ת"פ
בית משפט השלום באר שבע
|
20129-10-13
01/01/0001
|
בפני השופט:
רון סולקין
|
- נגד - |
מאשימה:
מדינת ישראל – תביעות נגב עו"ד הילה אליהוא-פיטוסי
|
נאשם:
שלמה בן אהרון לוי עו"ד דמיטרי ורניצקי
|
גזר דין |
הנאשם שלפני נותן את הדין בגין עבירה של תקיפה בנסיבות מחמירות (בת זוג), בניגוד לסעיף 382(ב) לחוק העונשין, תשל"ז – 1977.
בהתאם לעובדות כתב האישום המתוקן כא/1, בהן הודה הנאשם במסגרת הסדר טיעון, בתאריך 29.09.2013, סמוך לשעה 22:30, תקף את רעיתו בכך שדחף אותה.
בין הצדדים נקשר הסדר במסגרתו תוקן כתב האישום, אשר בתחילה יחס גם עבירה נוספת, והנאשם הופנה לחקירת שירות המבחן למבוגרים. היות שתלוי ועומד כנגד הנאשם מאסר מותנה (על כך בהמשך) הסכימו הצדדים, כי ככל ששירות המבחן יבוא בהמלצה להאריכו – יעתרו יחדיו לאמץ ההמלצה. בכל מקרה אחר – יטענו הצדדים כראות עיניהם. עוד סוכם, כי בכל מקרה, ללא קשר להמלצת שירות המבחן, יעתרו הצדדים יחדיו להפעיל התחיבות להימנע מעבירה, אף היא תלויה ועומדת כנגד הנאשם.
במסגרת פרשת העונש, הגישה התביעה המרשם הפלילי של הנאשם (ת/1), המפרט הרשעותיו הקודמות של הנאשם, הכוללות מספר רב יחסית של עבירות אלימות, כוללך עבירות של חבלה חמורה כשהעברין מזוין; תקיפה הגורמת חבלה של ממש; תקיפה בנסיבות מחמירות; איומים; היזק לרכוש במזיד; כליאת שווא ועוד.
פחות משנה לפני שעבר העבירה דנן, הורשע הנאשם בגין עבירות אלימות ואיומים, ובשל כךתלויים ועומדים נגדו מאסר מותנה בן 6 חודשים בר הפעלה (ראו גזר הדין ת/2) וכן, התחיבות להימנע מעבירה ע"ס 2,500 ₪ (ת/3).
ההגנה לא הגישה ראיות לעונש, אך השמיעה, במהלך שני דיונים שונים, את רעית הנאשם – נפגעת העבירה, אשר עיקר טענותיה הן, כי הצדדים טיפלו יחדיו בבעיות שהתגלעו ביניהם. רעית הנאשם הביעה תרעומת חוזרת ונשנית על התנהלות גורמי החקירה, התביעה, שירות המבחן ובית המשפט, אשר נמנעו מלהסכים לבקשותיה השונות, ממשיכים בהליכים כנגד בעלה וממשיכים לנסות לשלבו בטיפול, חרף כך שהדבר אינו תורם ואינו נדרש.
בענינו של הנאשם הוגשו מספר תסקירים מטעם שירות המבחן למבוגרים. התסקירים מפרטים את נסיבותיו האישיות, כבן 48 שנה, נשוי בשלישית אב ל – 6 ילדים משלוש נשים שונות. גם עם בת הזוג הנוכחית חווה עליות, מורדות ופרידה לתקופת מה.
שירות המבחן התרשם, כי הנאשם נוטה להשליך את מרבית האחריות לעבירה שעבר, על התנהגותה הבעיתית של אשתו כלפיו (לטענתו). שירות המבחן התרשם, כי התנהגותו של הנאשם בעת שעבר את העבירה מבטאת דפוס חוזר ונשנה של קושי משמעותי בשליטה על דחפיו התקפניים וביכולתו להכיל את רגשותיו הקשים. עוד התרשם משירות המבחן מקושי בבחינה עצמית ביקורתית.
גם בפני שירות המבחן הביעה רעית הנאשם הטענה, כי אינה חשה מאוימת ממנו, אך למרות זאת התרשם שירות המבחן, כי המדובר במי שמצויה במערכת יחסים אלימה ומתקשה לראות הסיכון שבו נמצאת, אף מתקשה להציב גבולות להתנהגותו הפוגענית של הנאשם כלפיה.