ת"ק
בית משפט לתביעות קטנות חדרה
|
41699-08-16
27/07/2017
|
בפני השופט:
|
- נגד - |
תובעת:
חנה בן שבת
|
נתבעת:
"בריז" המכללה למקצועות היופי
|
פסק דין |
לפני תביעה להשבת שכר לימוד לקורס קוסמטיקה.
רקע
בתאריך 9.2.14, במסגרת זכאותה לעשות כן על חשבון הביטוח הלאומי, נרשמה התובעת לקורס קוסמטיקה אצל הנתבעת. במעמד הרישום לקורס שילמה התובעת לנתבעת את מלוא שכר הלימוד מראש, בסך של 12,500 ₪.
התובעת טוענת כי זמן קצר לאחר תחילת הקורס היא נאלצה להפסיק את לימודיה בו מחמת מצבה הבריאותי, אלא שאז דחתה הנתבעת את בקשתה לביטול ההתקשרות והשבת שכר הלימוד, ומכאן תביעתה.
טענות הצדדים
במהלך עדותה בפני תיארה התובעת את הנסיבות שהביאו להפסקת לימודיה בקורס ובתוך כך טענה כי בתקופה הרלבנטית היא סבלה מהתמוטטות נפשית קשה (ר' האישורים שצורפו לכתב התביעה). דא עקא, שבשלב בו היא יכולה היתה לעמוד שוב על רגליה ובקשה להציג בפני מנהלת הנתבעת אישורים רפואיים מתאימים, השיבה זו את פניה ריקם.
מנגד טוענת הנתבעת כי עם רישומה לקורס הקוסמטיקה קיבלה התובעת במתנה קורס פדיקור- מניקור שעם סיומו היא החלה את לימודיה בקורס הקוסמטיקה אשר נפתח בתאריך 23.4.14. בקורס זה השתתפה התובעת באופן סדיר עד לחודש אוגוסט 2014 (ר' רשימות הנוכחות), אלא שאז חדלה מלהגיע, ללא הסבר או התראה כלשהי מראש. את סירובה לביטול המשך השתתפות הנתבעת בקורס והשבת שכר הלימוד הסבירה הגב' יודין - מנהלת המכללה במסגרת עדותה בפני, בכך שמדובר בקורס המפוקח על ידי משרד המסחר והתעשיה (התמ"ת) – כזה שרשימת התלמידים בו סגורה ולא ניתנת לשינוי וכן בעובדה שהתובעת השתתפה בכשליש מהיקפו של הקורס ורק אז – ללא כל הסבר, חדלה מלהגיע. הגב' יודין הוסיפה וטענה כי בעקבות בקשת התובעת לביטול השתתפותה בקורס ולנוכח הנסיבות שתוארו על ידה, הוצעו לה מספר אפשרויות לניצול התשלום ששולם - כהחלפת הקורס באחד אחר או העברתו לצד ג' –אפשרויות שהן תקפות מבחינתה גם נכון לעת הזו, ואולם התובעת "נעלמה" ולא יצרה עמה עוד קשר.
במעמד הדיון ולשמע הצעת הגב' יודין, אמרה התובעת כי היתה רוצה לסיים את קורס הקוסמטיקה ואלם מיד לאחר מכן העירה כי למעשה מצבה הבריאותי אינו מאפשר לה לעשות כן.
דיון והכרעה
לאחר ששמעתי את טענות הצדדים ונדרשתי לראיותיהם, מסקנתי היא כי דין התביעה להידחות.
בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד
יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת