אינדקס עורכי דין | פסיקה | המגזין | טפסים | פסקדין Live | משאלים | שירותים משפטיים | פורום עורכי דין נגישות
חיפוש עורכי דין
מיקומך באתר: עמוד ראשי >> חיפוש פסקי-דין >> ת"א 60994-12-15 הרוש נ' תמן תעשיית מערכות נהיגה בע"מ

ת"א 60994-12-15 הרוש נ' תמן תעשיית מערכות נהיגה בע"מ

תאריך פרסום : 18/02/2016 | גרסת הדפסה

ת"א
בית משפט השלום קריות
60994-12-15
01/01/0001
בפני הרשמת:
הבכירה ליאת דהן חיון

- נגד -
מבקשים:
רות הרוש
משיבים:
1. תמן תעשיית מערכות נהיגה בע"מ
2. היועץ המשפטי לממשלה

החלטה

לפניי בקשה לפטור מאגרה.

הבקשה הועברה לתגובת הנתבע 1 אשר מתנגד לבקשה, וכן לתגובת נתבע 2 אשר השאיר את ההחלטה לשיקול דעת בית המשפט.

בהתאם לתקנה 14 (ג) לתקנות בתי המשפט (אגרות)תשס"ז- 2007 (להלן: "תקנות האגרות"), על המבקש פטור מלא או חלקי מתשלום אגרה להוכיח שני תנאים מצטברים:

הראשון, חוסר יכולת לשלם את האגרה.

השני, כי התביעה מגלה עילת תביעה.

רק בהתקיים שני התנאים המצטברים הללו רשאי בית המשפט להיעתר לבקשה ולהורות על מתן פטור מאגרה. (ראה לעניין זה : בש"א 3304/90 , בושאר נ' מדינת ישראל , פורסם בנבו ).

הלכה פסוקה היא כי בעל דין המבקש ליתן לו פטור מתשלום האגרה חייב להוכיח כי הוא חסר יכולת לשלם את האגרה הנדרשת ממנה (לעניין זה ראה בש"א חיין מצא נגד ציפורה מצא ואח' , פורסם בנבו).

זאת ועוד , ההלכה הפסוקה קובעת כי מבקש הפטור מחמת עוניו חייב לפרט במדויק ובאופן מלא ומהימן את מצבו הכלכלי העדכני. כן נקבע כי ללא פרטים מהימנים, הנתמכים במסמכים, על הכנסת המבקש, רכושו, הוצאותיו וחובותיו, לא ניתן כלל להיזקק לבקשה לפטור מאגרה. מסקנה זו מתחזקת לאור העובדה כי פרטים אלו הם בידיעתם של המבקשים ועל כן אי מסירת פרטים, או מסירת פרטים חלקית וחסרה, מצדיקים את דחיית הבקשה מטעם זה בלבד. בש"א 128/89 מצא נ' מצא, תק-על 89 (2) 739.

על מבקש הפטור להיכנס ולפרט את פרטי רכושו והכנסותיו ולהציג לבית המשפט תמונה מלאה מפורטת ועדכנית הנוגעת לכלל הנתונים בדבר מצבו הכלכלי במטרה לשכנע את בית המשפט בטענתו כי אינו יכול לעמוד בתשלום האגרה מחמת עוניו (לעניין זה ראה בש"א 6669/94 אברהם מגרפטה נגד מנורה חברה לביטוח בע"מ , פורסם בנבו).

לאחר שעיינתי בבקשה ובתצהיר מצאתי כי המבקשת לא פרסה בתצהירה תמונה מלאה בדבר מצבה הכלכלי היינו פירוט הוצאותיה אל מול הכנסותיה וכן לא פירטה בפרטי פרטים את הרכוש שבבעלותו וכן את הרכוש שבבעלות בני משפחתו הקרובים.

מהבקשה לא שוכנעתי כי אין ברשות המבקשת נכסים היכולים להוות תשתית לגיוס כספים לתשלום האגרה בין אם בדרך של מימושם ובין אם בדרך של קבלת הלוואה על בסיס העמדת נכסיה כבטוחה (לעניין זה ראה בש"א 4667/90 , יוסף אלפסי נ' שושנה אלפסי , פורסם בנבו), תוך שלא הוצגה יתרת ההלוואה נשוא השעבוד שרובץ על נכסה של המבקשת.

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות: הורד קובץ לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.



שאל את המשפטן
יעוץ אישי שלח את שאלתך ועורך דין יחזור אליך
* *   
   *
 

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

כל הזכויות שמורות לפסקדין - אתר המשפט הישראלי
הוקם ע"י מערכות מודרניות בע"מ