אינדקס עורכי דין | פסיקה | המגזין | טפסים | פסקדין Live | משאלים | שירותים משפטיים | פורום עורכי דין נגישות
חיפוש עורכי דין
מיקומך באתר: עמוד ראשי >> חיפוש פסקי-דין >> ת"פ 33065-10-14

ת"פ 33065-10-14

תאריך פרסום : 08/07/2015 | גרסת הדפסה

ת"פ
בית המשפט המחוזי ירושלים
33065-10-14
30/06/2015
בפני השופט:
אמנון כהן

- נגד -
המאשימה:
מדינת ישראל
עו"ד ג'ני אבני
הנאשם:
חיים יוסף ברוינר
עו"ד גדעון נחום
החלטה

הנאשם הורשע על פי הודאתו (שלא במסגרת הסדר טיעון), בעבירות של איומים והצתה.

הנאשם הודה, כי ביקש לסייע לאחיו בגביית כסף, ולפיכך התקשר במספר מועדים למתלונן ואיים עליו כי אם לא יעביר את הכסף, הנאשם יגיע אליו ו"יפרק אותו במכות".

הנאשם הודה, כי ביום 31.12.11, סמוך לשעה 2:00, הגיע לביתו של המתלונן, פרץ את דלת הכניסה לבניין באמצעות לום ברזל, מרח שפורפרת דבק מגע על הדלת והצית אותה. כתוצאה ממעשיו של הנאשם, פרצה דלקה ודלת ביתו של המתלונן נשרפה.

לבקשת ב"כ הנאשם, וללא התנגדות מצד התביעה, הוגש תסקיר מטעם שירות המבחן, וזאת לאחר שהתביעה הודיעה, כי עמדתה למאסר בפועל.

בטרם הטיעונים לעונש, נשמעו 7 עדי אופי מטעם הנאשם, רובם בני משפחתו, אשר העידו על פטירתו של אביו בהיות הנאשם בן 7, על נישואיו והיותו אב ל-3 ילדים, וכן על השינוי שחל בהתנהגותו בשנים האחרונות.

התביעה טענה, כי יש לקבוע מתחם עונש הולם אחד בגין שתי העבירות וכי במקרה דנן, המתחם "נע בין שנתיים ומספר חודשים, לבין 4 שנים וכמה חודשים".

ב"כ הנאשם טען, כי מתחם העונש ההולם צריך להתחיל בעבודות שירות. בנוסף, טען, כי גם אם בית המשפט יקבע מתחם הגבוה מעבודות שירות, הרי שיש מקום חשוב לשיקום אותו עבר הנאשם בשנים האחרונות.

ב"כ התביעה הציגה גזרי דין בהם הוטלו עונשי מאסר בגין עבירת הצתה, כאשר באותם גזרי דין נקבע מתחם עונש שנע בין שנתיים ל-4 שנות מאסר (ראה לדוגמא ע"פ 7887/12, שאול נ' מדינת ישראל, פורסם במאגרים ביום 24.4.13).

ב"כ הנאשם, מאידך, הציג מספר גזרי דין, בהם הוטלו עבודות שירות בגין עבירות הצתה (ראה לדוגמא ת"פ תל-אביב, 40263/05, מדינת ישראל נ' סאלם, פורסם במאגרים ביום 30.4.06). כמו כן, הוצג בפני גזר דינו של חברי, כב' השופט משה יועד-הכהן, בת"פ 33000-11-11, מדינת ישראל נ' סבאג ואח', במסגרתו הוטלו עבודות שירות על נאשמים שהורשעו בעבירות הצתה וקשירת קשר לביצוע פשע והוזכרו גזרי דין של בית המשפט העליון, לפיו רף הענישה אינו אחיד וכי יש לשקול כל מקרה לפי נסיבותיו, לרבות האפשרות שלא להטיל רכיב של מאסר בפועל (ע"פ 3210/06, עמארה נ' מדינת ישראל, פורסם במאגרים ביום 18.3.07, מפי כב' הנשיאה ד' ביניש).

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות: הורד קובץ לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.


חזרה לתוצאות חיפוש >>
שאל את המשפטן
יעוץ אישי שלח את שאלתך ועורך דין יחזור אליך
* *   
   *
 

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

כל הזכויות שמורות לפסקדין - אתר המשפט הישראלי
הוקם ע"י מערכות מודרניות בע"מ