לפני בקשה הנוגעת להיתר המצאה אל מחוץ לתחום.
רקע:
התובענה העיקרית הוגשה כתובענה ייצוגית ונסמכה אליה בקשה לאישור.
התובע מר ניב לב, הגיש תביעה אישית בסך 2,736 ₪, אך השווי הכולל כלפי הקבוצה במידה והתובענה תאושר כייצוגית אינו ניתן להערכה כספית.
התובע הינו תושב ואזרח ישראל, לקוח של הנתבעות אשר הזמין באמצעות הנתבעת 1 חדרי ארוח אצל הנתבעת 2 (ייקרא להלן גם: "לב").
הנתבעת 1 הינה חברה הולנדית Booking.com B.V המהווים חלק מקבוצת פרייסליין גרופ (Priceline Group) (נאסד"ק: PCLN), מחזיקים בבעלותם ומפעילים את Booking.com, האתר המוביל בעולם להזמנות מקומות לינה ואירוח באינטרנט.
(תיקרא להלן גם: "בוקינג").
הנתבעת 2 מלונות פתאל בע"מ, הינה חברה פרטית הרשומה בישראל אשר מפעילה לפי כתב התביעה 35 בתי מלון בישראל (ותיקרא להלן גם: "פתאל").
כמפורט בכתב התביעה, ביום 6.12.15 ביצע התובע הזמנה אצל בוקינג במלונות פתאל. ההזמנה בוצעה דרך אתר ההזמנות האינטרנטי של בוקינג.
ברם, כמפורט בכתב התביעה נפלה טעות בביצוע ההזמנה. כל פניותיו לגורמים המוסמכים בבוקינג או בפתאל לא הואילו ואף לא פניות לחברת כרטיסי האשראי בבקשה לביטול העיסקה או למועצה הישראלית לצרכנות.
לטענתו של לב, התנהלותן של הנתבעות מהווה סדרה של הפרות המצדיקות לא רק תביעה אישית אלא גם תביעה ייצוגית של כלל הצרכנים אשר הזמינו חדרים במלונות בישראל באמצעות אתר בוקינג, ואשר לפי תנאי ההזמנה אינם זכאים להחזר כספי במקרה של ביטול ההזמנה או צרכנים שנמנעו מביצוע הזמנה או ביצעו הזמנות במחיר גבוה יותר כדי שלא להיקלע לסיטואציה של העדר זכאות של העדר זיכוי כספי במקרה של זיכוי.
כיוון שבוקינג היא חברה הפועלת בחו"ל הגיש לב במסגרת בקשה מספר 3 בתיק, בקשה להיתר המצאה אל מחוץ לתחום. הוא ציין כי מדובר בחברה המאוגדת בהולנד אך פועלת גם בישראל ומשכך הפורום הנאות לדיון בבקשה ובתובענה הינו ישראל.
|