תשובת הנתבע לתגובת התובעת. צורף אישור של רואה חשבון לפיו העסק של הנתבע, מסעדה בשם דוואלי, נסגר ביום 19.12.13. נטען כי בתחילת חודש ינואר 2014, פנה הנתבע לתובעת בבקשה להפסקת שירות ופירוק המסוף והתובעת לא התנגדה להפסקת השירות. הנתבע חזר על טענתו לפיה, נציג התובעת קובי כהן, אמר לו במעמד החתימה על ההסכם כי התובעת לא מחייבת את לקוחותיה למקרים כאלה.

 

5.לאור האמור מהחלטתי מיום 3.12.15, התיק בשל למתן החלטה על בסיס החומר המצוי בתיק.

 

6.לאחר ששקלתי טענות הצדדים, הגעתי לכלל מסקנה כי דין ההתנגדות להתקבל מהטעמים שיפורטו להלן.

 

7.ראשית, הנתבע הציג במסגרת ההתנגדות, גירסא מפורטת שיש בכוחה להקים לו הגנה אפשרית ולו בדוחק מפני התביעה. הנתבע ידע לספר מהו השם של נציג התובעת שנתן לו את אותה הבטחה ובאלו נסיבות ניתנה ההבטחה.

 

8.שנית, מסמכי ההתקשרות, כפי שהוגשו לתיק במצורף לכתב התביעה כתובים בכתב כה קטן, עד כי קשה לקרוא את הכתוב. תקופת ההתקשרות המינימלית, לה טוענת התובעת, מופיעה בכתב קטן בטופס ההזמנה. כיוון שבשלב זה ניתן להעלות טענות בע"פ כנגד מסמך בכתב, אין די באי התאמה בין הטיעון בע"פ לבין תוכן המסמך הכתוב כדי להביא לדחיית ההתנגדות.

 

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות: הורד קובץ לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.



שאל את המשפטן יעוץ אישי, שלח את שאלתך ועורך דין יחזור אליך
*
*
*
*

חיפוש עורך דין לפי עיר

המידע המשפטי שחשוב לדעת – ישירות למייל שלכם!
הצטרפו לניוזלטר וקבלו את כל מה שחם בעולם המשפט
עדכונים, פסקי דין חשובים וניתוחים מקצועיים, לפני כולם.
זה הזמן להצטרף לרשימת התפוצה
במשלוח הטופס אני מסכים לקבל לכתובת המייל שלי פרסומות ועדכונים מאתר פסק דין
הוקם ע"י מערכות מודרניות בע"מ