התובעים הם הבעלים של דירה המצויה בקומות השלישית והרביעית (היא קומת הגג) של בניין משותף. ביום 13.4.2016 התקשרו דיירי הבניין, ובהם התובעים, בהסכם עם אלקטרה לשם בניית פיר מעלית והרכבת מעלית בבניין (להלן: ההסכם). על פי ההסכם, אלקטרה התחייבה כי זמן אספקת המעלית יהיה 8 חודשים מיום תחילת עבודות הבנייה. זאת, בכפוף לכך שהדיירים יעמדו בכל התחייבויותיהם הכספיות על פי החוזה, ותוך שנקבע כי איחור של 21 ימי עבודה נוספים לא ייחשב כפיגור במסירת המעלית (סעיף 15 להסכם, שצורף כנספח א' לכתב התביעה). כמו כן, במסגרת סעיף "פירוט העבודות" שנכלל בהסכם התחייבה אלקטרה לבצע "העתקת ארונות חשמל כולל מונים ולוחות חשמל דירתיים (לוחות החשמל הדירתיים ישוקעו)" (סעיף 4.10 להסכם). עוד חשוב לציין, כי חלק מן העבודות צריכות היו להתבצע על ידי אלקטרה בקומת הגג, לרבות באותו חלק מדירת התובעים אשר ממוקם בקומה זו (מדובר למעשה בחדר וחצי הממוקמים בקומת הגג).
התחייבות נוספת של אלקטרה אשר רלוונטית לענייננו היא זו שבסעיף 1.5 להסכם. הכוונה היא להתחייבות אלקטרה כי "במהלך העבודות באתר תדאג החברה לשמור על הניקיון, תפנה את פסולת הבניין לתוך מכולה מתאימה ותפנה או תחליף את המכולה כאשר זו תתמלא בהתאם להוראות המשרד לאיכות הסביבה. כמו כן תדאג החברה לכך שהדיירים יוכלו להמשיך ולנהל אורח חיים סביר ככל שהדבר אפשרי במהלך ביצוע עבודות מסוג זה".
אין חולק כי אלקטרה החלה את ביצוע העבודות בחודש ספטמבר 2017, וכי בסופו של יום המעלית סופקה לדיירים בחודש יוני 2019, כ-21 חודשים לאחר מכן. כלומר - אספקת המעלית בוצעה באיחור של כ-13 חודשים ביחס למועד שנקבע בהסכם. בין הצדדים קיימת מחלוקת לגבי הסיבות לאיחור האמור. יצוין כי כתבי הטענות מטעם הצדדים, על נספחיהם, מחזיקים (במצטבר) 239 עמודים וכוללים פרטי מידע רבים, ואין מנוס מלהסתפק בתיאור תמציתי של הדברים.
לטענת התובעים, האיחור במסירת המעלית נגרם באשמתה של אלקטרה, אשר התעכבה עד מאד בביצוע עבודות הבנייה ולא ביצעה אותן באופן רציף. התובעים מוסיפים וטוענים כי במהלך העבודות יצרה אלקטרה סיכונים בטיחותיים ומפגעים תברואתיים, בין היתר מאחר שנמנעה מפינוי פסולת הבניין אשר נוצרה במסגרת העבודות. עוד נטען, כי אלקטרה יזמה שינוי בפרויקט ביחס לעבודות הקשורות לארונות החשמל, ולמעשה כפתה על הדיירים להסכים לשינוי זה. זאת ועוד: בעקבות העיכובים בעבודות הבנייה, אותו חלק של דירת התובעים המצוי בקומת הגג, הושבת למשך פרק זמן ארוך בהרבה מכפי שסוכם בין הצדדים. התובעים, שהינם אנשים מבוגרים, מדגישים כי התמשכות עבודות הבנייה ומחדליה של אלקטרה היקשו עליהם עד מאד את החיים בבניין וגרמו להם עגמת נפש רבה.
אלקטרה, לעומת זאת, טוענת כי העיכוב באספקת המעלית נגרם באשמת הדיירים. זאת, הן בשל בקשות חוזרות ונשנות מצד הדיירים להפסקת העבודות; הן בשל העובדה שהדיירים לא שילמו חלק מן התשלומים החלקיים במועד (על פי משטר התשלומים בהסכם התמורה משולמת לשיעורין, בהתאם לשלבי התקדמות העבודות); והן בשל העובדה שהדיירים ניסו לקחת את המושכות לידיהם ולמעשה לנהל בעצמם את הפרויקט. אלקטרה הוסיפה וציינה כי השינוי בהסכם בכל הנוגע לעבודות הקשורות לארונות החשמל, הוסכם בין הצדדים לאחר שיח ושיג ביניהם, ובמסגרת ההסכמות אף הופחת סכום של 13,100 ₪ מסכום התמורה הכולל ששילמו הדיירים.