ת"ק
בית משפט לתביעות קטנות ירושלים
|
2263-08-15
01/03/2016
|
בפני הרשמת הבכירה:
סיגל אלבו
|
- נגד - |
תובע:
ניר דוידוף
|
נתבעת:
חברת פרטנר תקשורת בע"מ
|
פסק דין |
זוהי תביעה לתשלום פיצויים לדוגמה לפי סעיף 31א לחוק הגנת הצרכן, התשמ"א-1981.
טענות התובע
-
בחודש מרץ 2015 הגיע התובע לעסקו של אחד מלקוחותיו, ברח' רשב"א 15 בירושלים, שם פגש בסוכן הנתבעת. בפגישה זו התעניין התובע ברכישת מכשיר איפון 6. סוכן הנתבעת הציג בפני התובע את פרטי העסקה ואמר לתובע, כי יהא עליו לשלם עבור המכשיר סך של 105 ₪ כולל מע"מ במשך 36 חודשים. סוכן הנתבעת צילם את תעודת הזהות של התובע, מילא את פרטי התובע במחשב והחתים את התובע על הסכם התקשרות, מבלי שהשאיר בידיו עותק של ההסכם. כן מילא סוכן הנתבעת את טופס ההרשאה לחיוב חשבונו של התובע.
-
התובע מסר הוראה לבנק להגביל את סכום החיוב של חשבונו לסך של 105 ₪.
-
בדיעבד התברר לתובע כי טופס הוראת הקבע שנשלח לבנק לא היה חתום, לא צוין בו מספר הזהות של התובע, פרטי כתובת התובע שהופיעו בו היו שגויים, ואף הסכום לחיוב גבוה יותר מהסכום הנדרש. לפיכך, לא כיבד את הבנק את הוראת הקבע.
-
הנתבעת לא עשתה כל פעולה על מנת ליצור קשר עם התובע ולהודיע לו כי קיימת בעיה בגבייה. התובע מציין כי מסר לסוכן הנתבעת צילום של השיק עליו מופיעים פרטיו וכן את כתובת הדוא"ל ומספר הטלפון שלו.
-
עוד טוען התובע, כי החשבוניות שנשלחו מעידות על גביית יתר בניגוד למוסכם.
-
התובע טוען כי דרישת הנתבעת לתשלום סכומים הגבוהים מאלה שעליהם הוסכם מהווה הפרה של ההסכם, כי למרות בקשותיו לא קיבל העתק של פרטי העסקה, וכי הנתבעת התרשלה ברישום הוראת הקבע, מה שגרם לתובע עגמת נפש רבה.
-
לטענת התובע, מחדלי הנתבעת חשפו אותו לתביעה ללא עוול בכפו.
בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד
יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת