|
תאריך פרסום : 06/11/2016
| גרסת הדפסה
ת"א
בית משפט השלום תל אביב - יפו
|
65778-06-15
01/11/2016
|
בפני השופטת:
כוכבה לוי
|
- נגד - |
מבקשת:
דוידוף סוכנות ביטוח חוץ (1994) בע"מ
|
משיבה:
מתן ייעוץ משכנתאות בע"מ
|
החלטה |
-
לפניי בקשה מכוח סעיף 353א' לחוק החברות, תשנ"ט - 1999 (להלן: חוק החברות), לחיוב המשיבה בהפקדת ערובה בסכום של 75,000 ש"ח להבטחת הוצאות המבקשת
לטענת המבקשת , בשל מצבה הכלכלי של המשיבה, קמה העילה לחייבה בהפקדת הערובה וזאת בהתבסס על הצהרת המשיבה בכתב התביעה כי היא מצויה במצב של קשיים בתזרים המזומנים. כן הפנתה המבקשת לפרוטוקול דיון שהתקיים בפני בית משפט לתביעות קטנות בבאר שבע ביום 29/12/15, בו ציין נציג המשיבה כי אין למשיבה יכולת כלכלית לעמוד בכל החובות הנתבעים.
לטענת המבקשת מתקיימת במקרה זה החזקה לפיה יש לחייב חברה בע"מ המגישה תביעה בהפקדת הערובה, אלא אם תצליח המשיבה לסתור חזקה זו.
עוד נטען כי סיכויי התביעה נמוכים שכן התביעה מהווה ניסיון מופרך של המשיבה לחזור בה מהסכמים שנחתמו בין הצדדים ומכאן הטענה לסיכויים גבוהים לדחיית התביעה . על בסיס זה טוענת המבקשת כי יהיה זה מוצדק לחייב את המשיבה בהפקדת ערובה.
-
לשיטת המשיבה , יש להורות על דחיית הבקשה או לחילופין להורות על מתן התחייבות אישית של בעל המניות במשיבה ואשתו ולא על הפקדת ערובה.
המשיבה מפרטת בתגובתה את הטעמים לכך שיש לקבוע כי סיכויי התביעה הם גבוהים, זאת לאור הטענה כי נציגי המבקשת מודעים להסכמים בין הצדדים ופעולותיהם והתנהלותם מנוגדות באופן מפורש להסכמות הצדדים.
לחילופין נטען על ידי המשיבה כי היא בעלת יכולת כלכלית מוכחת לעמוד בתשלום הוצאות המבקשת היה וייפסקו לטובתה שכן יש להבחין בין תזרים מזומנים לבין יכולת פירעון. לטענת המשיבה מחזורי הפעילות שלה הם בהיקף של מיליוני שקלים ורווחיה בשנת 2015 הם בסדר גודל של מאות אלפי שקלים. כן צוין כי המשיבה מעסיקה עשרות עובדים. לצורך הוכחת טענות אלו צורפו אישורי תשלומי מע"מ ואישורי ניכויי מס משכר עובדים.
בנוסף נטען כי ככל שחששה של המבקשת הוא שלא תוכל להיפרע מהמשיבה, היה והמשיבה תיקלע להליכי פירוק, ניתן לאיין חשש זה באמצעות מתן התחייבות אישית של בעל המניות במשיבה ואשתו לתשלום הוצאות המבקשת היה וייפסקו בסיום ההליך דנן.
-
בתשובה לתגובה המשיבה, נטען על ידי המבקשת כי המשיבה לא הציגה מסמכים חשבונאיים המעידים על מצבה הכלכלי וכי גם החלופה של הפקדת התחייבות אישית של בעל המניות איננה רלוונטית שכן לא הובאה הוכחה באשר למצבו הכלכלי.
דיון והכרעה
-
כבר בראשית הדברים ייאמר כי המשיבה הקדישה חלק נרחב מתגובתה לשאלת סיכויי התביעה ורק לחילופין נדרשה לשאלת מצבה הכלכלי. אלא שהפרשנות שניתנה על ידי בית המשפט העליון לסעיף 353א' לחוק החברות, היא כי המבחן העיקרי הוא יכולתה הכלכלית של החברה התובעת ואילו לסיכויי ההליך ניתן להידרש רק כאחד השיקולים כנסיבות המצדיקות חריגה מהכלל של הפקדת ערובה (ראו: רע"א 10376/07 ל. נ הנדסה ממוחשבת בע"מ נ' בנק הפועלים בע"מ, 11.2.2009).
-
התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:
הורד קובץ
לרכישה
הזדהה
בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה |
Disclaimer |
באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.
האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.
|
שאל את המשפטן
יעוץ אישי
שלח את שאלתך ועורך דין יחזור אליך
|
|