אינדקס עורכי דין | פסיקה | המגזין | טפסים | פסקדין Live | משאלים | שירותים משפטיים | פורום עורכי דין נגישות
חיפוש עורכי דין
מיקומך באתר: עמוד ראשי >> חיפוש פסקי-דין >> מדינת ישראל נ' שופרסל בע"מ ואח'

מדינת ישראל נ' שופרסל בע"מ ואח'

תאריך פרסום : 05/09/2019 | גרסת הדפסה

ת"פ
בית דין אזורי לעבודה תל אביב - יפו
14163-04-14
01/08/2019
בפני השופטת:
דגית ויסמן

- נגד -
מאשימה:
מדינת ישראל
עו"ד אסף תומר ועו"ד תאני חורי
נאשמים:
1. שופרסל בע"מ
2. יהודה קטורזה
3. יואב פריימן
4. רפאל אברהם
5. שלומי כהנא
6. ליאורה יעקובי

עו"ד אילן סופר ועו"ד אור פדלון
הכרעת דין

 

(מתוקנת בהתאם להחלטה מיום 30.8.19)

 

1.כנגד הנאשמים הוגש כתב אישום בגין העסקת עובדים בשעות נוספות מעבר למותר בחוק שעות עבודה ומנוחה, התשי"א – 1951 (להלן – חוק שעות עבודה ומנוחה) ואחריות מנהלים בגין עבירות אלה.

ביחס לנאשמת מס' 1 - עבירות לפי סעיפים 6 ו – 26(א) לחוק שעות עבודה ומנוחה, וביחס לשאר הנאשמים – עבירות לפי סעיפים 6 ו – 27 לחוק שעות עבודה ומנוחה.

2.בפתח הדברים אציין כי הגעתי לכלל מסקנה כי יש לזכות את הנאשמים 2 -6 מהאישומים המיוחסים להם בכתב האישום ולהרשיע את הנאשמת מס' 1.

כללי

3.האישום נשוא הליך זה עוסק בהעסקת עובדים בשני סניפים של הנאשמת מס' 1 (להלן – שופרסל), במשך מספר חודשים במהלך שנת 2013, מעבר ל – 12 שעות ביום עבודה, כמפורט בטבלאות אשר צורפו לכתב האישום המתוקן כנספחים א' ו – ב'. בסך הכל, על פי המתואר בכתב האישום, מדובר ב – 223 אירועים בהם עובדים הועסקו ביום עבודה שאורכו עולה על 12 שעות.

מדובר בעובדים שהועסקו בשני סניפים של הנאשמת – סניף גלילות (בהרצליה) וסניף רננים (ברעננה). כל העובדים הם עובדי מחלקת האונליין בכל אחד מהסניפים, היינו עובדים שעסקו בליקוט מוצרים ואריזתם, על פי הזמנות שהתקבלו מלקוחותיה של שופרסל באתר האינטרנט שלה.

4.להלן יפורטו סעיפי החוק הרלוונטיים שבחוק שעות עבודה ומנוחה.

סעיף 6 לחוק:

"העסקת עובד בשעות נוספות אסורה, אם אינה מותרת לפי סעיף 10, או אם לא הותרה לפי סעיף 11."

 

החריגים הקבועים בסעיף 10 לחוק שעות עבודה ומנוחה הם:

"(1)כשתאונה או מאורע בלתי צפוי מראש מחייבים זאת, או כשיש לטפל באופן דחוף במכונות או בציוד, ואינה מותרת אלא במידה הדרושה למניעת הפרעה קשה בתהליך הרגיל של העבודה, או למניעת נזק לגוף או לנכס שאין למנוע אותו בדרך אחרת;

(2) כשעובדים במשמרות; ובלבד שלא יעבדו יותר משעה נוספת אחת ליום, ושהממוצע לשלושה שבועות לא יעלה על ארבעים וחמש שעות עבודה לשבוע;

(3) בהכנת מאזן שנתי, ברישום מלאי הסחורה ובמכירה שלפני חג; ובלבד שלא יעבדו יותר מארבע שעות נוספות ליום וממאה לשנה."

 

החריג הקבוע בסעיף 11 לחוק שעות עבודה ומנוחה הוא היתר שניתן על ידי שר העבודה, בהתאם לסמכות הקבועה בסעיף 15 לחוק ובתנאים שנקבעו בחוק. מכח הסמכה זו, השר פירסם היתר כללי להעסקת עובדים לפרק זמן משך מקסימאלי של 4 שעות נוספות ביום (היתר כללי שפורסם בי"פ 1977 התשל"ד, עמ' 553 מיום 06.01.74. יוער כי זהו ההיתר הרלוונטי לתקופה נשוא האישומים). היינו, אין להעסיק ללא היתר עובד מעל ל – 12 שעות עבודה ביום.

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות: הורד קובץ לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.



שאל את המשפטן
יעוץ אישי שלח את שאלתך ועורך דין יחזור אליך
* *   
   *
 

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

כל הזכויות שמורות לפסקדין - אתר המשפט הישראלי
הוקם ע"י מערכות מודרניות בע"מ