ת"ק
בית משפט לתביעות קטנות ראשון לציון
|
24400-12-14
04/06/2015
|
בפני הרשמת הבכירה:
דליה אסטרייכר
|
- נגד - |
תובע:
משה חגי
|
נתבע:
נמרוד יצור (1979) בע"מ
|
פסק דין |
1. מונחת לפני תביעה קטנה לפיצוי התובע בגין עוגמת הנפש שנגרמה לו, לטענתו, בעקבות הזמנת מאבטחי הקניון לחנות הנתבעת.
יצוין כי התובע בתיק זה הוא עורך דין ועל כן אישרתי את ייצוגה של הנתבעת על ידי עורכת דין מטעמה.
2. לטענת התובע הוא רכש זוג נעלים בחנות הנתבעת בקניון מודיעין עבור בנו הקטין, וכעבור חודש וחצי ממועד רכישת הנעלים הן נקרעו באופן שלא ניתן היה להשתמש בהן יותר. התובע שב לחנות הנתבעת תוך שהוא מבקש כי הנעלים יוחלפו בחדשות. לשיטתו, מחובתו של הנתבעת היה להחליף את הנעלים לחדשות על אתר.
בחנות היתה אותה עת מוכרת – שלטענתו – הסכימה כי צריך להחליף לו את הנעליים, אולם היא לא היתה מוסמכת לעשות כן, ופנתה טלפונית למנהלת שסרבה להחליפם ולכן הציעה כי ישאיר את הנעליים בחנות לצורכי בדיקה. התובע סירב לכך ועמד על דרישתו להחלפה מיידית של הנעליים בנעליים חדשות, שכן לבנו "אין זוג נעליים נוספות". עוד לטענתו, ללא כל צורך, הוזמנו על ידי המוכרת אנשי האבטחה של הקניון לחנות הנתבעת על מנת להרחיקו, אולם בפועל המאבטחים לא עשו כן. לאחר שעתיים של ויכוחים, הוא אף זכה בזוג נעליים חדשות.
לטענת התובע הוא הושפל ובוזה ועל כן מבקש לקבל פיצויים בסך -.5,000 ₪. לשיטתו, עצם העובדה כי בסופו של יום לא נתבקש על ידי אנשי האבטחה לעזוב את החנות די בה כדי להעיד על כך כי מלכתחילה לא היה מקום לזמנם לחנות וממילא לגרום לו לעגמת הנפש.
3. הנתבעת, מצדה, הכחישה את המיוחס לה בכתב התביעה. לשיטתה, בחנות עבדה מוכרת אשר הרגישה מאויימת, שכן "התובע התבצר בחנות ולא היה מוכן לעזוב, הפריע למהלך התקין של החנות, שוחח עם לקוחות אחרים בחנות וניסה להשפיע על אופן קנייתם והלחיץ מאוד את העובדת בהתנהלותו ובאופן דיבורו" ועל כן הזמנת המאבטחים היתה סבירה ביותר בנסיבות העניין (פרוטוקול עמ' 2 שורות 16-17). עוד טענה ב"כ הנתבעת כי במקרים בהם קיימת דרישה מצד הלקוח להחליף לו נעלים, שרכש בשל פגם, הרי שקיימים נוהלים קבועים ומוסדרים בתקנון החברה והמפורסמים לעיני הלקוחות בחנות וגם באינטרנט וממילא על המוכר/ת בחנות לפעול על פי תקנון זה ובשלב הראשון לשלוח את הנעלים למעבדה לבדיקה, שלאחריה מוחלט באם להחליפם בזוג חדש אם לאו.
במקרה דנן, בסופו של ערב, על מנת לסיים את הסאגה, ניתנו לתובע זוג נעליים חדשות ואף הוצעה לו הנחה של 20% ברכישת נעליים חדשות, אולם התובע התעקש לקבל פיצוי כספי של -.5,000 ₪.
לאחר שעיינתי בכתבי הטענות, שמעתי את הצדדים וראיתי את תמונת הנעלים הבלויות הגעתי למסקנה כי דין התביעה להדחות.
ואלה נימוקי: