1. הנאשם הורשע, על פי הודאתו, בכתב אישום מתוקן בשמינית, ב- 12 עבירות של לקיחת שוחד, לפי סעיף 290 לחוק העונשין תשל"ז-1977, וב- 12 עבירות של סיוע לעשיית מעשה העלול להפיץ מחלה, לפי סעיף 218 סיפא בצירוף סעיף 31 לחוק, כמפורט להלן:
א. בתקופה הרלוונטית לכתב האישום ועד ליום מעצרם, שימשו הנאשמים 1 ו-2 כמאבטחי חברת "מודיעין אזרחי" במחסום אל-ג'יב הסמוך לגבעת זאב, ותפקידם היה, בין היתר, לאבטח את בעלי התפקידים ובאי המחסום ולמנוע פעילות חבלנית עוינת מכל סוג. מפקד המחסום היה שוטר משמר הגבול עטא מרעי (להלן: "השוטר").
ב. מחסום אל ג'יב ממוקם בציר 'עוטף ירושלים', על תוואי "גדר ההפרדה הביטחונית", המפרידה בין שטחי הרשות הפלסטינית (להלן: "הרשות") לבין שטח מדינת ישראל (להלן: "גדר ההפרדה").
ג. יעודה של גדר ההפרדה – שאורכה כ-196 ק"מ – להבטיח את בטחון המדינה והציבור מפני פעילות טרור ופעילות עבריינית, ולהבטיח – באמצעות המחסומים הקבועים לאורכה – מעבר מבוקר של אנשים וסחורות משטחי הרשות אל תוככי ישראל.
לשם כך, לכל אורך גדר ההפרדה מתבצעת פעילות ביטחונית עניפה, שעלותה מוערכת במאות מיליוני שקלים, בה נוטלים חלק, בין היתר, כ-1,400 אנשי כוחות הביטחון – שוטרים וחיילים כאחד – העוסקים, לילות כימים, במשימות ביטחון שוטף לאורך הגדר ובפעילות מבצעית יזומה, וזאת תוך שימוש באמצעים שונים ומגוונים, והכל על מנת להבטיח את ביטחון המדינה בכל שעות היממה ובמשך כל ימות השנה.
כחלק מהמאמץ הביטחוני הוקמו לאורך גדר ההפרדה שבעה-עשר מעברים ומחסומים (להלן: "המחסומים"). מטרת הפעילות במחסומים היא למנוע החדרה לא מבוקרת – הטומנת בחובה סיכון ביטחוני ממשי – של אנשים וסחורות משטחי הרשות לשטחי מדינת ישראל; בקרה כלכלית וחקלאית על מעבר סחורות; מניעת סכנה בריאותית לציבור בישראל בהעברת מוצרי מזון אשר אינם בפיקוח וטרינרי הדוק לתוככי ישראל.
ד. מחסום אל-ג'יב הוא אחד המחסומים שהוקמו לאורך גדר ההפרדה, והוא נועד בין היתר, לאפשר מעבר רגלי של פועלים מהכפרים הסמוכים לבידו ואשר אוחזים באישורי עבודה כדין. מעבר במחסום עם כלי רכב מותר לתושבי הכפרים נבי סמואל ואלח'לאילה בלבד, כאשר היתר הכניסה לרכב לשטחי ישראל מחייב הימצאותו של כלי הרכב ברשימת כלי הרכב המורשים למעבר, אשר מאושרת על ידי מנהלת התיאום והקישור של צה"ל, על פי קריטריונים קבועים מראש (להלן: "רשימת המורשים"), ואשר כוללת, בין היתר, את פרטיו האישיים של התושב הנוהג את הרכב, כמו גם את פרטי כלי הרכב עצמו. כלי רכב שאינו מופיע ברשימת המורשים אינו מורשה להיכנס לשטח ישראל דרך המחסום, ולאיש מבעלי התפקידים במחסום אין שיקול דעת בעניין.
בכל מקרה, היתר כניסה לכלי רכב שפרטיו ופרטי נהגו מופיעים ברשימת המורשים, כפוף לעולם לביצוע בדיקה ביטחונית דקדקנית של כלי הרכב ותכולתו עובר לכניסה הרכב לשטח ישראל (להלן: "הבידוק הביטחוני"). מכאן, שכלי רכב שלא עבד בידוק ביטחוני, כאמור, לא יורשה להיכנס לשטח ישראל חרף העובדה שקיים לגביו אישור ברשימת המורשים.
במחסום אל-ג'יב לא ניתן להעביר סחורות לשטח ישראל (העברת סחורה חקלאית מותרת בחמישה מעברים יעודיים בלבד), ובכל מקרה, חל איסור מוחלט להעביר משטחי הרשות לשטח מדינת ישראל בשר ומוצריו וכן ביצים.
ה. לגבי השמירה והפיקוח במחסומים - בחלק מהמחסומים הפעילות מתבצעת על ידי שוטר מג"ב וכן נציגים של רשות המעברים ורשויות המיסים, המכס ויחידת הפיצו"ח (פיקוח על צומח וחי) של משרד החקלאות (להלן ביחד: "נציגי גורמי הפיקוח"). ביתר המחסומים, כמו גם במחסום אל-ג'יב, הפעילות מתבצעת על ידי שוטר מג"ב ובפיקודו, בסיוע שוטרי המשטרה הצבאית ומאבטחים מחברת "מודיעין אזרחי" (להלן: "המאבטחים"), וזאת ללא נוכחות קבועה של נציגי גורמי הפיקוח. הפיקוד על המחסום נתון בידי שוטר משמר הגבול אשר אחראי על פעילות המחסום, על כלל רכיביה.
ו. במועד שאינו ידוע במדויק למאשימה, עובר לחודש אפריל 2011 או בסמוך לכך, החליטו הנאשמים 1 ו-2 ושוטר משמר הגבול עטא מרעי (להלן ביחד: "החבורה") להעביר שלא כדין כלי רכב במחסום אל ג'יב, ובעיקר משאיות עמוסות מטען שמקורו ברשות ויעדו ישראל, והכל תוך ניצול תפקידם וסמכויותיהם של חברי החבורה במחסום אל ג'יב, ובעבור תמורה כספית (להלן: "התכנית").
סוכם כי החבורה תאפשר מעבר 'חופשי' של משאיות במחסום אל ג'יב, אל שטח ישראל, וזאת בתיאום עם נאשם 3, שפעל מטעמו של אדם שזהותו אינה ידועה במדויק למאשימה, ואשר אותן נוהג, ברוב רובם של המקרים, נאשם 4.
החבורה עשתה כן חרף העובדה שמספרי המשאיות לא הופיעו ברשימת המורשים, למרות האיסור להעברת סחורות במחסום ובלא שתיערך כל בדיקה ביטחונית של כלי הרכב, כמתחייב, והכל, כאמור, בתמורה לסכומי כסף נכבדים שיועברו לידי החבורה על ידי נאשמים 3 ו-4 או מי מטעמם.
לשם הוצאת מעבר המשאיות במחסום אל הפועל, ועל מנת למנוע גילוי המעשים, נהגה החבורה ונאשם 3, בחלק מהמקרים, לנקוט אמצעי זהירות שונים, לרבות סריקות מקדימות באמצעות כלי רכב באזור המחסום, ליווי המשאיות בדרכן, ותיאום טלפוני עובר לביצוע המעשים ובמהלכם – לעיתים תוך שיח טלפוני ישיר בין החבורה לנהגי המשאיות או נאשמים 3 ו-4.
ז. בהתאם לקשר שנרקם ולשם הוצאתו אל הפועל, בין החודשים אפריל 2011 ועד ליום מעצרם, בחודש יולי 2011, ניצלה החבורה את תפקידה במחסום, ובעבור בצע כסף אפשרה לנאשמים 3 ו-4 – במהלך כשלושה חודשים בתדירות של פעם עד פעמיים בשבוע, ולא יותר מ-20 פעם בסך הכל – מעבר 'חופשי' של כלי רכב במחסום, ובעיקר משאיות, עמוסים מטען שטיבו אינו ידוע, ואשר כלל לעיתים, בין היתר, ביצי תרנגולות, וזאת ללא שנערכה כל בדיקה ביטחונית, כאמור, או שנערכה בדיקה למראית עין, לאחריה אפשרה החבורה לכלי הרכב לעבור במחסום, לכיוון שטח ישראל.