אינדקס עורכי דין | פסיקה | המגזין | טפסים | פסקדין Live | משאלים | שירותים משפטיים | פורום עורכי דין נגישות
חיפוש עורכי דין
מיקומך באתר: עמוד ראשי >> חיפוש פסקי-דין >> ת"פ 50831-06-16 מדינת ישראל נ' אבו שיבאן(אסיר)

ת"פ 50831-06-16 מדינת ישראל נ' אבו שיבאן(אסיר)

תאריך פרסום : 17/08/2016 | גרסת הדפסה

ת"פ
בית משפט השלום חיפה
50831-06-16
03/08/2016
בפני השופטת:
יעל אבירם

- נגד -
המאשימה:
מדינת ישראל
הנאשם:
ניזו אבו שיבאן (אסיר)
עו"ד גיל אלחרר (סנגוריה ציבורית)
גזר דין

1.הנאשם הורשע, על פי הודאתו, בביצוע עבירות שעניינן – איום, היזק לרכוש והפרעה לשוטר. שלוש העבירות נעברו במסגרת אירוע אחד.

הערך החברתי המוגן מוכר היטב וכך גם עיקרון ההלימה.

2.לא ניתן להקל ראש בחומרת העבירות ובערך החברתי המוגן, אך על פי החוק והפסיקה – כל אירוע וכל נאשם נבחנים על פי הנסיבות הספציפיות.

3.אשר להבנייה.

שלוש העבירות הינן ברמה של עוון ונעברו, כאמור, במסגרת אירוע אחד. העבירות אינן ברף הגבוה ביותר של עבירות מסוגן (מבלי להקל ראש). האירוע נשא אופי ספונטני, מתגלגל/מתדרדר ולא נגרם נזק לגופו של אדם מלבד לנאשם עצמו. הנזק לרכוש איננו רב (מבלי להקל ראש).

הרקע לביצוע העבירות, בין היתר, מצבו הנפשי המיוחד של הנאשם ומסכת יחסיו הטעונה מול משפחתו.

בענייננו - בהתחשב בקיומם של גורמים מנמיכי מיתחם, כמפורט לעיל – מתחם העונש ההולם אמור לנוע על הציר שבין עונש מותנה למאסר קצר.

4.אשר לענישה הספציפית. הנאשם נטל אחריות על ביצוע העבירות והביע חרטה. דבריו בבית המשפט בעניין יחסיו עם משפחתו נגעו לליבי. אני ממליצה כי עם שחרורו של הנאשם - רשויות הרווחה תסייענה בטיפול משפחתי.

לחובת הנאשם הרשעות קודמות ועונש מותנה חב הפעלה שמשכו חמישה חודשים.

צודק הסנגור כי המאשימה אמורה היתה להמציא לעיון, בנוסף לגזר הדין המאריך את התנאי, גם את גזר הדין במסגרתו הוטל העונש המותנה המקורי. התביעה עשתה זאת רק במסגרת פנייה לבית המשפט עם תום הדיון ויש להצר על כך. עם זאת, אינני מוצאת לראוי להתעלם מקיומו של העונש המותנה, בעיקר לנוכח ההוראות בתקנות העונשין (מאסר על תנאי). זאת כאשר בענייננו פנתה המאשימה לבית המשפט סמוך לאחר תום הדיון הפרונטלי.

אשר לניסוח התנאי המקורי, המשמעות התכליתית הינה שכל אחת מבין העבירות בהן הורשע הנאשם אמורה להפעיל את העונש המותנה ולאו דווקא צבר העבירות המקורי.

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות: הורד קובץ לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.


חזרה לתוצאות חיפוש >>
שאל את המשפטן
יעוץ אישי שלח את שאלתך ועורך דין יחזור אליך
* *   
   *
 

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

כל הזכויות שמורות לפסקדין - אתר המשפט הישראלי
הוקם ע"י מערכות מודרניות בע"מ