ת"ק
בית משפט לתביעות קטנות תל אביב - יפו
|
62750-02-16
07/11/2016
|
בפני השופטת:
דלית ורד
|
- נגד - |
תובעים:
1. צבי אברהם זילברברג 2. קרוליין קיין
|
נתבעת:
אשת טורס
|
פסק דין |
בפניי תביעה כספית שעיקרה עוגמת נפש שנגרמה לתובעים במהלך שהותם בחופשה בפראג.
הנתבעת היא חברת תיירות העוסקת, בין היתר, באספקת שירותי נסיעות.
הצדדים ועיקר טענותיהם:
-
התובעים הזמינו באמצעות הנתבעת, חבילת נופש לפראג (טיסות ומלון) לתאריכים 4-9/9-2013 בעלות של 1438$. בכתב התביעה נטען כי לאורך שהותם של התובעים, זכו ליחס מחפיר מעובדי המלון, תוך שהופנו כלפיהם האשמות שווא.
לטענתם, עת נכנסו לחדרם בבית המלון הבחינו בכורסה שבורה. לאחר שהתקשרו לפקיד הקבלה, הגיע נציג המלון לחדרם והטיח בהם כי הם נושאים באחריות בגין הנזק לכורסה. התובעים אף הואשמו בכך ש"השמידו" (כמילותיו של התובע) את חלוקי הרחצה שהיו בחדרם. התובעים טענו כי בגין הנזקים לכאורה, חויבו בתשלום בסך של 1,400 ₪ ובשלב מסוים אף נדרש מהם לפנות את החדר.
לאחר דין ודברים בין התובעים לבין נציג בית המלון, ובנוכחות משטרה מקומית שהוזמנה למקום על ידי בית המלון, ניתנה לתובעים האפשרות להישאר ללון בחדרם בכפוף לכך שישלמו את הנזקים. התובעים נאלצו לשלם ולהישאר במלון עד למועד הטיסה, על אף היחס שקיבלו.
לאחר ששבו ארצה, פנה התובע 1 אל הנתבעת במכתב תלונה, אשר לא צורף לכתב התביעה, ולא גולה מהו המועד בו נשלח לנתבעת. במכתב תשובה מיום 20.2.14, הנתבעת הביעה צער על היחס לו זכה התובע מאנשי המלון. עוד הוסיפה כי על מנת להעניק חוויה מתקנת ולהמשיך לראות בתובע משום לקוח מרוצה, היא נכונה להעניק זיכוי בסך של 50 דולר לאדם ברכישת חופשה עתידית. לטענת התובעים הפיצוי שהוצע היה זעום בהתחשב בנזק שנגרם להם, ועל כן סירבו להצעת הנתבעת. בתביעה דנן עתרו התובעים לפיצוי בסך של 20,000 ₪.
-
הנתבעת טענה כי כתב התביעה אינו מגלה עילת תביעה כלשהי כלפיה. התובעים מנסים להטיל עליה אחריות באשר לאירועים שאינם בשליטתה, הנובעים מנסיבות שאינן תלויות בה, מבלי שהוכיחו כי הנתבעת הפרה התחייבות כלשהי כלפיהם או התרשלה באופן כלשהו. הנתבעת טענה כי התובעים שוכנו בבית מלון אשר הנתבעת מקיימת עמו קשרים מסחריים מזה זמן רב, לאחר שבית המלון נבדק ונבחן על ידה. רבים מלקוחותיה שהו בבית המלון והביעו שביעות רצון מלאה. הנתבעת לא יכולה הייתה לצפות את האירועים שהתרחשו, לטענתם של התובעים.
עוד נטען כי על גבי שובר ההזמנה שקיבלו התובעים, עובר לנסיעתם, נכתב מפורשות כי עומד לרשותם ערוץ ליצירת קשר עם הנתבעת בטלפון חירום. בנוסף, באתר הנתבעת מצוין כי ניתן ליצור עמה קשר במשך כל שעות היממה בכל ימות השבוע, באמצעות טלפון, דוא"ל, או "פייסבוק". נטען שהתובעים לא פעלו להקטנת נזקיהם, בכך שלא יידעו בזמן אמת את הנתבעת אודות ההתרחשויות בבית המלון.
עוד נטען שהתביעה לא גובתה באסמכתאות שיעידו כי התשלום למלון היה בעבור הנזק הנטען, וכי הנתבעת אינה נושאת באחריות לשיבוש זניח שעניינו כורסא שבורה, ובוודאי שאינה אחראית אם התובעים הם אלה שגרמו לנזק.
-
בדיון שהתקיים בפניי העיד התובע 1 ונציגת הנתבעת. התובעת 2 לא התייצבה לדיון והתובע 1, נימק זאת בכך שחלתה, אולם לא הציג אסמכתא רפואית לכך.
בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד
יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת