אינדקס עורכי דין | פסיקה | המגזין | טפסים | פסקדין Live | משאלים | שירותים משפטיים | פורום עורכי דין נגישות
חיפוש עורכי דין
מיקומך באתר: עמוד ראשי >> חיפוש פסקי-דין >> מדינת ישראל נ' אבו אלמפלפל

מדינת ישראל נ' אבו אלמפלפל

תאריך פרסום : 14/05/2017 | גרסת הדפסה

ת"פ
בית משפט השלום ירושלים
60474-12-12
10/05/2017
בפני הנשיא:
אביטל חן

- נגד -
מאשימה:
מדינת ישראל
נאשמים:
אחמד אבו אלמפלפל
הכרעת דין

 

נגד הנאשם הוגש כתב אישום מתוקן בעבירות שעניינן ניסיון הסעה שלא כדין מכח סעיף 12א(ג)(1) לחוק הכניסה לישראל ופזיזות בכלי רכב על פי סעיף 338 לחוק העונשין, בכך שביום 28/5/12 בשעה 9:00 לערך במחסום א-זעיים לכיוון ירושלים (להלן: "המחסום") ניסה להסיע שוהה בלתי חוקי.

 

בנסיבות המתוארות לעיל, התבקש הנאשם ע"י שוטרת לעצור במפרץ סמוך למחסום ולפתוח את תא המטען, אך סירב לעשות כן וטען כי המנעול אינו תקין.

בחיפוש שנערך בתא המטען ברכבו של הנאשם נתפס שוהה בלתי חוקי, אותו התכוון הנאשם להעסיק בביתו בעבודות שיפוצים.

 

טענות הצדדים

במענה לכתב האישום כפר הנאשם בביצוע עבירת ניסיון הסעה והסכים כי עובדות כתב האישום מקימות עבירה שעניינה ניסיון העסקה, שכן התכוון להעסיק את השוהה הבלתי חוקי בביתו.

 

עוד טען ב"כ הנאשם להעדר סמכות טריטוריאלית של בתי המשפט בישראל לדון את הנאשם בעבירה שעניינה מעשה פזיזות בכלי רכב בה הואשם הנאשם שכן מדובר בעבירת חוץ, זאת בשונה מהעבירה של ניסיון הסעה שיוחסה לנאשם.

 

לגופו של ענין טען ב"כ הנאשם כי עולה לפחות ספק באשמו של הנאשם בעבירה של ביצוע הסעת שב"ח ויש להרשיעו בעבירה שעניינה ניסיון העסקה.

ביחס לעבירת הפזיזות בכלי רכב לפי סעיף 338 לחוק העונשין, טען ב"כ הנאשם טענה חלופית ולפיה מעשיו של הנאשם אינם עולים כדי הרשעתו בעבירה זו ולכל היותר יש להרשיעו בעבירה לפי סעיף 21(ג) לתקנות התעבורה.

 

מנגד, השיבה התביעה כי לבית המשפט קמה סמכות לדון את הנאשם מכוח דיני העונשין ומכח החוק להארכת תוקפן של תקנות שעת-חירום (יהודה והשומרון – שיפוט בעבירות ועזרה משפטית), תשכ"ז-1967 (להלן: "תקנות שעת חירום").

 

סמכות טריטוריאלית

 

סעיף 12 לחוק העונשין קובע כי דיני העונשין של מדינת ישראל יחולו על כל עבירת פנים, וזו מוגדרת בסעיף 7(א)(2) לחוק העונשין כ"מעשה הכנה לעבור עבירה, נסיון, נסיון לשדל אחר, או קשירת קשר לעבור עבירה, שנעשו מחוץ לשטח ישראל, ובלבד שהעבירה, כולה או מקצתה, היתה אמורה להיעשות בתוך שטח מדינת ישראל".

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות: הורד קובץ לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.



שאל את המשפטן
יעוץ אישי שלח את שאלתך ועורך דין יחזור אליך
* *   
   *
 

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

כל הזכויות שמורות לפסקדין - אתר המשפט הישראלי
הוקם ע"י מערכות מודרניות בע"מ