אינדקס עורכי דין | פסיקה | המגזין | טפסים | פסקדין Live | משאלים | שירותים משפטיים | פורום עורכי דין נגישות
חיפוש עורכי דין
מיקומך באתר: עמוד ראשי >> חיפוש פסקי-דין >> ת"ק 10748-05-15 בן נעים נ' מוניות א.פ. רוממה בע"מ

ת"ק 10748-05-15 בן נעים נ' מוניות א.פ. רוממה בע"מ

תאריך פרסום : 25/05/2016 | גרסת הדפסה

ת"ק
בית משפט לתביעות קטנות חיפה
10748-05-15
18/05/2016
בפני הרשמת הבכירה :
גילה ספרא - ברנע

- נגד -
תובע:
ראובן בן נעים
נתבעת:
מוניות א.פ. רוממה בע"מ
פסק דין
 

 

התובע השכיר לנתבעת את הזכות הציבורית שלו להפעיל מונית, כנגד תשלום בסך 1,100 ₪ לחודש. הבעלות ברכב היתה של הנתבעת.

 

התביעה הוגשה בגין תשלומי השכירות עבור החודשים ינואר ופברואר 2014, אותם סרבה הנתבעת לשלם לתובע, בטענה כי עקב עיקול זכותו ע"י אשתו, נמנע ממנה למכור את הרכב בחודש דצמבר 2013. עוד עותר התובע לחייב את הנתבעת לשלם לו את ההוצאות בסך 500 ₪, שחוייב לשלם לרעייתו בתמ"ש 10376-05-12. התובע הגיש שם בקשה להסרת העיקול, שנדחתה ביום 6/4/14 (ת/1).

 

לאחר ששמעתי את הצדדים ועיינתי במסמכים, שהגישו לי, אני מוצאת כי התובע זכאי לתשלום חלק מדמי השכירות בלבד.

 

התובע מאשר כי היה מודע לבקשתה של הנתבעת למכור את הרכב בחודש ינואר 2014. התובע טוען כי העיקול לא מנע את מכירת הרכב, ומפנה להחלטת בית המשפט למשפחה (ת/1).

 

הנתבעת התגוננה וטענה כי התובע היה חייב לסור למשרד הרישוי, על מנת שהנתבעת תוכל למכור את הרכב, לקנות רכב חדש, ולהעביר את הזכות הציבורית לרכב החדש.

 

התובע לא סתר את טענת הנתבעת כי בזמנים הרלוונטיים היה מקובל בהסכם בין בעלי מוניות למשכירי הזכות הציבורית כי בעלי הזכות מחוייבים להתייצב במשרד הרישוי לבקשת בעלי הרכב. הנתבעת הציגה דוגמה ל"הסכם שכירות מספר למונית" ובו הוראה מתאימה בסעיף 4. הצדדים אישרו כי ביניהם לא נחתם הסכם בכתב.

 

טרם תיקון תקנות התעבורה [נוסח חדש] בחודש ספטמבר 2014, בתקופה הרלוונטית לתביעה, לא היתה הפרדה ברישום הין בעל הרכב לבין בעל הזכות הציבורית, ובעל הזכות הציבורית היה רשום גם כבעל הרכב. על כן נדרשה התייצבות בעל הזכות הציבורית במשרד הרישוי על מנת לאפשר לנתבעת למכור את המונית. הנתבעת צירפה חוות דעת של עו"ד, וגם בפסיקה הקודמת לתיקון נקבע כי "בשביל להחליף רכבים באותה הזכות אתה חייב את בעל הזכות שיבוא ויחתום על יפוי הכח או על האישורים במשרד הרישוי כדי להחליף רכבים" (ציטוט מתצהיר ממונה הסעים ומוניות במשרד התחבורה, בפסק הדין ת.א. (שלום ירושלים) 11538/06 חב' תחנת מוניות הפלמ"ח בע"מ ואח' נ' מדינת ישראל, 16.5.2011, מופיע בנבו).

 

רק ביום 1/9/14 נכנס לתוקף תיקון מס' 109 לפקודת התעבורה [נוסח חדש], שקבע בסעיף 13א(ב):

 

"ברישיון רכב הרשום כמונית יירשמו פרטי בעל הרכב וכן פרטי הרישיון להפעלת המונית, ובכלל זה מספרו, שם בעליו ומספר תעודת הזהות שלו".

 

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות: הורד קובץ לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.



שאל את המשפטן
יעוץ אישי שלח את שאלתך ועורך דין יחזור אליך
* *   
   *
 

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

כל הזכויות שמורות לפסקדין - אתר המשפט הישראלי
הוקם ע"י מערכות מודרניות בע"מ