ת"ק
בית משפט לתביעות קטנות פתח תקווה
|
49481-12-16
13/10/2017
|
בפני הרשם:
הבכיר אייל דוד
|
- נגד - |
התובע:
שלמה פוזוני
|
הנתבעות:
1. סמארטאייר תל אביב בע"מ 2. אל-על נתיבי אויר לישראל בעמ
|
פסק דין |
רקע
1.לפניי תביעה במסגרתה מבקש התובע לחייב את הנתבעות לשלם לו פיצויים בגין הנזקים שנגרמו לו, לטענתו עקב מחדלי הנתבעות כלפיו. סך של 280 $ (1080 ₪) החזר התשלומים ששילם עבור כבודה וכן פיצוי בסך של 1,000 ₪ בגין עגמת נפש בסך הכל 2,080 ₪ .
תמצית טענות התובע
2.התובע רכש ביום 14/6/2015 מהנתבעת 1 בעסקה טלפונית שלושה כרטיסי טיסה לפראג, לתאריכים 18/10/15-20/10/15 באמצעות חברת אל-על . התובע שילם מחיר מלא ולא צוין מחיר מוזל של חברת UP בה יש עלות נפרדת לכבודה בשונה מטיסה רגילה שבה עלות הכבודה כבר כלולה במחיר הכרטיס.
3.התובע הגיע לשדה התעופה וביצע בידוק (צ'ק אין) בחב' אל על. או אז התבקש התובע על ידי הדיילים לשלם עבור הכבודה סך של 35$ למזוודה בתוספת קנס על אי הודעה על הכבודה בסך של 35$ דולר נוספים למזוודה. הואיל ולתובע היו שתי מזוודות הוא חויב בסך כולל של 140 $. בעת הטיסה התברר לתובע כי הטיסה מבוצעת על ידי חב' התעופה פרגה הצ'כית ולא על ידי חב' אל על או UP כפי שנרשם כאשר רכש את הכרטיסים מאתר האינטרנט.
4.מאחר והתברר לתובע כי בעיה זו תהא לו גם בטיסת החזור, החליט שיירשם לבידוק ויודיע על כבודה מראש כדי לחסוך את הקנס שהוטל עליו בראשונה, אך כאשר עשה זאת ונכנס ליישומון של אל על , המערכת לא הצליחה לזהותו וכן לא הייתה אופציה לסימון הכבודה.
משום כך, לא נרשם התובע, וכאשר הגיע לטיסת חזור שוב קיבל קנס ושוב חויב על הכבודה בעלות של 140 $ נוספים.
5.בשובו ארצה, פנה התובע לאל על אך זו טענה כי האחריות מוטלת על הנתבעת 1 וכי עליו לפנות אליה. התובע פנה אל הנתבעת 1 , אך זו סירבה להשיב לו את מלוא הסכום ששילם בגין הכבודה, והסכימה להשיב לו את עלות הקנס של טיסה החזרה בלבד (סך של 70 $).
הדיון בתביעה
6.התקיים לפניי דיון בו העידו התובע וכן מר יורם שטרית נציג נתבעת 1 ומר יוסי קורסיה נציג נתבעת 2 .
דיון והכרעה
בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד
יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת