מבוא וטענות הצדדים
זוהי בקשה לסילוק על הסף של הבקשה לקיום דיון חוזר אשר הוגשה על ידי המשיבה, Elad High Plateau Acquisition Inc. (להלן: "המשיבה") 10.6.2015 בעילה שהבקשה לדיון חוזר הוגשה לבית המשפט 59 ימים לאחר שניתנה החלטת בית המשפט לאשר את התביעה הייצוגית.
החלטת אישור התובענה כייצוגית בה הוגשה הבקשה לקיום דיון חוזר ניתנה על ידי כב' השופטת קרת מאיר ביום 2.4.2015 (ת"צ 44884-03-13 מלאכי נ' Elad High Plateau Acquisition Inc.). לטענת המבקש החלטה של אישור תביעה ייצוגית הינה בגדר "החלטה אחרת", אשר ככלל ניתן להשיג עליה ברשות בתוך 30 ימים. אלא שבמסגרת תיקון מספר 59 לחוק בתי המשפט [נוסח משולב], תשמ"ד-1984 להלן: "חוק בתי המשפט"), נוספה הוראה השוללת את האפשרות להגיש בקשת רשות ערעור על החלטה המאשרת תובענה ייצוגית, ותחת זאת ניתנה האפשרות להגיש בקשה לדיון חוזר.
סעיף 41(ה)(1) לחוק בתי המשפט מסדיר סוגיה זו של דיון חוזר על החלטה המאשרת תביעה ייצוגית.
ראוי לציין ולהדגיש שבמסגרת תיקון 59 לחוק בתי המשפט לא נקבעו מועדים להגשת הבקשה לדיון חוזר וליקוי זה עומד ביסוד המחלוקת בין הצדדים באשר לדרך שבה בית המשפט צריך להתייחס לחסר זה בהוראת החוק.
המבקש טוען שחסר זה לאו חסר הוא ויש לנהוג במקרה שכזה כפי שהיה נוהג בית המשפט לבחון בקשה לדיון חוזר שלא על פי הוראת החוק המתקנת היינו, בקשת רשות לערער על החלטה שלגביה לא נקבע במפורש המועד להגשתה אך ברי לכל שעל זו להיות מוגשת תוך 30 ימים מיום שניתנה ההחלטה נשוא הבקשה.
ב"כ המבקש סומך טיעונו זה על האמור בדברי ההסבר להצעת החוק לתיקון 59 ויש באלה כדי ללמד כי בבסיס הבקשה לדיון חוזר חלף הבקשה לרשות ערעור עומד הרציונל של זירוז ההליכים וקיצור לוחות הזמנים.
מאידך גיסא, עתרה המשיבה כי בית המשפט ידחה על הסף את הבקשה לסילוק בהיותה חסרת יסוד בדין. לגישתה, אין מדובר בבקשת רשות ערעור אלא בבקשה בזכות העומדת למשיבה במקרה שבו בית משפט מאשר בקשה לתביעה ייצוגית, כאשר המחוקק נמנע מקביעת מועד להגשת בקשה שכזו וזאת במסגרת קביעת ההסדר הדיוני המיוחד בהוראת החוק המתקנת.
מדובר בזכות מהותית לקיום דיון חוזר שנעדרת כל חובה להגשתה במסגרת של 30 ימים.
המשיבה סומכת את טיעונה על קביעתו של כב' הנשיא (בדימוס) גרוניס בע"א 461/14 רוזן נ' ביטון, פסקה 6 לפסק הדין (14.1.2015) (להלן: "עניין ביטון") שם הצביע הנשיא גרוניס על מספר נושאים שהמחוקק נמנע מלהסדירם במסגרת תיקון 59 לחוק בתי המשפט, ובין היתר:
"... לא נקבע בחוק תוך כמה זמן רשאי בעל דין לעתור לדיון חוזר(!) על כן, הזכות הדיונית לבקש דיון חוזר יכולה, לכאורה, לעמוד לבעלי הדין גם בחלוף מספר חודשים מיום מתן החלטת האישור...".
דיון
מספר עניינים טעונים הכרעה במסגרת ההחלטה הנוכחית. ראשית, יש לבחון את האם יש לקבל את עמדת המשיבה לפיה לא קיים מועד במסגרתו חובה על המבקש לעשות כן - להגיש בקשה לדיון חוזר, או שמא ישנו סד זמנים במסגרתו על המבקש להגיש בקשה לדיון חוזר - לפעול.
בהנחה שישנו לוח זמנים במסגרתו על המבקש דיון חוזר להגיש את הבקשה (וכך אנו סבורים), יהיה מקום לקבוע מהו לוח הזמנים הזה; ובהנחה שהבקשה הנוכחית חרגה מלוח הזמנים הזה, יש לקבוע האם נכון יהיה לקבלה חרף האיחור בהגשתה.
באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.
האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.